• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

23.03.2022

10:58

BOLNA ISPOVEST ZLATANA IBRAHIMOVIĆA, BIO JE UNIŠTEN! Brat mi je izdahnuo na rukama! Otac se vratio na groblje i plakao ceo dan!

reuters

Fudbal

BOLNA ISPOVEST ZLATANA IBRAHIMOVIĆA, BIO JE UNIŠTEN! Brat mi je izdahnuo na rukama! Otac se vratio na groblje i plakao ceo dan!

Podeli vest

Zlatan Ibrahimović u autobigrafiji "Adrenalin" opisao je kako se osećao kada je saznao da mu brat boluje od teške bolesti i kako je podneo njegovu smrt

Zlatan Ibrahimović  na ručnom zglobu ima tetovažu koju je posvetio bratu, to je datum rođenja njegovog starijeg brata Spaka (30. april 1973.), koji je preminuo u 41. godini, 2014. godine.

Nije uspeo da pobedi opaku bolest, leukemija ga je odnela za 14 meseci, a njegova smrt  uzdrmala je slavnog Šveđanina. 

- Zbog toga ne želim da mislim na budućnost i usresređen sam samo na sadašnjost. Pokušavam da ne protraćim ni sekund i da budem što je moguće bliže i da delim vreme sa svojom decom i ljudima koje volim, jer znam da život leti i da je dovoljan samo jedan lekarski pregled da ga izokrene - napisao je Zlatan Ibrahimović u autobiografiji.

Zlatanov brat umro u 41. godini

Zlatanov brat je slučajno otkrio da boluje od teške bolesti.

- Kada sam pitao Spaka kako je primetio bolest, ispričao mi je da je šetao ulicom i odjednom u se javio neki čudan osećaj, kao da se davi na trotoaru. Nije mogao da diše, otišao je u bolnicu i podvrgao se nizu ispitivanja. Njemu ništa nisu rekli. Dan kasnije doktor je nazvao mog oca i sve mu ispričao. Agresivna leukemija.

Odmah je počeo terapiju, ali se njegovo stanje za nekoliko meseci drastično pogoršalo.

- Vratio sam se iz Pariza, gde sam igrao, i zatekao ga bez kose i već mu je bilo teško da se kreće. Bilo je izuzetno teško da ga vidim u takvom stanju. Nisam bio pripremljen. Morao je da uzima razne lekove od kojih se sećao bolje, ali samo na kratko. Tata ga je otpratio do toaleta, vratio se u sobu i prvi put mi priznao: "Nema nade'". Sa svom fizičkom snagom koju sam imao, sa svim novcem koji sam imao, sa svim poznanstvima po svetu koja sam imao, nisam mogao ništa da uradim da pomognem bratu. Osećao sam se potpuno bespomoćno, apsolutna nula. Bio sam uništen.

Zlatan je bio uništen

Poslednje dane života proveo je na klinici u Švedskoj. Zlatan je nakon eliminacije od Čelsija u Ligi šampiona tražio od trenera da ode u Malme kako bi bio uz brata.

- Tada smo još imali ružičastu kuću u Malmeu, cela moja porodica je bila tamo. Stižem iz Pariza kasno uveče. Sledećeg jutra se budim, doručkujem, ne žurim, osećam da imam sve vreme sveta. Automobilom krećem ka klinici, ne nalazim je, zovem oca koji izlazi iz zgrade, dolazi do mene i zajedno idemo do Spakove sobe. Već je bio u komi. Tata mi objašnjava da su se produžili razmaci između udisaja.  Stojim pored njega, ali mi je mučno da gledam u brata, pa slušam samo njegovo teško disanje. Nakon 15-ak minuta, tata je rekao: "Eto, gotovo je'. Više ne diše - kazao je Ibra i nastavio potresnu ispovest. 

Foto: reuters

 

 

- Spako me je čekao pre nego što je otišao. Želeo je da budem tamo, pored njega. Siguran sam u to. Spavao sam dugo, doručkovao sam na miru, ali on me je čekao. Samo kada sam stigao, nakon deset minuta, moj brat je udahnuo poslednji put.

Šveđanin je otkrio i potresne detalje sa sahrane.

- Sahrana se obavlja po muslimanskom obredu. Pored groba, gde su se okupili mnogi, nalazi se nekoliko lopata. Tata uzima jednu i baca prvi komad zemlje u raku. Zatim sam ja na redu, radim isto što i tata, jednom, dva puta, a onda ne uspevam da nastavim. Puštam lopatu da padne. Pokriti ga zemljom znači prihvatiti da je mrtav, a u mojoj glavi je Spako još živ. Ne mogu da prihvatim da ga više nema. Bio je previše mlad, bio je moj brat. Pridružujem se svojoj porodici i plačem sa njima. Tata nije pustio ni suzu. Sutradan se sam vratio na groblje i plakao ceo dan, od jutra do večeri. Objasnio je: "Radim to samo jednom i onda je dosta" -  otkrio je Ibrahimović.

 

Bonus video




Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija