• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: M.G.

25.03.2022

07:00

BESPLATAN TIM OD 485 MILIONA EVRA! Narednog leta mnogi sjajni fudbaleri biće slobodni agenti!

reuters

Fudbal

BESPLATAN TIM OD 485 MILIONA EVRA! Narednog leta mnogi sjajni fudbaleri biće slobodni agenti!

Podeli vest

Kilijan Mbape iz PSŽ-a predvodi listu fudbalera kojima će 30. juna isteći ugovor, a među njima su i Paulo Dibala iz Juventusa, Pol Pogba iz Junajteda, Frank Kesi iz Milana i Antonio Ridiger iz Čelsija

Nikad jača ponuda besplatnih fudbalskih zvezda! Narednog leta mnogim sjajnim igračima ističu ugovori, pa će teoretski biti moguće sklopiti tim vredan 485 miliona evra (pogledajte tabelu) bez plaćanja ikakvog obeštećenja!

Svakako najveće ime među njima je napadač PSŽ-a Kilijan Mbape, koji je procenjen na čak 160 miliona evra. Za fantastičnog Francuza odavno je zainteresovan Real Madrid i prvi je favorit da ga dovede, ali brzonogi ofanzivac još nije odlučio gde će nastaviti karijeru. Saga oko njega traje još od prošlog avgusta, a izvesno je da će se nastaviti i u narednim mesecima.

Kesi u Barseloni

Nedavno je sportski direktor Parižana Leonardo izjavio da će sve učiniti ga zadrže kako ga ne bi izgubili bez centa obeštećenja.

- Dokle god Mbape ne potpiše za drugi klub, mi ćemo činiti sve da ga zadržimo. Ovde u Parizu ga svi vole i poštuju. Poslednja stvar o kojoj budemo pričali je novac. Napravićemo mu uslove kako bi postao što bolji igrač - poručuje Leonardo.

Foto: Tanjug/AP

 



Sledi Mbapeov zemljak iz Mančester junajteda Pol Pogba. Iskusni vezista vredi 55 miliona evra i žele ga Juventus, Real Madrid i PSŽ. Tu je i vezista Milana Frank Kesi (45 miliona), kojeg je Barselona već kaparisala za platu od sedam miliona evra godišnje. Vrhunski klubovi, pre svih, Inter i Atletiko Madrid, otimaće se oko Juventusovog Paula Dibale (40 miliona). Argentinski ofanzivac ostao je bez mesta u ekipi Juventusa zbog dolaska Srbina Dušana Vlahovića.

TIM OD NAJSKUPLJIH IGRAČA SLOBODNIH NA LETO


GOLMAN
Andre Onana (Ajaks) 15.000.000
ŠTOPERI
Antonio Ridiger (Čelsi) 35.000.000
Andreas Kristensen (Čelsi) 35.000.000
BEKOVI
Nusair Mazraui (Ajaks) 20.000.000
Alesio Romanjoli (Milan) 20.000.000
VEZISTI
Pol Pogba (Man. junajted) 55.000.000
Frank Kesi (Milan) 45.000.000
KRILA
Paulo Dibala (Juventus) 40.000.000
Usman Dembele (Barselona) 30.000.000
NAPADAČI
Kilijan Mbape (PSŽ) 160.000.000
Andrea Beloti (Torino) 30.000.000
UKUPNO: 485.000.000 EVRA
 


Zbog toga će narednog leta tražiti novu sredinu, a potvrda je stigla i iz torinskog kluba.

- Dolaskom Vlahovića u januaru Dibalina pozicija više nije centralna kada je reč o našoj ekipi. Smatramo da je bolje da mu se ugovor ne produži. Mogli smo da mu ponudimo nižu platu nego što ima sad, ali to bi bilo nepoštovanje. Sastanak je bio prijateljski i doneta je takva odluka - poručuje član uprave Juventusa Maurisio Arivabene.

Što se tiče ostalih pozicija, najskuplji golman koji na leto postaje slobodan je Ajaksov Andre Onana (15 miliona). Već nekoliko meseci se spominje da se dogovorio s Interom mada se klub iz Milana još uvek nije oglasio po tom pitanju. Među štoperima izdvajaju se Čelsijevi Antonio Ridiger i Andreas Kristensen (oba po 35 miliona). Tu je još i Milanov Alesio Romanjoli (20 miliona), koji može da igra i levog beka, kao i desni bek Ajaksa Nusair Mazraui (20 miliona). Za Ridigera i Romanjolija je zainteresovan Juventus, a Barselona i Bajern žele Kristensena i Mazrauija.

Dembele oživeo

Italijanski velikani svakako će pratiti situaciju s napadačem Torina Andreom Belotijem (30 miliona). Njemu ističe ugovor s Torinom, a žele ga Inter i Roma. U centru pažnje biće i krilo Barselone Usman Dembele (30 miliona), koji u poslednje vreme igra sve bolje i klub želi da ga zadrži.

Foto: Tanjug

Tekst potpisa



Od ostalih vrhunskih asova izdvajaju se Luka Modrić (Real Madrid, deset miliona), Anhel Di Marija (PSŽ, 15 miliona), Luis Suarez (Atletiko, deset miliona) i mnogi drugi.

Đuričić predvodi srpske slobodne igrače

Što se tiče srpskih fudbalera, najzvučniji igrač kome 30. juna ističe ugovor je iskusni ofanzivni vezista Sasuola Filip Đuričić, koji trenutno vredi sedam miliona evra. Osim njega, ugovori ističu Urošu Spajiću (Kašimpaša, tri miliona evra), Milošu Veljkoviću (Verder, tri miliona), Milanu Gajiću (Crvena zvezda, 2,8 miliona), Lazaru Markoviću (Partizan, 2,5 miliona), Mihailu Ristiću (Monpelje, 2,5 miliona), Danijelu Aleksiću (Bašakšehir, 2,4 miliona), Ademu Ljajiću (Bešiktaš, 2,3 miliona), Milošu Jojiću (Partizan, dva miliona), kao i Nemanji Radoji (Levante, dva miliona) i Aleksandru Kolarovu (Inter, milion).

 

Bonus video




Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

Napad u Moskvi je pokušaj državnog udara! Pitanje je dana kad će ukrajinska vojska kapitulirati, zato je potrebno da se Rusija destabilizuje iznutra! (VIDEO)
Live TV

Napad u Moskvi je pokušaj državnog udara! Pitanje je dana kad će ukrajinska vojska kapitulirati, zato je potrebno da se Rusija destabilizuje iznutra! (VIDEO)

Goran Petronijević, advokat, Nikola Jović, politikolog, prof. dr Aleksandar Lukić sa Instituta za političke studije i akademik prof. dr Dragan Radenović govorili su u emisiji "Info dan" na Informer TV o terorističkom napadu u Moskvi i tome šta on zapravo predstavlja i kako će uticati na budućnost Rusije.

28.03.2024

18:01

JOŠ TV VESTI

Hronika

"Nisam namestio Halabrina, žao mi je njegove majke, ali žao mi je i mene"! Zvicerovi i Džonijevi vojnici negirali tri ubistva!
Hronika

"Nisam namestio Halabrina, žao mi je njegove majke, ali žao mi je i mene"! Zvicerovi i Džonijevi vojnici negirali tri ubistva!

Pripadnici kriminalne grupe Radoja Zvicera i Nikole Vušovića zvanog Džoni sa Vračara, koji su u bekstvu, među kojima je i Vladimir Kovačević zvani Kovač koji je optužen da je 20. marta 2020. namamio na sastanak pokojnog Aleksandra Halabrina, izjavio je danas pred Specijalnim sudom u Beogradu da je pokojnog poznavao, ali da nisu tačni navodi optužnici da je bio član kriminalne grupe koja je optužena za njegovo ubistvo.

28.03.2024

12:54

Planeta

Sestre preživele teroristički napad u Volgodonsku, pa ubijene u Krokusu! Kako ovo objasniti, majka ne prihvata da su mrtve!
Bože, ima li te?!

Sestre preživele teroristički napad u Volgodonsku, pa ubijene u Krokusu! Kako ovo objasniti, majka ne prihvata da su mrtve!

Među žrtvama tragedije u Krokus siti holu bile su i sestre koje su preživele teroristički napad u Volgodonsku 16. septembra 1999. godine. Tada je porodica živela u Rostovskoj oblasti, a u blizini njihove kuće, teroristi su digli u vazduh kamion sa eksplozivom. Poginulo je 19 ljudi, a Tatjana i Ana Makarski su povređene, ali su preživele.

28.03.2024

20:45

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija