• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

15.05.2022

17:23

NAPOLITANCI TRIJUMFOVALI ZA OVERU LIGE ŠAMPIONA! Đenova ispala u Seriju B!

Tanjug/AP

Fudbal

NAPOLITANCI TRIJUMFOVALI ZA OVERU LIGE ŠAMPIONA! Đenova ispala u Seriju B!

Podeli vest

U drugoj utakmici nedeljnog programa, u 37.kola Italijanse Serije A Napoli je pobedio Đenovu sa 3:0. Golove su postigli Viktor Osimen, Lorenco Insinje i Lobotka

Utakmica je počela šansom za goste kada je Kelvin Jeboa je primio dobar primio dobru loptu na ivici kaznenog prostora i pogodio prečku, a zatim je i Mario Portanova promašio dobru šansu u 32. minutu kada mu je blokiran šut iz blizine.

Foto: Tanjug/AP

Viktor Osihmen


Kada nisu iskoristili svoje šanse, Đenovljane je stiglas kazna u vidu gola Viktora Osimena. Đovani di Lorenco je odlično centrirao, a Viktor Osimen pogodio glavom mrežu golmana Sirigua. To je bilo nešto poslednje što je bilo vredno pomena u prvom delu meča.
U drugom poluvremenu ponovo je Đenova pripretila preko Portanove, ali je slabo šutirao, i zagrejao dlanove Davidea Ospine.

Foto: Reuters

Lorenco Insinje


U 63.minutu  napoli je poveo 2:0 kada je igrač Đenove igrao rukom a sudija bez razmišljanja pokazao na belu tačku. Loptu je uzeo kapiten Insinje, ali je pogodio stativu, srećom po njega i Napoli, na pravom mestu se našao Đovani di Lorenco i posle asistencije upisao i gol. Međutim javila se VAR soba koja je rekla da jedanaesterac mora da se ponovi. Loptu je ponovo na "kreč" postavio kapiten Napolitanaca Lorenco Insinje i ovoga puta bio siguran.

Foto: Reuters

Stanislavs Lobotka


Pokušao je trener Đenove sa izmenama jer nije imao više šta da izgubi, jer je Đenova sve bliža Seriji B. Međutim ništa se nije desilo u njihovu korist, čak je i Napoli postigao još jedan gol. Stanislavs Lobotka je u 81.minutu postavio konačnih 3:0 udarcem sa dvadesetak metara.Sirigu je samo pogledom ispratio loptu u mrežu.


Napoli je trenutno na trećoj poziji i u borbi je za Ligu šampiona, a Đenova je prežaljena i sledeće sezone ćemo u najelitnijem takmičenju u Italiji imati samo jednog predstavnika iz Đenove.

 

Subota

Empoli - Salernitana 1:1 (1:0)

/Kutrone 31 - Bonacoli 76/

Udineze - Specija 2:3 (1:2)

/Molina 26, Mari 90+4 - Verde 35, Đasi 45+3, Mađore 47/

Verona - Salernitana 0:1 (0:1)

/Brekalo 19/

Roma - Venecija 1:1 (0:1)

/Šomurodov 76 - Okereke 1/

Nedelja

Bolonja - Sasuolo 1:3 (0:1)

/Orsolini 91p - Skamaka 35, 80, Berardi 75/

15.00:  Napoli - Đenova 3:0 (1:0)

/Osimen 32, Insinje 65, Lobotka 81/

18.00:  Milan - Atalanta 

20.45: Kaljari - Inter

Ponedeljak

18.30:  Sampdorija - Fjorentina 

20.45:  Juventus - Lacio 

 

 

Standings provided by SofaScore LiveScore

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Bora Solunac udario na Đilasa, Ponoša i Miloša Francuza: Teško će objasniti kako to da su uslovi u Beogradu loši, a u Srbiji dobri!
Izbori 2024

Bora Solunac udario na Đilasa, Ponoša i Miloša Francuza: Teško će objasniti kako to da su uslovi u Beogradu loši, a u Srbiji dobri!

Borislav Novaković iz Narodnog pokreta Srbije, poznatiji kao Bora Solunac, rekao je da su sva tri zahteva koja je opozicija imala ispunjena i istakao da će Miloš Jovanović, Zdravko Ponoš i Dragan Đilas teško odbraniti narodu to što u Beogradu bojkotuju izbore jer kažu da ne postoje dobri izborni uslovi, dok u Srbiji izlaze na lokalne izbore.

25.04.2024

09:51

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija