• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

18.05.2022

20:00

KOSTIĆ OSVOJIO LIGU EVROPE! Ajntraht posle DRAME I PENALA pohapsio Policajce! (VIDEO+FOTO)

Tanjug

Fudbal

KOSTIĆ OSVOJIO LIGU EVROPE! Ajntraht posle DRAME I PENALA pohapsio Policajce! (VIDEO+FOTO)

Podeli vest

Fudbaleri Ajntrahta novi su osvajači Lige Evrope, pošto su u finalu odigranom na stadionu Ramon Sančez Pishuan u Sevilji savladali Glazgov Rendžers posle penala sa 5:4 (1:1, 0:0) i izborili direktan plasman u grupnu fazu Lige šampiona naredne sezone

Ajntraht je posle 42 godine osvojio evropski trofej, može se reći potpuno zasluženo, pošto je bio daleko bolji rival u prvom poluvremenu i stvorio nekoliko povoljnih prilika.

Srpski reprezentativac Filip Kostić bio je konstantna opasnost po gol Mekgregora, samo je najbolji asistent Lige Evrope imao dve sjajne šanse u prvih 45 minuta da donese svom timu prednost, ali je u drugoj situaciji neprecizno šutirao u odsudnim trenucima kod kontranapada.

O dominaciji bundesligaša svedoči činjenica da je do odlaska na odmor uputio čak 11 udaraca ka golmanu Policajaca, naspram samo dva koliko su puta šutirali igrači škotskog vicešampiona.

I kada se prilike ne iskoriste, sledi kazna, a ona je nemački tim stigla u 57. minutu, kada je posle greške odbrane tima iz Frankfurta, pre svih Tute i Knaufa, snalažljivi Ariba nadmudrio sve čuvare i pored Mekgregora poslao loptu u mrežu za vođstvo kluba iz Glazgova na „Pishuanu“ – 0:1!

AJNTRAHT - GLAZGOV RENDŽERS penalima 5:4 (1:1, 0:0)

STADION: "Ramon Sančez Pishuan" u Sevilji.

GLEDALACA: 38.842

SUDIJA: Slavko Vinčić (Slovenija)

STRELCI: Bore 67. - Aribo 57.

STRELCI IZ PENALA: 0:1 Tavernije, 1:1 Lenc, 1:2 Dejvis, 2:2 Hrustić, 2:3 Arfild, 3:3 Kamada, Remzi promašuje, 4:3 Kostić, 4:4 Rufi, 5:4 Bore.

ŽUTI KARTONI: Aribo, Rajt (Glazgov Rendžers)

AJNTRAHT FRANKFURT: Trap - Ture, Tuta (59. Hasebe), Endika (100. Lenc) - Knauf, Rode (90. Jakić), Sou (106. Hrustić), Kostić - Lindstrem (72. Hauge), Kamada - Santos Bore.

GLAZGOV RENDŽERS: Mekregor - Tavernije, Bejsi, Goldson, Barišić (116. Rufi) - Džek (73. Dejvis), Lundstram, Kamara (91. Arfild) - Kent, Aribo (101. Sands) - Rajt (73. Sakala, 117. Remzi).

Samo desetak minuta kasnije, mogli su igrači Ajntrahta do izjednačenja, pošto je Rode proigrao Kamadu, koji se našao sam ispred Mekgregora, pokušao da ga lobuje, međutim, prebacio je prečku za nekoliko santimetara i velika prilika da Japanac izjednači je propala.

 

Što nije njemu pošlo za rukom, uspeo je Rafael Santos Bore u 69. minutu, nakon sjajnog centaršuta Kostića. Kolumbijac je ispratio šestu asistenciju srpskog reprezentativca u Ligi Evrope ove sezone i sa pet metara doneo izjednačenje nemačkoj ekipi – 1:1.

Foto: Tanjug

Igrači Ajntrahta slave

Ovaj rezultat ostao je na snazi i posle produžetaka, pa su o pobedniku odlučivali penali.

Mogao je Rendžers do pobede u poslednjim sekundama drugog prudužetka, kada je Kent izašao sam na golmana Trapa, ali je ovaj pravovremenom intervencijom ostao nesavladan.

Foto: Tanjug

Kevin Trap brani penal Remziju

Čuvar mreže Kostićevog tima izrastao je u heroja pobede, pošto je i u penal seriji odbranio udarac sa "bele tačke" Velšaninu Aronu Remziju, što se ispostavio presudan trenutak u sjajnom finalu.

