• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: J. N.

13.04.2022

09:37

BIVŠE VEDETE VEČITIH RIVALA OČEKUJU SPEKTAKULARAN OKRŠAJ U SUBOTU! Derbi odlučuje šampiona, posle se ne gube bodovi!

printscreen

Fudbal

BIVŠE VEDETE VEČITIH RIVALA OČEKUJU SPEKTAKULARAN OKRŠAJ U SUBOTU! Derbi odlučuje šampiona, posle se ne gube bodovi!

Podeli vest

Milan Biševac i Stefan Babović saglasni su u oceni da će titulu prvaka Srbije osvojiti tim koji posle večitog derbija bude prvi na tabeli, bez obzira na to što i Zvezdi i Partizanu nakon toga sledi još šest veoma jakih utakmica

Titulu će osvojiti onaj tim koji pobedi u derbiju jer posle toga ni Crvena zvezda ni Partizan neće gubiti bodove, tvrde bivši igrači večitih Milan Biševac i Stefan Babović u razgovoru za Informer.

Crveno-beli ulaze u plej-of Superlige sa prvog mesta i sa dva boda prednosti u odnosu na Partizan, a ujedno će biti domaćini večitog derbija u subotu (18.00, Arena 1 premium).

 

Foto: Starsportphoto©

 



Nakon derbija u igri će biti 18 bodova, a Zvezda i Partizan igraće mečeve protiv Čukaričkog, TSC-a, Vojvodine, Voždovca, Radničkog iz Niša i Napretka. Ipak, naši sagovornici veruju da će do titule stići onaj tim koji posle derbija bude na prvoj poziciji.

RASPORED CRVENE ZVEZDE U PLEJ-OFU

31. kolo: Crvena zvezda - Partizan
32. kolo: TSC - Crvena zvezda
33. kolo: Crvena zvezda - Čukarički
34. kolo: Vojvodina - Crvena zvezda
35. kolo: Crvena zvezda - Radnički (N)
36. kolo: Napredak - Crvena zvezda
37. kolo: Crvena zvezda - Voždovac


Psihološka prednost



Milan Biševac kaže da će uspešnijem u derbiju samopouzdanje porasti do maksimuma.

- Matematički je sve moguće, ali u praksi onaj ko dobije derbi, osvojiće i prvenstvo. Tako je to kod nas, ko pobedi u toj utakmici, biće u bodovnoj prednosti, ali osim toga, i u psihološkoj. Imaće više samopouzdanja i neće dozvoliti da prokocka bilo šta do kraja. Nisam sklon procenama i nagađanju ko će biti šampion, ali zna se da su moje boje crvena i bela, tako da se nadam da će Zvezda biti šampion - kaže nekadašnji štoper za naš list.

Rivale Zvezde i Partizana nakon derbija smatra ozbiljnim, ali iskustvo je pokazalo da ih se "večiti" ne plaše.

Foto: Starsportphoto

 



- Hajde da pogledamo sezonu za nama. Minimalno bodova su izgubili i Crvena zvezda i Partizan i nijednog protivnika se nisu plašili. Skoro svakog su pobeđivali. Predstoje im okršaji sa teškim rivalima i nezgodna gostovanja, ali ne verujem da će dozvoliti da kiksnu ni jedni ni drugi. Kad prođe derbi, realno je očekivati da osvoje još po 18 bodova - ocenjuje Biševac.

Foto: Starsportphoto

 



Predstojeći derbi odlučujućom utakmicom smatra i Babović.

- Derbi će biti prekretnica sezone. Hajde da ne tvrdim, ali ogromna je verovatnoća da će titulu osvojiti onaj ko pobedi u derbiju. Ulog je veliki i verujem da će obe ekipe ići na pobedu, iako bi Zvezdi odgovarao i remi. Iz iskustva znam da onaj ko kalkuliše, obično ne prođe dobro. Kad prođe derbi, i jedne i druge čekaju teški rivali. Ne bih izdvajao neku ekipu posebno, ali svi bi protiv Zvezde i Partizana da se dokažu i osvoje bodove, tako neće "večitima" biti lako do kraja - ističe Babović.

Foto: Starsportphoto

 

RASPORED PARTIZANA U PLEJ-OFU

31. kolo: Crvena zvezda - Partizan
32. kolo: Partizan - Čukarički
33. kolo: Partizan - TSC
34. kolo: Napredak - Partizan
35. kolo: Partizan - Vojvodina
36. kolo: Voždovac - Partizan
37. kolo: Partizan - Radnički (N)

Vanserijski posao crno-belih



Nekadašnji vezista "parnog valjka" glavnim adutom kluba iz Humske smatra trenera Aleksandra Stanojevića i ubeđen je da će zbog njega najvredniji domaći trofej završiti u Partizanovoj sali.

- Partizan će osvojiti titulu zbog Saleta Stanojevića. To je najbolji trener u zemlji. Kad je počela sezona, mislio sam da će Partizan ranije biti otpisan, jer nije imao igrački kadar dovoljno jak da se bori za prvo mesto. Međutim, Stanojević je uradio vanserijski posao i izvukao nemoguće iz tima. Uz dužno poštovanje svima koji se bore za Partizan, taj čovek najviše zaslužuje da osvoji prvenstvo. Uvek sam verovao u njega - zaključuje Babović.


Bonus video




Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Vesti

TV

Živimo u vremenu kad se talas ekstremizacije pojavljuje svuda! Država je efikasno odreagovala na terorizam!
Live TV

Živimo u vremenu kad se talas ekstremizacije pojavljuje svuda! Država je efikasno odreagovala na terorizam!

U Beogradu, večeras nešto pre 19 časova, uhapšena je jedna osoba u Sarajevskoj ulici. Kod nje je pronađen samostrel, sličan onom koji je korišćen u terorističkom napadu pre par dana ispred ambasade Izrela kada je povređen žandarm koji je obezbeđivao objekat. Osim samostrela, kod uhapšenog lica, pronađeni su nož, čakija i nunčake. Ovim povodom, gosti Informerovog vanrednog programa bili su karijerni diplomata Branko Branković, Nikola Belić, novinar "Politike" i Nikola Perišić iz Centra za društvena istraživanja.

01.07.2024

22:30

JOŠ TV VESTI

Hronika

Muljala sa kladioničarskim tiketima pala i ona i njeni saučesnici! Menjali kodove zgrnuli milione (FOTO)
Hronika

Muljala sa kladioničarskim tiketima pala i ona i njeni saučesnici! Menjali kodove zgrnuli milione (FOTO)

Operativci kriminalističke policije, u saradnji sa Posebnim odeljenjem za suzbijanje korupcije Višeg javnog tužilaštva u Nišu, uhapsili su A. S. (26), zaposlenu u jednom privrednom društvu za proizvodnju digitalnih igara, zbog postojanja osnova sumnje da je izvršila krivično delo zloupotreba položaja odgovornog lica, kao i P. S. (26) i D. S. (26) koji se terete za isto delo u pomaganju.

02.07.2024

08:55

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija