• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Jovana Radivojević

16.04.2022

07:01

BIVŠI ČUVARI MREŽE "VEČITIH" za Informer: Kahriman: Partizan NEĆE IMATI rešenje na Marakani! Živković: Derbi dobija GLAVA!

printscreen

Fudbal

BIVŠI ČUVARI MREŽE "VEČITIH" za Informer: Kahriman: Partizan NEĆE IMATI rešenje na Marakani! Živković: Derbi dobija GLAVA!

Podeli vest

Sve je spremno za spektakl na našem najvećem stadionu. Crvenu zvezdu i Partizan u subotu od 18 časova očekuje 167. večiti derbi, a nekadašnji čuvari mreže velikih rivala Damir Kahriman i Živko Živković otkrili su šta očekuju od meča koji će biti pod budnim okom javnosti

Uoči večitog derbija mnogo toga je na strani Crvene zvezde, imaće tim Dejana Stankovića ispred sebe čistu situaciju i mogućnost da pobedom dođe na korak od nove, pete, šampionske titule u nizu.

Foto: Starsportphoto

 

Vredi napomenuti da je Zvezda maksimalna ovog proleća, na stadionu "Rajko Mitić" i da je u prvenstvenim duelima primila samo jedan gol, i to od kragujevačkog Radničkog. Nekadašnji čuvar mreže crveno-belih, Damir Kahriman, za Informer.rs istakao je da priželjkuje pobedu i mirnu luku voljenom klubu!

Foto: Starsportphoto

 

- Pobeda, samo pobeda- u dahu je izgovorio popularni Kahri i nastavio:

Foto: Starsportphoto©

 

- Samo trijumf je potreban Zvezdi da se napokon stišaju strasti, dosta je bure! Sjajna godina je iza svih, uspeh u Evropi i voleo bih da se sada sve reši kako treba. Derbi je derbi, prepoznatljivi srpski brend. Naboj je uvek prisutan, ali su svi različiti, svaki je priča za sebe. Kada pomislim na te mečeve prvo se setim onog 3:1 kod kuće i 1:2 na njihovom stadionu - kaže iskusni čuvar mreže koji sada čuva gol Javora.

Sa druge strane, Živko Živković, golman PAOK-a, svestan je pod kakvim su pritiskom igrači oba tima, ali da je naravno veći na njegovom nekadašnjem klubu koji ima dva boda manje od crveno-belih,

Foto: Starsportphoto

Predrag Rajković i Živko Živković

- U poslednjih pet, šest godina, neizvesnost u srpskom fudbalu nije bila veća, a ulog je ogroman. Svesni su svi da je teško pobediti u bilo kom prvenstvu sve utakmice. Gledam našu ligu, ekipe su sve jače, Čuakrički, Vojvodina, TSC i ostali iz vrha igraju dobro i nije lako! Gledao sam sve utakmice Partizana, igrali su momci fenomenalno i potpuno je normalno da je u jednom momentu došlo do pada forme. Što se tiče samog derbija, Zvezda ima baš kvalitetan tim, ali imamo ga i mi. Nikad se ne zna...

Upitani za mišljenje kome bi mogla da pripadne uloga junaka utakmice, odgovori su se gotovo poklopili.

Foto: Starsportphoto

 

- Bukvalno svakome! Zvezda je toliko dobra na svim pozicijama, a može da preti iz igre, iz prekida, ma prosto ne znam koga bih izdvojio! Kada pogledate individualno, Katai, Ivanić, Ben, Sanogo, pozadi Dragović, Rodić... Da ne nabrajam više, ali mislim da apsolutno svako može da ponese tu laskavu titulu- rekao je Kahriman, dok je Živković poručio:

Foto: Starsportphoto

Živko Živković

- Gledajući Partizan, njihov najveći adut je timski duh! Mislim da će upravo tim pobediti! Iskreno, voleo bih da golman koji bude branio bude tas na vagi koji će prelomiti! Čujem se i sa Popovićem i sa Stevanovićem, koji god da bude između stativa, nadam se da će izrasti u heroja! Ne smem da zaboravim ni Lukača, koji je branio i kada sam ja bio u klubu! Sjajan je i iskusan golman, odbranio je dva penala crveno-belima i eto, želim da se neko od njih proslavi! 

Nije mogao da se odluči Damir Kahriman kada su igrači iz crno-belog tabora u pitanju, pa se složio sa kolegom.

Foto: Starsportphoto©

 

- Iskreno, nisam mnogo gledao Partizan ove sezone, osim utakmica u Evropi koje sam pratio. Njih definitivno krasi sjajan timski duh. Imaju jak kolektiv, ali to sve imaju i crveno-beli, plus individualan kvalitet, a to je ono što će rešiti derbi! Smatram da gosti neće imati rešenje za Zvezdu. Mišljenja sam da bi izabranici Dejana Stankovića pobedom praktično rešili pitanje osvajača titule i onda bi im preostala borba na drugom frontu, tačnije Kup Srbije, jer nema sumnje da je želja dupla kruna- poručio je Damir Kahriman.

Kada su igrači Zvezde u pitanju, Živković nije štedeo komplimente.

- Katai je bez ikakve sumnje jedan od najboljih fudbalera u Superligi Srbije, dok su Ivanić i Kanga igrači koji jednim potezom mogu da reše utakmicu! Ipak, smatram da u derbiju neće biti bitna ni forma, ni ko je kakav igrač, već samo tim i hladna glava! Glava će prelomiti utakmicu - zaključio je Živko Živković za Informer.rs.

 

 

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Politika

Srbija je jedina zemlja u Evropi koja nije uvela sankcije Rusiji! Vulin nakon BRIKS-a poručio: To Moskva veoma ceni!
Politika

Srbija je jedina zemlja u Evropi koja nije uvela sankcije Rusiji! Vulin nakon BRIKS-a poručio: To Moskva veoma ceni!

Srbija je jedina zemlja u Evropi, zahvaljujući predsedniku Vučiću na prvom mestu, koja nije uvela sankcije Rusiji. To ceni Moskva, naravno i u ekonomskom i političkom smislu, ali na prvom mestu u istorijskom smislu, da istorija nije samo mrtvo slovo, da bliskost naroda nije samo priča iz bajki nego da to zaista postoji, poručio je potpredsednik Vlade RS Aleksandar Vulin, koji je predvodio delegaciju Srbije na samitu BRIKS-a u Kazanju.

28.10.2024

11:29

Hronika

JOŠ Hronika VESTI

Društvo

Gujaničić: Korporativnim obveznicama NIS diversifikuje izvore finansiranja
Društvo

Gujaničić: Korporativnim obveznicama NIS diversifikuje izvore finansiranja

Emitovanjem korporativnih obveznica u obimu od 50 miliona evra kompanija NIS planira da diversifikuje izvore finansiranja, ali i da istovremeno iskoristi aktuelne pogodnosti državne strategije razvoja tržišta, rekao je Nenad Gujaničić, glavni broker u investicionom društvu “Momentum Securities” povodom najave emitovanja emisije korporativnih obveznica NIS-a.

28.10.2024

13:43

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set