Inače, ovo je bio tek drugi promašeni penal bivšeg igrača Arsenala i to u najgorem trenutku u njegovoj karijeri.

Foto: Tanjug

Radost Borea posle odlučujućeg penala

Kasnije je i Filip Kostić sigurno izveo jedanaesterac u penal seriji i golom, ali i igrom tokom svih 120 minuta, asistencijom kod izjednačenja u regularnom delu, potvrdio da je trofej ipak završio u pravim rukama.

 

TOK MEČA

Penali:

5:4 Boreeeeeeeeeee AJNTRAHT je osvojio Ligu Evropeeeeeee!!!!!

Foto: Tanjug

Rafael Bore

4:4 Ruf pogađa od stative i vraća nadu Škotima!!!

4:3 KOOOOOOOOOSTIIIIIĆ postiže gol, Ajntraht vodi i ima sve u svojim rukama!!!

3:3 REMZI PROMAŠUJE, Trap mu je odbranio udarac. Nogama je nemački golman odbranio šut iskusnog Velšanina.

3:3 Kamada, Japanc od stative šalje loptu u mrežu.

2:3 Arfild, rezervista odlično izvodi penal, pogodio je stranu Trap, ali je bilo neodrbanjivo.

2:2 Hrustić, kao kod prva dva gola u seriji, Mekgregor je promašio stranu

1:2 Dejvis, sigurno, bez greške jako i efikasno u gornji ugao.

1:1 Lenc takođe, šalje Mekregora u jednu, a loptu u drugu stranu.

0:1 Tavernije, poslao je Trapa u jednu, loptu u drugu stranu.

Prvi će šutirati fudbaleri Glazgov Rendžersa. Tavernije je uzeo loptu.

DRUGI PRODUŽETAK

Kraj drugog produžetka, gledaćemo penale. Biće to drugi put zaredom da se izvode penali, jer su prošle sezone meč Viljareala i Mančester junajteda rešavali udarci sa 11 metara.

 

 

120. minut - Faul za Rendžers na ivici šesnaesterca. Tavernije je izveo faul, dobar udarac u rogalj, odbranio je Trap.

118. minut - AUUUUUUUUUUUUUU Kakva odbrana Kevina Trapa, posle kontre Rondžersa, kada je Ruf centrirao, a Kent izašao na metar od golmana Ajntrahta koji je kolenom odbranio ovaj šut!!! Na odbitak je natrčao Dejvis i tukao preko gola. ZICER UTAKMICE za Glazgov Rendžers!!!

116. minut - Zbog povrede izlazi Borna Barišić u Rendžersu, na terenu je Ruf.

115. minut - Sada je i Jakić probao takođe sa velike distance, nekoliko santimetara iznad prečke.

114. minut - Udarac Kenta sa ogromne udaljenosti, Trap je lako uhvatio.

113. minut - Evo kako su navijači Ajntrahta proslavili izjednačujući gol.

112. minut - Posle pada Kamade u šesnaestercu, Slavko Vinčić nije pokazao na najstrožu kaznu, nakon konsultacija sa VAR sobom.

111. minut - Bez uzbuđenja na obe strane.

107. minut - Čim je ušao u igru i Ajdin Hrustić je optobao udarac sa "kapice" šesnaesterca, ali je otišao pored stative.

106. minut - Siloviti udarac Barišića po sredini gola sa 17 metara, Trap je bio odlično postavljen i zaustavio njegov projektil.

106. minut - Počeo je drugi produžetak.

PRVI PRODUŽETAK

105. minut - Završen je prvi produžetak, bez rezultatske promene. Odlučivaće drugih 15 minuta ili, eventualno, jedanaesterci.

102. minut - Novi pokušaj Rendžersa, sada se odlučio Dejvis na udarac sa ivice šesnaesterca, međutim, bio je izblokiran.

100. minut - Knauf je bio u duelu sa Basijem, uspeo je da šutira iskosa u šesnaestercu, ali jako neprecizno, lopta je otišla daleko od gola.

95. minut - Bore je bio u kontri po krilu, stuštio se u šesnaesterac ali oklevao i stigao ga je Basi, ispravivši se za prethodni kiks.

94. minut - Čim je kročio na teren Arfild je oprobao šut sa 18 metara, ali visoko preko gola.

Foto: Tanjug

 

93. minut - Korner za Ajntraht izveo je Kostić, ali je Tavernijer dobro reagovao i otklonio opasnost pred golom Rendžersa.

91. minut - Počeo je prvi produžetak.

