• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

06.04.2022

15:34

MUK, NAVIJAČI U TOTALNOM ŠOKU! Ibrahimović je prelomio! (FOTO)

Reuters

Fudbal

MUK, NAVIJAČI U TOTALNOM ŠOKU! Ibrahimović je prelomio! (FOTO)

Podeli vest

Uskoro kraj velike karijere! Švedski napadač Zlatan Ibrahimović spreman je da se penzioniše

Zlatan Ibrahimović je u 41. godini jedna od zvezda Milana, odbijao da se preda, želeo je da igra fudbal pout klinca koji prvi put kroči na veliku scenu, ali telo iam poslednju reč! 

Ima mnogo problema sa povredama ove sezone i to je bilo jasno upozorenje i najava da se približio kraj velike karijere. "Gazeta delo Sport" prenosi da je Ibrahimović prvi put do sada spreman da se penzioniše, ali postoji uslov pod kojim će ostaviti fudbal.

Isti izvor navodi da će se Ibrahimović penzionisati samo ako Milan ove sezone osvoji Seriju A ili Kup Italije, pošto želi da u svojoj poslednjoj sezoni kao fudbaler podigne još jedan trofej.

Foto: AP PHOTO

 

Zlatanu ugovor sa "rosonerima" ističe na kraju sezone, trenutno je najplaćeniji u ekipi sa sedam miliona evra godišnje.  Nije bilo spekulacija o nastavku saradnje što je možda još jedan znak da Ibrahimović nema nameru da igra i dalje.

Zato želi da oproštaj od fudbala bude dostojanstven, dok postoji mogućnost da se nakon penzionisanja nađe u stručnom štabu Stefana Piolija, ako i dalje bude trener milanskog kluba.

Ako pak Milan ne osvoji trofej, Ibrahimović će tražiti još jedan ugovor od "rosonera", ali uz manju platu kako bi mogli da angažuju novog napadača. Već se priča o Divoku Origiju i Đanluki Skamaki iz Sasuola, dok se ranije pisalo da bi i Luka Jović mogao da bude meta.

Foto: reuters

 

Zlatan je ove sezone odigrao 23 meča za Milan i postigao je osam golova, dok u čitavoj karijeri ima impresivan učinak od 510 pogodaka na 858 mečeva.

Ibrahimović u oktobru puni 41. godinu, a osim Milana, u kojem je drugi put, igrao je još za Malme, Ajaks, Juventus, Inter, Barselonu, PSŽ, Mančester junajted i Los Anđeles Galaksi.

Ove sezone je na 23 utakmice postigao osam golova uz dve asistencije. Rekorder je Švedske sa 121 utakmicom i 62 gola.

Petnaest puta je proglašavan za igrača godine u Švedskoj. Dao je gol godine 2013, sedam puta je bio najbolji strelac sezone u nacionalnim šampionatima. Ima po jednu titulu Svetskog klupskog prvenstva i Lige Evrope, a bio je šampion Španije, Italije, Francuske, Holandije uz trofeje Kupa u svakoj zemlji u kojoj je igrao, osim u SAD.

Bonus video

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija