• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

03.05.2022

08:10

NIKO OVAKO NIJE PRIČAO O VLAHOVIĆU! Stojković: Dušan je mašina, ne štedi se... Želi da bude najbolji na svetu!

Reuters

Fudbal

NIKO OVAKO NIJE PRIČAO O VLAHOVIĆU! Stojković: Dušan je mašina, ne štedi se... Želi da bude najbolji na svetu!

Podeli vest

Evropa mesecima bruji o Dušanu Vlahoviću, koji je u januari iz Fiorentine prešao u redove Juventusa

Selektor Srbije Dragan Stojković Piksi govorio je Italijanima, tačnije za "Tuto Juve", o napadaču srpske reprezentacije Dušanu Vlahoviću.

Odlično je Dušan počeo u novom klubu, srpski napadač ima problema da pronađe put do mreže, slično je bilo i protiv Venecije proteklog vikenda kada ga je Maks Alegri zamenio kako bi sačuvao rezultat.

 

- Odlično je počeo u novom klubu. Dušan je veliki profesionalac, koji daje sve od sebe za tim i saigrače. U Fiorentini se dokazao kao mlad igrač, pokazao je da može da radi fantastične stvari i normalno je što je privukao pažnju velikih klubova kakav je Juventus. Navijači Fiorentine to nisu baš najbolje podneli, svestan sam toga, ali u svetu fudbala transferi su normalna stvar, deo igre - kazao je selektor Dragan Stojković, a onda otkrio kako su mu govorili pre nego što je postao selektor da Srbija najveći problem ima sa – napadačima.

Foto: Tanjug

Dušan Vlahović oduševio selektora Stojkovića

- Pre nego što sam prihvatio da postanem selektor pričao sam sa mnogo ljudi. Jedan od njih, veoma bitan, rekao mi je da Srbija ima problem sa napadačima: 'Mitrović ne igra više redovno u Fulamu, pa koga onda da pošalješ na teren', rekao mi je. Pomenuo sam Vlahovića, i ne razmišljajući mnogo, iako se borio za svoje mesto u Fiorentini. On je bio sumnjičav, ali ja nisam. Odmah sam ga pozvao u reprezentaciju, video sam motivisanog momka sa izuzetnom levicom. Dušan je mašina, nesebičan je, ne štedi se, uvek ostaje da šutne još koju loptu posle treninga. Veoma je skroman, čvrsto na zemlji, nikada ne priča gluposti. Ispravan je u glavi, inteligentan, fokusiran, samo razmišlja o tome kako da postane još bolji. Dušan ima ambiciju da bude najbolji na svetu i čeka ga velika budućnost kako u našoj reprezentaciji, tako i u Juventusu.

Dok u Juventusu igra kao jedini klasični napadač, u reprezentaciji Srbije se to jako retko dešava.

- Počeo sam da ga stavljam u tim kao jedinog napadača, a onda se Mitrović vratio u svu svoju veličinu i sada mi igraju zajedno. Sledećeg meseca počinje Liga nacija i sada imam ideju da na teren šaljem Vlahovića i Mitrovića zajedno od prvog minuta.

 

Sergej je vrhunski fudbaler

Nadaju se crno-beli da će se Dušanu Vlahoviću pridružiti Sergej Milinković-Savić.

- Došlo je vreme da Sergej promeni sredinu. Iskreno, ne znam gde će mu biti naredno odredište. Siguran sam da će to biti neki top klub. Kad bi prešao u Juventus, obe strane bi bile na dobitku. I za Lacio bi to mogao da bude dobar posao, jer bi dobili dosta novca od njegove prodaje. Sergej je jedan od ključnih igrača naše reprezentacije, vrhunski je fudbaler, u Evropi nema mnogo igrača njegovih kvaliteta -  zaključio je Dragan Stojković.

Vlahovića svi porede sa učinkom Ronalda u Juventusu, što mu bez sumnje stvara dodatni pritisak. 

- On sada igra u velikom klubu, nije isto kao u Firenci. Zato što kada se pobeđuje, sve je ok, ali problem nastaje kada se izgubi ili odigra nerešeno. Dušan je još mlad, ima vremena da u potpunosti shvati sve te stvari.

Foto: Tanjug

Napadač Juventusa Dušan Vlahović hoće da bude najbolji na svetu

Pitali su Italijani Stojkovića da li je i on uticao na Vlahovića da izabere Juventus.

- Pričao sam s njim tri-četiri dana pre meča sa Portugalijom. Pitao me šta mislim o njegovoj budućnosti, pričali smo i top klubovima kao što su PSŽ, Barselona, Real Madrid, Juventus. Dušanu sam potpuno iskreno rekao da bi bilo najbolje za njega da ostane u Italiji, da nastavi da igra u ligi u kojoj se dobro snašao. Italija je fudbalska zemlja, na koju se on potpuno navikao. Nisam ja njegov agent, ali moj savet je bio da ide u Juve.

Našalili su se Italijani da je Piksi tako savetovao Vlahovića zato što je i on igrao u Seriji A, u dresu Verone.

- Jako volim vašu zemlji, iako teško mogu više da se setim italijanskih reči. U ovom momentu bolje za Dušana je bilo da ostane u Italiji, ali u budućnosti ko zna. On može da igra u svakoj ligi na svetu“.

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!
Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!

U Skupštini Srbije nešto posle 13.00 časova počeo je sastanak predsednice Skupštine Srbije Ane Brnabić sa predstavnicima poslaničkih grupa, političkih stranaka nacionalnih manjina i udruženja, radi konsultacija oko obrazovanja radnih grupa za unapređenje izbornog procesa i uvid, kontrolu i reviziju Jedinstvenog biračkog spiska.

26.04.2024

14:13

Vesti

"U minuti žena može da izgubi od 30 do 40 odsto krvi!" Ginekolog otkriva od čega je preminula porodilja u Vranju
Društvo

"U minuti žena može da izgubi od 30 do 40 odsto krvi!" Ginekolog otkriva od čega je preminula porodilja u Vranju

Više javno tužilaštvo u Vranju saopštilo je juče da je obdukcija pokazala da je uzrok smrti porodilje M. A iz okoline Preševa 17. aprila, ruptura materice sa posledičnim iskrvarenjem i da bi se u tom slučaju moglo raditi o krivičnom delu nesavesnog pružanja lekarske pomoći koje se zbog smrtne posledice može kvalifikovati kao teško delo protiv zdravlja ljudi.

26.04.2024

21:04

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Kragujevački opštinari dali krv!
Humanitarna akcija

Kragujevački opštinari dali krv!

Zaposleni u Gradskoj upravi Kragujevac danas su, u organizaciji Samostalnog sindikata GU organizovali prvu od dve godišnje akcije dobrovoljnog davalaštva krvi za potrebe Banke krvi Univerzitetskog kliničkog centra u ovom gradu.

26.04.2024

12:17