• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: M. G.

26.04.2022

07:56

"GRAĐANI" RUŠE "KRALJA"! Prvak Engleske favorit u duelu sa Madriđanima!

reuters

Fudbal

"GRAĐANI" RUŠE "KRALJA"! Prvak Engleske favorit u duelu sa Madriđanima!

Podeli vest

Menadžer Mančester sitija Pep Gvardiola pozvao sve navijače ovog kluba da podrže ekipu u prvom meču polufinala protiv Real Madrida. Neka sednu na voz ili autobus i dođu, potrebni su nam, poručuje on

Madridski "kraljevi" su poslednja prepreka Pepu Gvardioli (51) na putu ka finalu Lige šampiona! Prvak Engleske Mančester siti večeras (21.00, Arena premium 1) dočekuje slavni Real Madrid u prvom meču polufinala najjačeg evropskog takmičenja.

Stručnjaci, bivši igrači i kladionice saglasni su da bi eliminacija "građana" predstavljala prvorazrednu senzaciju. Siti, uz Liverpul, ove sezone igra ubedljivo najbolji i najlepši fudbal u Evropi, pa se pitanje favorita pred derbi polufinala i ne postavlja. Ekipi sa "Etihada" ovo će biti treće polufinale Lige šampiona u klupskoj istoriji.

KO PROLAZI DALJE

Man. siti 1,41
Real M. 3,30
FINALISTI
Liverpul - Man. siti 1,57
Liverpul - Real M. 3,50
Man. siti - Viljareal 7,50
Real M. - Viljareal 17,00
KO OSVAJA
Liverpul 2,28
Man. siti 2,40
Real M. 8,80
Viljareal 23,00

Prvi put ispali su upravo od Reala 2016. godine, a prošle sezone bili su bolji od PSŽ-a, ali su u kasnijem finalu poraženi od Čelsija.



Posebna utakmica



Menadžer Sitija Pep Gvardiola smatra da je ovo istorijska šansa za njegovu ekipu i poziva navijače da u što većem broju prirede pakao vlasniku 13 titula Lige šampiona.

- Ovo je polufinale Lige šampiona. Molim naše navijače da sednu na voz, autobus, u automobil i da budu uza nas. Potrebni su nam. Ovo je treći put da igramo polufinale Lige šampiona. Protivnik nam je klub koji ima mnogo trofeja Lige šampiona u svojim vitrinama. Biće to posebna utakmica za nas. Uživaćemo i daćemo sve što imamo u duši da odigramo dobro. Posle toga videćemo šta će se dogoditi - poručuje Gvardiola.

Mančester siti je u četvrtfinalu uz dosta muke eliminisao Atletiko Madrid. U Engleskoj je bilo 1:0 za "građane", a u Španiji je, posle velike borbe, ostalo 0:0. Prema rečima napadača Sitija Gabrijela Žesusa, mečevi poput tog sa Atletikom ojačali su ekipu.

- Pred nama je najlepši period u sezoni. Sada se igraju ključne utakmice i kreće prava borba za trofeje. To je suština fudbala. Pokušaćemo do kraja da ostanemo u igri u svim takmičenjima. Protiv Reala nas čeka spektakularan meč. Takve duele svi žele da igraju. Biće to težak izazov, ali odmorili smo se i spremni smo da igramo na naš način - ističe Žesus.

Jović nije ni otišao u Englesku


Srpski napadač Luka Jović definitivno će propustiti prvi meč polufinala Lige šampiona protiv Mančester sitija. Nekadašnji ofanzivac Crvene zvezde, Benfike i Ajntrahta nije se našao na spisku od 23 fudbalera koje je Karlo Anćeloti poveo u Englesku. Reprezentativac Srbije prošle sedmice je bio van trenažnog procesa zbog operacije umnjaka. Čak i da je trenirao, pitanje je da li je u planovima italijanskog stručnjaka, kod kojeg je ove sezone odigrao svega 17 utakmica i postigao samo jedan gol.


Iako su apsolutni favoriti, u Sitiju dobro znaju da bi potcenjivanje Madriđana bila ogromna greška. Real je ove sezone bio nadomak eliminacije od PSŽ-a u osmini finala, a potom i od Čelsija u četvrtfinalu. Oba puta izvukao ih je Karim Benzema, koji je u ta četiri meča postigao čak sedam golova. Ukupno u ovogodišnjoj Ligi šampiona Francuz je 12 puta bio strelac.



Teško je pobeđivati



Upravo on će biti najveći adut Karla Anćelotija, koji poručuje da su njegovi igrači spremni da naprave novo iznenađenje.

- Čitavog života sam u fudbalu i znam koliko je teško pobeđivati iz nedelje u nedelju. Imao sam sreću da treniram neke sjajne ekipe i fantastične igrače, s kojima sam osvajao trofeje. Na dobrom smo putu da osvojimo prvenstvo Španije i mislim da smo blizu tog cilja. Što se tiče Lige šampiona, veliki je izazov igrati protiv tako jake ekipe kao što je Siti. Ipak, verujem da možemo da osvojimo oba trofeja - poručuje Anćeloti.


 

Bonus video




Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!
Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!

U Skupštini Srbije nešto posle 13.00 časova počeo je sastanak predsednice Skupštine Srbije Ane Brnabić sa predstavnicima poslaničkih grupa, političkih stranaka nacionalnih manjina i udruženja, radi konsultacija oko obrazovanja radnih grupa za unapređenje izbornog procesa i uvid, kontrolu i reviziju Jedinstvenog biračkog spiska.

26.04.2024

14:13

Vesti

"U minuti žena može da izgubi od 30 do 40 odsto krvi!" Ginekolog otkriva od čega je preminula porodilja u Vranju
Društvo

"U minuti žena može da izgubi od 30 do 40 odsto krvi!" Ginekolog otkriva od čega je preminula porodilja u Vranju

Više javno tužilaštvo u Vranju saopštilo je juče da je obdukcija pokazala da je uzrok smrti porodilje M. A iz okoline Preševa 17. aprila, ruptura materice sa posledičnim iskrvarenjem i da bi se u tom slučaju moglo raditi o krivičnom delu nesavesnog pružanja lekarske pomoći koje se zbog smrtne posledice može kvalifikovati kao teško delo protiv zdravlja ljudi.

26.04.2024

21:04

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Kragujevački opštinari dali krv!
Humanitarna akcija

Kragujevački opštinari dali krv!

Zaposleni u Gradskoj upravi Kragujevac danas su, u organizaciji Samostalnog sindikata GU organizovali prvu od dve godišnje akcije dobrovoljnog davalaštva krvi za potrebe Banke krvi Univerzitetskog kliničkog centra u ovom gradu.

26.04.2024

12:17