• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

07.04.2022

14:16

Osvojio Zlatnu loptu, a danas s PUŠKOM U ROVU U UKRAJINI!

printscreen

Fudbal

Osvojio Zlatnu loptu, a danas s PUŠKOM U ROVU U UKRAJINI!

Podeli vest

Bivši ukrajinski fudbaler Igor Belanov jedan je od najvećih sportista u istoriji te zemlje, danas je u rovu sa puškom

Belanov je ima 61 godinu, a najbolje trenutke karijere proživljavao je u osamdesetim godinama prošloga veka.

Ukrajinac je 1986. godine dobio Zlatnu loptu, prestižno priznanje za najboljeg fudbalera na svetu. Na 462 utakmice za SKA Odesu, Černomorec Odesu, Dinamo Kijev, Borusiju Menhengladbah, Ajntraht Braunšvajg i Metalurg Marijupolj postigao je 132 gola. Sa Dinamom je te 1986. osvojio Kup pobednika Kupova, a dve godine kasnije bio vicešampion Evrope sa Sovjetskim savezom. Za SSSR je dao osam na 33 nastupa.

Danas Belanov nije u fokus zbog fudbala. U javnosti se pojavila njegova fotografija sa  ukrajinskim vojnicima u Odesi, gradu u kojem živi nakon završetka karijere, a koji je je pod čestim ruskim napadima.

 

Belanov radi kao službenik ukrajinskog fudbalskog saveza. Otkako je počeo rat, obilazi vojnike i na taj im način izražava podršku.

Na najnovijoj fotografiji obukao je vojnu uniformu, uzeo oružje te se fotografisao s vojnicima u rovu.

 

Bonus video




Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Selekom

pre 2 godine

Nešto se nije pobunio kad su u njegovoj Odesi pobili onih 34 ljudi 2014.god.Kad muka dođe na naplatu.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija