• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

03.04.2022

08:44

Selektor ODBRUSIO provokatorima: Smiri se, ne talasaj! Mi ne vređamo! Stojković sanja polufinale!

fss

Fudbal

Selektor ODBRUSIO provokatorima: Smiri se, ne talasaj! Mi ne vređamo! Stojković sanja polufinale!

Podeli vest

Selektor Dragan Stojković ne krije, sanja polufinale Svetskog prvenstva u Kataru

Srpski fudbaleri će na Mundijalu igrati u G rupi protiv Brazila, Švajcarske i Kameruna. Selektor već sada kaže da sanja polufinale... Nema sumnje, sanjaće i Srbija posle ovih selektorovih reči.

Mada, ne samo to, svestan je Stojković da će posle ovoga što je reako, navijači očekivati od Orlova polufinale. Imaju čemu i da se nadaju. Selektor ne priča samo da bi nešto rekao. Obećao je plasman u Katar čim je preuzeo nacionalni tim! To je ispunio! Posle plasmana u Katar istakao je da cilj Srbije nije da ode na Svetsko prvenstvo, nego da pomeri granice.

 Da biste nešto postigli morate da imate malu dozu rizika. Bio bih nesrećan da ne šutnemo na gol, da smo igrali antifudbal, da smo se ponašali kao banda na terenu, da nema organizacije... Onda bih bio nesrećan u sebi. Treba rizikovati, kao što sanjam Katar, sanjam polufinale, ali znam da postoje prepreke - kazao je selektor posle žreba i nastavio:

- Srbija s tim fudbalom koji želi da igra i koji je prikazala u kvalifikacijama je takav da – nosi dozu rizika, nije problem. Igrati sa trojicom u zadnjoj liniji, naravno da je ofanzivan sistem. Ali, ja volim takav fudbal. Volim i da rizikujem. Znam kada pripremamo utakmicu, ono što govorimo igračima, da smo mi tim koji ćemo napraviti šansu. Ne postoji promil šanse da mi ne uđemo u šansu. To smo pokazali u svakoj utakmici do sada. Da li ćemo postići gol, ne znam. Ali da ćemo ući u šansu, sigurno. I protiv Brazila i protiv Kameruna, i protiv Švajcarske. Taj mentalitet se neće menjati. Naravno i kada primite gol nije smak sveta. I kada ga primite imate vremena da se vratitte, sem kad je poslednji minut. Pa onda kažeš: Ajmo kući. Jesmo primili gol ili dva, ali smo i davali golove, to je pozitivno. To je nova Srbija koja igra za gol više. A očigledno i po izjavama igrača naših, ono što radimo im itetako prija. 

Foto: Tanjug/AP

 

Meč sa Švajcarcima će bez sumnje biti u fokusu. Pobedili su nas u Rusiji 2:1, a niko nije zaboravio sramen provokacije Granita Džake i Đerdana Šaćirija. Međutim, selektor ne želi da se priča o osveti.

- Bilo je neko pitanje vezano za osvetu kod novinara. Ja kažem koju osvetu, nema u sportu osvete. Izađeš na teren, boriš se igraš za svoj dres i državu. Ovde nema nikakve osvete, to što je bilo pre četiri godine, mi smo izgubili tu utakmicu. Ovde se zna šta Srbiji treba da ode u nokaut fazu i da preskoči prvu prepreku.

Možda bi meč mogao da se politizuje. Igre su već počele, ali je to selektor sasekao u korenu! 

- Jedan od novinara u miks zoni postavio mi je pitanje za Švajcarsku i politiku. Pitao sam ga šta me pitaš? I rekao mu da se smiri, da ne talasa previše i pređe na drugo pitanje. Izbegao sam da o tome razgovaram. Hoću da držim našu reprezentaciju dalje od toga. Mi ne idemo na tu kartu da vređamo nekoga, ili da ga na taj način ugrožavamo - istakao je Stojković i dodao:

Biće toga, ne možete da zabranite medijima da iskoriste te gluposti koje su se desile pre četiri godine. Smatram  da su ljudi iz FS Švajcarske naši prijatelji. Pre svega sportski prijatelji da respektujemo jedini druge, da će i oni skrenuti pažnju da se te stvari, provokacija eventualna da se ne dešava. Mislim da će oni preneti poruku svojim igračima da budu sportsmeni, na nivou takmičenja koje igraju. Sa naše strane neće biti nikakav problem, jer mene lično politika ne zanima. Niti me zanima da nekog provociram, ne bih voleo niko da me provocira. Ako neko želi da to radi, nek izvoli nikakav problem, neću obraćati pažnju na tako nešto, smatram da su to gluposti. Mislim da su igrači koji su bili deo tih dešavanja, dovoljno pametni da ne ponavljaju te greške. To je moje mišljenje, jer je to apsolutno nepotrebno. Na terenu će se videti ko je bolji.

Foto: Tanjug/AP

 

A utakmica sa Brazilom...

- Brazil to je praznik fudbala. Mnogo sam srećan što ćemo igrati sa njima verujte mi. Ne bojimo se. Nema apsolutno straha, to je nešto što samo možeš da poželiš u svakom slučaju. To će biti prava utakmica, otvorena, gde ćemo se izmeriti naravno. Ako su bolji, ako su toliko moćniji, mi ćemo pružiti ruku i čestitati kao džentlmeni. I nikakav problem. Ali, mislim da ćemo ih namučiti baš kako treba. Mislim da su jači nego pre četiri godine. Ono što sam gledao, i što sam pratio pre četiri godine u Rusiji i danas, mislim da se ekipa mnogo razlikuje. Da su po kvalitetu sad u procentima ne znam koliko, ali da su napredovali, da su mladi igrači došli u fazu da mogu da daju maksimum – to da.

Foto: Tanjug/AP

 

Većina protivnika se protiv Brazila zatvori i brani, ali to neće biti Stojkovićeva taktika.

Da smo mi otišli u Portugal sa nekim mentalitetom koji nije kako treba, ne postoji šansa da pobedimo Portugal. Mi smo u Portugal otišli kao pobednici. Sa takvom glavom smo otišli i zato smo pobedili. Tako mora i protiv Brazila. Kako da se braniš, ne razumem... Moraš da napadaš i da ideš da daš gol. Tu nema straha, niti će biti straha. Jak izazov, jedna od najjačih reprezentacija, po mom mišljenju jedan od najvećih pretedenata da bude šampion. Sa još dve tri ekipa... Ali to ne znači da su nepobediti. Gde to piše? Ajde onda da neigramo, ajde da predamo tri nula pa da se spremamo za Kamerun. I Švajcarsku. Nema predaje.

 

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)
Live TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)

Gost "Info dana" bio je analitičar Saša Borojević. On je govorio o tome na koji način su povezani svi ratovi koji se trenutno rasplamsavaju po celom svetu. Evo kakve veze ima Balkan i Srbija sa projektima velikih sila. Uživo u program, putem vajber linka, uključio se i Dževad Galijašević, stručnjak za terorizam koji je komentarisao kompleksne odnose između Amerike i Izraela.

19.04.2024

17:55

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija