• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

29.03.2022

15:55

DRAGOVIĆ U "KLUBU 100"! Štoper Zvezde ulazi u istoriju!

tanjug/ap photo

Fudbal

DRAGOVIĆ U "KLUBU 100"! Štoper Zvezde ulazi u istoriju!

Podeli vest

Aleksandar Dragović proslavio lep jubilej odigravši 100. meč u dresu Austrije

Fudbaler Crvene Zvezde Aleksandar Dragović večeras će protiv Škotske imati stoti nastup u dresu reprezentacije Austrije.

Time Dragoviću fali još svega tri utakmice da izjednači rekord Andreasa Hercoga, koji je odigrao 103 utakmice u dresu austrijske nacionalne selekcije.

Foto: Reuters

 



Dragović je prvi put nastupao za Austriju 6. juna 2009. i to protiv zemlje svog porekla - Srbije.
Tada ga je u nacionalnu selekciju uveo nekadašnji selektor Didi Konstantini.

I još uvek aktuelni selektor Franko Foda, koji posle ove utakmice više neće biti trener reprezentacije, računao je uvek na Dragovića kao stuba austrijske odbrane.

I protiv Škotske Dragović ima fiksno mesto u reprezentaciji, pošto je Foda rekao da se radi o igraču koji uvek daje sve od sebe.

Foto: Tanjug/AP

 



Treba da budemo ponosni na njega - kazao je jošuvek aktuelni selektor Foda na konferenciji za štampu.

Čak 40 od svojih dosadašnjih 99 utakmica u dresu Austrije Dragović je odigrao pod trenerom Fodom.
Dragović ne želi da daje preveliki značaj svom "jubileju“ u nacionalnoj selekciji.

- Uvek sam govorio da je svaka utakmica za mene nešto posebno. Zasigurno bi želeo da imamo pun stadion i da budemo na Svetskom prvenstvu, ali nažalost to nije slučaj. Meni je ekipa uvek prioritet. Stoti nastup jeste lep broj, ali ne i vrhunac svega. Za mene je kvalifikacija na Svetsko prvenstvo bila važnija - rekao je Dragović.

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija