• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: J. N

12.04.2022

08:50

SPORTSKI DIREKTORI VEČITIH PRED ODLUČUJUĆI DERBI! Mrkela: Pobeda donosi titulu! Iliev: Sad će da proradi inat!

Starsportphoto/informer

Fudbal

SPORTSKI DIREKTORI VEČITIH PRED ODLUČUJUĆI DERBI! Mrkela: Pobeda donosi titulu! Iliev: Sad će da proradi inat!

Podeli vest

Mitar Mrkela kaže da bi pobeda u derbiju u subotu donela Crvenoj zvezdi nedostižnu prednost u odnosu na drugoplasirani Partizan * Ivica Iliev veruje da će crno-beli trijumfovati jer su, kako kaže, besni zbog sudijskih krađa

Pobeda u predstojećem večitom derbiju donosi nam titulu, kaže sportski direktor Crvene zvezde Mitar Mrkela, dok njegov kolega iz Partizana Ivica Iliev veruje da će crno-beli trijumfovati na "Marakani" naredne subote.

Posle Partizanovog kiksa protiv Čukaričkog (0:0) u poslednjem kolu ligaškog dela Superlige Crvena zvezda plej-of dočekuje sa dva boda prednosti.


Pucaju od samopouzdanja


Prema Mrkelinim rečima, crveno-belima bi pobeda u derbiju maltene osigurala titulu.

- Imamo mnogo utakmica do kraja, ali ne volim da predviđam šta bi bilo kad bi bilo. U slučaju da mi pobedimo, imali bismo pet bodova više i recimo da bih smatrao da je to prednost koju nećemo prokockati. U slučaju da rival pobedi, o čemu ne želim ni da razmišljam, trka bi se nastavila do kraja. Prvi deo prvenstva pokazao nam je da je svaki klub ozbiljan, ni sa kim nije lako i biće teško i nama i Partizanu - kaže Mrkela za Informer.

Partizan je prolećni deo šampionata počeo sa prednošću od pet bodova u odnosu na drugoplasiranu Crvenu zvezdu. Od 23. kola dosad crno-beli su prokockali sedam bodova, a tri im je direktno uzela Zvezda u prethodnom derbiju.

- Zadovoljan sam prolećnim delom sezone, jer smo bili u zaostatku i sve smo nadoknadili. Što se prvenstva tiče, rekao bih da je derbi bio prekretnica. Kad smo pobedili, igrači su dobili na samopouzdanju, videli su da mogu da se nose sa svima i nastavili su da pobeđuju. Uz to smo dobro igrali i u Evropi i u Kupu - zaključuje Mrkela.

Foto: Starsportphoto

 



Partizan je osim u derbiju gubio bodove protiv Napretka (0:0) i Čukaričkog (0:0), a oba puta su se crno-beli žalili na suđenje. Sudijski eksperti tvrde da su crno-beli oštećeni za penal protiv Kruševljana, dok su u nedelju uveče zamerili Novaku Simoviću što nije isključio fudbalera Čukaričkog Bojana Kovačevića u 10. minutu utakmice.

Karte za derbi od 500 dinara


Karte za predstojeći derbi Crvene zvezde i Partizana, koji će biti odigran u subotu (18.00, Arena 1 premium), biće puštene u prodaju na blagajni stadiona danas u 10 časova. Najjeftinije ulaznice su za severnu i južnu tribinu i koštaju 500 dinara, istok je 1.200 dinara, zapad 1.500 dinara, a VIP zapad 1.500 dinara. Do sada je preko interneta prodato oko 18.000 karata.


Direktor Ivica Iliev smatra da su greške pravljene tendenciozno kako bi se oštetio Partizan i pogurala Zvezda ka tituli, a takvo ponašanje će, kako kaže, probuditi inat kod crno-belih pred derbi

- Moram da se osvrnem na stvari koje nemaju veze sa sportom. U poslednje vreme dešavaju se greške na štetu Partizana i one direktno utiču na rezultat i ishod utakmica. Svi ćute, niko ne reaguje. Ostaje gorak ukus zbog toga, zato što ne vidim da nekog brine to što je Partizan oštećen. Sve to dopire i do igrača, remeti ih, ali verujem da će u njima proraditi inat i iz njih izvući ono najbolje u predstojećim mečevima. Imamo derbi, pa onda još šest utakmica u plej-ofu. Neće biti lako, sve su to ozbiljni protivnici, ali derbi bi mogao da odluči osvajača titule - veruje Iliev.

Foto: Starsportphoto

 


Odlučiće detalji

 

Iliev smatra da Partizan nije mnogo toga izgubio remijem protiv Čukaričkog, jer u svakom slučaju mora da pobedi u derbiju.

- Završen je prvi deo prvenstva, a mi smo i dalje u igri za titulu, što je bio i cilj. Suštinski smo zadovoljni, čak i uz remi sa Čukaričkim, protiv kojeg smo dobro igrali. I da smo pobedili, morali bismo da slavimo u derbiju ako mislimo da osvojimo titulu. Imamo dovoljno vremena da se spremimo za utakmicu. Pred prošli derbi utisak javnosti bio je da je Partizan bolji i da će pobediti, a to se nije desilo. Sad svi misle da mora Zvezda da pobedi, a zapravo derbi odlučuju sitnice i detalji i nikakva statistika ne igra ulogu - zaključuje Iliev.

 


 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Vesti

Terzić: Stefanović i Đilas žele da zaustave napredak Srbije! Narod je takve političke pajace prezreo, a vreme ih je odavno pregazilo!
Politika

Terzić: Stefanović i Đilas žele da zaustave napredak Srbije! Narod je takve političke pajace prezreo, a vreme ih je odavno pregazilo!

Nema tih izbora, niti će ih ikada biti, koji bi od omiljenog autošovinste Viole fon Kramon i trgovca srpskim nacionalnim interesima poput Đilasovog potrčka Borka Stefanovića napravili pobednika. Narod je takve političke pajace prezreo, a vreme ih je odavno pregazilo, isakao je član Predsedništva Srpske napredne stranke Miloš Terzić.

04.07.2024

09:16

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija