• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

27.03.2022

09:16

PROZIVAO PUTINA, PA OSTAJE BEZ BOGATSTVA! Ruski milijarder pred kolapsom, prodaje klub...

Reuters

Fudbal

PROZIVAO PUTINA, PA OSTAJE BEZ BOGATSTVA! Ruski milijarder pred kolapsom, prodaje klub...

Podeli vest

Ruski oligarh Roman Abramovič je pod velikim pritiskom i sankcijama od početka rata u Ukrajini

Roman Abramovič mora proda Čelsi i svu svoju imovinu u Engleskoj. Kroz nešto slično, možda čak i gore, prolazi još jedan ruski biznismen, ali iz drugog razloga.

Dok je Ambramovič pod protiskom jer podržava Vladimira Putina, prvog čoveka Rusije, Leonid Fedun je kritikovao predsednika, pa sada plaća cenu.

Leonid Fedun je zbog rata u Ukrajini ostao bez velikog dela svog bogatstva i sada je primoran da proda moskovski Spartak. Kako prenosi ruski portal "Čempionat" Fedun suprotstavio ruskom predsedniku Vladimiru Putinu. Tražio je da se prekine invazija na Ukrajinu. On je izdao i saopštenje kojim je sve rekao u javnosti i ovaj portal tvrdi da je to glavni razlog što je ostao bez bogatstva.

Foto: Reuters

Leonid Fedun pred bankrotom

Fedun je vlasnik naftne kompanije "Lukoil" i važio je za jednog od najpoznatijih ruskih biznismena. Da je klub na prodaju, potvrdio je i jedan od članova fudbalskog saveza Rusije Vladimir Afanasjev koji nije ulazio u detalje i objašnjenja.

Spartak je trenutno na devetoj poziciji u rusiji sa 27 bodova, za prvoplasiranim Zenitom zaostaju čak 21 bod. Oni su nedavno izbačeni i iz Lige Evrope, pa je tamo Lajpcig direktno prošao u narednu fazu takmičenja. Moskovski Spartak je najuspešniji klub u Rusiji pošto ima 10 titula prvaka države.

Foto: reuters

 

Podsećamo, Roman Abramovič mora da proda Čelsi, a ruski milijarder je za "plavce" tražio četiri milijarde funti. Čelsi je prvobitno dao na prodaju ruski oligarh nakon što je počao rat između Ukrajine i Rusije, pre  nego što je britanska vlada uvela sankcije ruskom oligarhu i tako praktično preuzela kontrolu nad klubom.

Američka banka "Rejn" obavestila je kupce ko je prošao u "uži izbor". Nova dva imena na spisku su Stiven Puljaka i porodica Rikets.  Vlasnik Boston Seltiksa - Stiven Puljaka, već je imao dodirnih tačaka sa fudbalom budući da je vlasnik 55 odsto ackija Atalante. Pored toga, "Dejli Mejl" ističe da je američki biznismen i kopredsedavajući privatnog kapitala grupne Bein Kapital. 

Najveće iznenađenje jeste odluka da se sasluša ponuda porodice Rikets. Kontroverzni Džo Rikets u prošlosti je često ulazio u sukobe na verskoj osnovi. Jednom prilikom je vlasnik Čikago Kabsa rekao da su muslimani njegovi neprijatelji, a poučeni prethodnim iskustvom navijači Čelsija bi voleli da izbegnu sve moguće neprijatnosti tog tipa.

Bonus video




Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Mapko

pre 2 godine

Ovo je jako dobar primer za Srbiju, kako nasilnici i mafijaski tajkuni poput Djilas i bratija mogu zavrsiti, ili da rasprodaju svoje bogatstvo ili da zavrse iza resetaka, sve to izugbe i odu na zapadu. Ali vise bih zeleo da mafijasi zavrse dozivnot iza resetaka.

ratko

pre 2 godine

ja bi tebi glavu skinuo zbog izdaje svoje zemlje i svakog ko izda svoju zemlju ,pogotovo kada je u pitanju istina

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

(VIDEO) Kurti ima ogromnu podršku Albanaca zbog ugnjetavanja Srba! Da li treba da napustimo Savet Evrope ako tamo budu primili lažnu državu?
Live TV

(VIDEO) Kurti ima ogromnu podršku Albanaca zbog ugnjetavanja Srba! Da li treba da napustimo Savet Evrope ako tamo budu primili lažnu državu?

Šiptarski ekstremisti predvođeni Kurtijem i Vjosom Osmani hoće da naprave novu Srebrenicu na Kosovu i Metohiji. Samo čekaju da se prizna sramna rezolucija i prihvatanje Kosova i Metohije u Savet Evrope da bi mogli da tuže Srbiju. Na ovu, ali i na druge važne teme u "Info večeri" govorili su Gavrilo Kovačević, predsednik opštine Zemun i Vladimir Kljajić, politikolog. Uživo u program putem vajber uključenja javio se pukovnik Milan Jolović koji je komentarisao moguće donošenje sramne rezolucije o Srebrenici.

30.04.2024

21:41

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Huti tvrde da su izveli napad na dva američka razarača
Planeta

Huti tvrde da su izveli napad na dva američka razarača

Portparol vojske Huta Jahja Sari Kasim rekao je sinoć u televizijskom obraćanju da su „u znak podrške palestinskom narodu i kao odgovor na američko-britansku agresiju, izveli vojne operacije protiv protivničkih ratnih brodova u Crvenom moru“.

01.05.2024

00:15

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Crnotravci, gde ste, da ste! Srećan praznik!
I dunđeri i neimari

Crnotravci, gde ste, da ste! Srećan praznik!

Praznik rada danas praznuju i oni koji rade i oni koji još nemaju ni dan radnog staža. Ovaj dan, međutim, nekada je bio poseban za Crnotravce! Samouki zidari, tesari, kamenoresci bili su nekada najtraženiji majstori...Ovo je priča o njima.

01.05.2024

08:15