• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

25.03.2022

11:50

KO JE IGRAČ KOJI JE SRUŠIO ITALIJU!? Srbin mu je trener, bivši ljubimac Delija i Grobara saigrač, a Pančev ga hvali na sav glas! (FOTO)

Tanjug

Fudbal

KO JE IGRAČ KOJI JE SRUŠIO ITALIJU!? Srbin mu je trener, bivši ljubimac Delija i Grobara saigrač, a Pančev ga hvali na sav glas! (FOTO)

Podeli vest

Makedonac Trajkovski je bacio Italijane na kolena i raspršio im san o Mundijalu u Kataru

Verovatno brojni ljubitelji fudbala nikada nisu čuli za Aleksandra Trajkovskog koji je u četvrtak veče ušao u istoriju Severne Makedonije, ali i Italije! Primivši taj gol, Italija je po prvi put u istoriji doživela poraz na svom terenu u kvalifikacijama za Svetsko prvenstvo! Dosadašnji skor fudbalske velesile je bio 48 pobeda, 11 remija i nijedan poraz na 59 utakmica.

Postigao je Trajkovski prelep gol i naterao planetu da bruji o Severnoj Makedoniji!

 

 

Sa 21 golom na 76 mečeva u dresu nacionalnog tima, ovaj 29-godišnji napadač se na listi najboljih strelaca Severne Makedonije nalazi odmah iza Gorana Pandeva. Čak četiri je dao u poslednjim kvalifikacijama gde su Makedonci završili na drugom mestu iza Nemačke.  Sjajni Trajkovski je inače saigrač sa nekadašnjim golmanom Crvene zvezde i Partizana Vladimirom Stojkovićem, a trener mu je bivši trener crno-belih Vuk Rašović!

On je karijeru počeo 2009. u Cementarnici, da bi posle godinu dana otišao na probu u Čelsi. Tamo je za U 19 tim postigao gol protiv Botafoga na turniru u Amsterdamu, ali je njegopv sledeći klub bio hrvatski  Inter iz Zaprešića gde je za sezonu dao četiri gola na 15 mečeva.

 

 

Proveo je četiri godine u Zulte Varegemu, a 2015. gdoine je prešao u Palermo. Zanimljivo, Trajkovski je čovek koji je strelac i poslednjeg gola za Palermo pre nego što se ovaj slavni klub ugasio 2019. godine. Tri godine je proveo igrajući za Majorku, uz jednu pozajmicu u Dansku, a januara ove godine stigao je u Al Fahju!

Za reprezentaciju je debitovao 2011. godine protiv Azrebejdžana, dok je dve godine kasnije postigao prvi gol, protiv Bugarske. Krajem 2015. je postigao het-trik protiv Crne Gore, a legendarni Darko Pančev je u izjavi za Informer u superlativu govorio o njemu! 

Trajkovski je na kraju postigao izvanredan pogodak, u stilu Ronalda! On zna tako da šutne, onako oštoro, niskim udarcem, tik pored stative- rekao je bivši as Crvene zvezde!


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija