• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Beta

16.04.2022

13:34

PREOKRET! Čeferin progovorio o Rusima, UEFA donosi odluku!

reuters

Fudbal

PREOKRET! Čeferin progovorio o Rusima, UEFA donosi odluku!

Podeli vest

Predsednik Evropske fudbalske unije Aleksander Čeferin oglasio se o sankcijama koje trope ruski sportisti

Aleksander Čeferin izjavio je da sankcije protiv Rusije zbog agresije na Ukrajinu ne bi trebalo da se odnose na ruske sportiste i dodao da će UEFA uskoro doneti odluku vezanu na nastupe ruskih klubova u takmičenjima evropskog fudbalskog saveza.

U razgovoru za mariborski list „Večer“, Čeferin je rekao da ruski sport zbog „odluka pojedinaca“ ne bi trebalo da trpi, ali da je UEFA ipak bila prisiljena da donese neke odluke i sankcije vezane za nastupe ruskih klubova u evropskim takmičenjima, što se sada ponovo razmatra, prenosi agencija Hina.

- UEFA će uskoro doneti odluku hoće li ili ne ruski klubovi moći da nastupaju u evropskim takmičenjima -  rekao je Čeferin.

Po njegovim rečima, ruski sportisti snose sankcije, iako nisu krivi za rat i da treba pokazati da sankcije nisu usmerene ni protiv ruskih sportista ni protiv ruskog naroda.

Podsećamo, FIFA je suspendovala Rusiju iz baraža za Mundijal u Kataru, dok je UEFA izbacila tamošnje klubove iz svih međunarodnih kupova! Istovremeno, UEFA je raskinula sve ugovore sa ruskim naftnim gigantom Gaspromom.

Foto: reuters

Reprezentacija Rusije

Ratna dešavanja u Ukrajini bukvalno su izbrisala Rusiju sa svetske mape sporta u ekspresnom roku.Odluka FIFA sprečava Rusiju da odigra polufinalni baraž dvomeč protiv Poljske u martu, a žensku fudbalsku selekciju sa Evropskog prvenstva ovog leta. 

UEFA je spuštanjem rampe ruskim klubovima potvrdila ranija pisanja da će Spartak biti izbačen iz osmine finala Lige Evrope, što praktično znači da će se Lajpcig automatski plasirati u četvrtfinale, bez borbe.

Bonus video




Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Fikus

pre 2 godine

Licemeri, sada kad ste ih sprečili da se kvalifikuju za SP u Kataru naprasno vam proradila "savest" ... Ko vas je naterao da donesete te sramne odluke?

milankukic

pre 2 godine

ma svima treba da bude jasno da u svim granama yivota glavnu ulogu igra mafija a AMERICKA je najjaca pa da bi ameri osvajali veliki broj medalja eliminisu RUSE I TO JE PRAVA I JEDINA ISTINA

sledeća vest

Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!
Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!

U Skupštini Srbije nešto posle 13.00 časova počeo je sastanak predsednice Skupštine Srbije Ane Brnabić sa predstavnicima poslaničkih grupa, političkih stranaka nacionalnih manjina i udruženja, radi konsultacija oko obrazovanja radnih grupa za unapređenje izbornog procesa i uvid, kontrolu i reviziju Jedinstvenog biračkog spiska.

26.04.2024

14:13

Vesti

"U minuti žena može da izgubi od 30 do 40 odsto krvi!" Ginekolog otkriva od čega je preminula porodilja u Vranju
Društvo

"U minuti žena može da izgubi od 30 do 40 odsto krvi!" Ginekolog otkriva od čega je preminula porodilja u Vranju

Više javno tužilaštvo u Vranju saopštilo je juče da je obdukcija pokazala da je uzrok smrti porodilje M. A iz okoline Preševa 17. aprila, ruptura materice sa posledičnim iskrvarenjem i da bi se u tom slučaju moglo raditi o krivičnom delu nesavesnog pružanja lekarske pomoći koje se zbog smrtne posledice može kvalifikovati kao teško delo protiv zdravlja ljudi.

26.04.2024

21:04

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Kragujevački opštinari dali krv!
Humanitarna akcija

Kragujevački opštinari dali krv!

Zaposleni u Gradskoj upravi Kragujevac danas su, u organizaciji Samostalnog sindikata GU organizovali prvu od dve godišnje akcije dobrovoljnog davalaštva krvi za potrebe Banke krvi Univerzitetskog kliničkog centra u ovom gradu.

26.04.2024

12:17