• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Beta

18.05.2022

23:15

JAKI SU KAO ZEMLJA! Sve najveće zvezde su tu!

Fudbal

JAKI SU KAO ZEMLJA! Sve najveće zvezde su tu!

Podeli vest

Belgijski fudbaleri Kevin de Brujne, Eden Azar i Romelu Lukaku nalaze se na danas objavljenom spisku igrača, uoči predstojećih utakmica u Ligi nacija

Selektor Belgije Roberto Martines odmarao ih je u martu, kako bi se fokusirao na igrače sa manje od 50 nastupa za reprezentaciju.

Martines je istakao da je veoma važno što će igrači biti na okupu dve nedelje.

- Ovo je pravi kamp. Imamo 14 dana, četiri utakmice, nešto što nikada pre nije bilo. Ovo je veoma iskusan tim. Radimo zajedno već šest godina, poznajemo se jako, jako dobro i važno je da to vreme provedemo zajedno- rekao je Martines.

Foto: Reuters

Roberto Martinez, selektor Belgije

Belgija će A diviziju Lige nacija početi 3. juna utakmicom na svom terenu protiv Holandije, a pet dana kasnije dočekuju Poljsku.

Zatim slede gostovanja Velsu (11. jun) i Poljskoj (14. jun).

 

 

Sledeće okupljanje pred Svetsko prvenstvo u Kataru Belgija će imati u septembru, kada će biti odigrane preostale dve utakmice Lige nacija.

- Dakle možemo reći da će junsko okupljanje biti od suštinske važnosti - dodao je selektor Belgije.

Belgija će u Kataru igrati na trećem uzastopnom Svetskom prvenstvu i to će verovatno biti poslednja šansa za tu generaciju fudbalera da osvoji svetsku titulu.

Azar, igrač Real Madrida, vratio se ovog meseca na teren posle operacije skočnog zgloba.

Foto: ap photo

Eden Azar (Real Madrid)

- Nadajmo se da će Eden doći na najboljem mogućem nivou za junske mečeve, jer nam je Eden potreban srećan i potpuno spreman, pošto smo tako jača ekipa - istakao je Martines.

Pored iskusnih igrača i "zvezda", Martines je pozvao dva nova igrača, Amadua Onanu (Lil) i Loija Opendu (Vitese).

- Vrlo je brz, uvek trči u prostor. On (Openda) je rekorder u selekciji do 21 godine sa 13 golova. Statistika govori sama za sebe, a samim tim i zrelost i odgovornost koju on preuzima - rekao je belgijski selektor.

Martines na spisak nije uvrstio napadače Kristijana Bentekea i Divoka Origija, ali ističe da to ne znači da je njihova budućnost u selekciji ugrožena.

- Kristijan i Divok su bili na poslednja dva okupljanja, dobro ih poznajemo, oni su i dalje igrači na koje računamo - rekao je Martines.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!
Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!

U Skupštini Srbije nešto posle 13.00 časova počeo je sastanak predsednice Skupštine Srbije Ane Brnabić sa predstavnicima poslaničkih grupa, političkih stranaka nacionalnih manjina i udruženja, radi konsultacija oko obrazovanja radnih grupa za unapređenje izbornog procesa i uvid, kontrolu i reviziju Jedinstvenog biračkog spiska.

26.04.2024

14:13

Vesti

Srpska lista: Snimak je dokaz o organizovanoj kriminalnoj grupi s ciljem otimanja imovine Srbije!
Politika

Srpska lista: Snimak je dokaz o organizovanoj kriminalnoj grupi s ciljem otimanja imovine Srbije!

Srpska lista je danas saopštila da snimak na društvenim mrežama na kojem se čuju izjave Radoice Radomirovića zamenika ministra u vladi Aljbina Kurtija Nenada Rašića i Arbera Vokrija predstavlja "dokaz postojanja i delovanja organizovane kriminalne grupe sa ciljem protivpravnog delovanja i otimanja imovine čiji su vlasnik institucije Republike Srbije", a kako bi sebi odnosno drugim licima pribavili imovinsku korist, odnosno stanove.

26.04.2024

14:21

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Kragujevački opštinari dali krv!
Humanitarna akcija

Kragujevački opštinari dali krv!

Zaposleni u Gradskoj upravi Kragujevac danas su, u organizaciji Samostalnog sindikata GU organizovali prvu od dve godišnje akcije dobrovoljnog davalaštva krvi za potrebe Banke krvi Univerzitetskog kliničkog centra u ovom gradu.

26.04.2024

12:17