DRUGO POLUVREME

90+5. minut - Kraj utakmice! Gledaćemo produžetke, dva puta po 15 minuta.

90+3. minut - Kao da i jedni i drugi jedva čekaju pauzu i produžetke.

90. minut - Još pet minuta igraće se u Sevilji.

89. minut - Auuuuuuuuu kakva šansa za Kostića!!! Bore je prebacio loptu na suprotnu stranu najboljem asistentu Ajntrahta, koji se odlučio na šut, ali je njegov udarac završio tik pored stative, pošto Kamada nije bio dovoljno brz da Kostićev pokušaj sprovede u mrežu.

Foto: Tanjug

 

88. minut - Još nekoliko minuta igraće se na stadionu "Ramon Sančez Pishuan", ide se ka produžecima.

84. minut - Rode je zaustavljen pred šesnaestercem Rendžersa, ali je Sakala bio nedovoljno koncentrisan u kontri i odbrana Ajntrahta ga je lako omela da ugrozi Trapa.

84. minut - Miriše sve na produžetke.

81. minut - Novi korner za Ajntraht izvodi Kostić, Dejvis je očistio njegov centaršut.

80. minut - Tačno 38.842 gledalaca prisutno je na stadionu u Sevilji.

Foto: Tanjug

Navijači Ajntrahta koji nisu uspeli da uđu na stadion u Sevilji

77. minut - Dobra akcija Ajntrahta. Duga lopta Kostića za Kamadu, usledila je povratna ka Rodeu, kratak pas do Haugea, ali i šut preko gola

69. minut - AJNTRAHT JE IZJEDNAČIO! Bore je strelac na asistenciju Kostića - 1:1!

Uspeli su fudbaleri Ajntrahta da izjednače rezultat u finalu, posle maestralne asistencije Filipa Kostića.

Sjajno je srpski reprezentativac teledirigovanom loptom nakon centaršuta našao Rafaela Santosa Borea, koji je još bolje odreagovao i konačno je nemački tim postigao gol u Sevilji. Idemo ispočetka.

Foto: Tanjug

Rafael Bore strelac izjednačujućeg gola

67. minut - KAKVA PRILIKA ZA AJNTRAHT! Rode je proigrao najboljeg strelca Lige Evrope Kamadu, koji je izašao ispred Mekgregora i pokušao da ga efektno lobuje, ali je lopta otišla nesrećno preko gola!!!! Zicer utakmice za bundesligaša!

Foto: Tanjug

Aribo donosi vođstvo Rendžersu

57. minut - GOOOOOOOOOOOOOOOOL!!! Vodi Rendžers!!!!! Aribo je strelac!

Katastrofalno je odreagovao So, Tuta je pao, a Aribo je bio brži i od Endike, a zatim poslao loptu iza leđa nemoćnog Mekgregora - 1:0!!!! Posle serije šansi Ajntrahta, Policajci su stigli do vođstva!

53. minut - Sjajna šansa za Glazgov Rendžers, Aribo je odlično propustio loptu Kentu, ali je njegov šut ka Trapu bio veoma neprecizan. Ovo je bila tek druga prilika za Škote.

52. minut -Provera je završena nema penala, sammo korner koji je izveo Kostić, ali nije uspeo tim iz Frankfurta ozbiljnije da zapreti.

Bore i Goldson su bili u duelu, pao je fudbaler Ajntrahta u šesnaestercu, ali je Vinčić samo pokazao na korner. Nemci su tražili jedanaesterac u ovoj situaciji, proverava se u VAR sobi eventualan penal.

Foto: Tanjug

Kostić i Tavernije u duelu

48. minut - Novi pokušaj Ajntrahta, i to još bolji. Lindstrem je tukao sa nekih 16-17 metara, lopta je pogodila jednog igrača Rendžersa i otiška u korner, posle kojeg su se Škoti odbranili.

47. minut - Prvi pokušaj u nastavku, šutirao je Tute sa velike udaljenosti, udarac Brazilca otišao je daleko pored desne stative Mekgregorovog gola.

46. minut - Na startu drugog poluvremena, navijači Ajntrahta upalili su baklje, pa klub iz Frankfurta čeka kazna UEFA.

 

 

Počelo je drugo poluvreme u Sevilji.

Pogledajte kako izgledaju tribine stadiona "Ramon Sančez Pishuan" u Sevilji.

Foto: Tanjug

tribine stadiona Ramon Sančez Pishuan

PRVO POLUVREME

Završeno je prvo poluvreme. Bez pogodaka u duelu Ajntrahta i Glazgov Rendžersa.

45+5. - Još jedan korner za Kostića, centaršut je odbila odbrana Rendžersa, i nova prilika da se ugrozi Mekgregor je propala.

45+2. - Preti Glazgov Rendžers preko Džeka, čiji je udarac sa distance otišao daleko od željenog cilja i završio iznad prečke.

45. minut - Igraće se još šest minuta u sudijskoj nadoknadi vremena. Zbog prekida sa početka meča, kada je Rodeu ukazivana pomoć.

Foto: Tanjug

 

Skor u šutevima ka golu je 11-2 u korist tima iz Frankfurta.

44. minut - Novi korner za Ajntraht izvešće Filip Kostić, odbranili su se Škoti.

42. minut - Nema uzbuđenja u finišu provg poluvremena.

37. minut - Evo i sjajne prilike za Rendžers, Lundstram je šutirao glavom iz blizine na ubačenu lopte Barišića posle prekršaja, ali je Trap vrhovima prstiju izbio u korner.

U nastavku akcije Ajntraht je otklonio opasnost i preneo loptu na protivničku polovinu.

36. minut - Fudbaleri Ajntrahta su već uputili 10 šuteva ka golu Rendžersa.

Foto: Tanjug

trener Ajntrahta Oliver Glazner

32. minut - Novi udarac Filipa Kostića posle prodora po levoj strani, šut najbojeg asistenta ovogodišnjeg ciklusa Lige Evrope završio je daleko pored gola škotskog čuvara mreže.

30. minut - Korner za Ajntraht opet izvodi Kostić, izbacio je kratko Tavernije, da bi novi šut ka golu izblokirala odbrana Rendžersa.

U nastavku akcije, Kostić je sjajno pokušao iskosa sa preko 20 metara, lopta je fijuknula iznad prečke Mekgregorovog gola.

 

 

27. minut - Aribo je odlično šutirao sa ivice kaznenog prostora, lopta je otišla neki santimetar pored gola Trapa.

Foto: Tanjug

 

20. minut - Kakva šansa za Knaufa, bio je u odličnoj poziciji i sa nekih 16-17 metara dobro šutirao, ipak, Mekgregor je odlično intervenisao u korner.

Posle Kostićevog kornera, Lindstrem je loše zahvatio loptu i još bolja prilika za Nemce je propala.

18. minut - Filip Kostić je mogao da stvori pometnju u redovima Policajaca, međutim, defanzivci Rendžersa su ponovo pravovremeno reagovali i otklonili opasnost.

Foto: Tanjug

Filip Kostić
 

12. minut - Sjajna šansa za Ajntraht! Odličnu loptu je dobio najbolji strelac Lige Evrope Kamada, predriblao je jednog igrača, potom i drugog, ali nije mogao da uputi udarac ka golu Mekgreogra.

 

 

7. minut - Nastavljen je meč, pošto se Rode pridigao.

5. minut - Lundstram je kopačkom zakačio po glavi kapitena Ajntrahta kapiten Sebastijana Rodea, koji je ostao da leži na travi. Još uvek mu se ukazuje pomoć.

3. minut - Preti i Rendžers, Aribo je protutnjao, ali ga je Endika stigao i poslao loptu u korner.

Foto: Tanjug

 

2. minut - Prvi pokušaj Ajntrahta na utakmici, učinio je to Filip Kostić, ali ga je izblokirala odbrana Rendžersa.

1. minut - Početni udarac izveli su fudbaleri Ajntrahta.

21:00 - UTAKMICA JE POČELA!

20:54 - Ovaj pehar pripašće pobedniku večerašnjeg meča.

 

 

20:50 - Rendžers je u eliminacionoj fazi bio bolji od Borusije iz Dortmunda (4:2, 2:2), potom Zvezde u osmini finala (3:0, 1:2), dok je u četvrtfinalu izbacio Bragu posle produžetka 3:1 (regularno 2:1, prvi meč 0:1), a Lajpcig u polufinalu (3:1, 0:1).

Ajntraht je na putu ka završnici u osmini finala izbacio Betis posle produžetka 2:1 (1:1, 0:1), najveće iznenađenje napravio je u četvrtfinalu eliminisavši Barselonu sa 4:3 (3:2, 1:1), a u polufinalu premijerligaša Vest Hem sa 3:1 (2:1, 1:0).

Foto: Tanjug

Pehar Lige Evrope

20:17 - Organizatori utakmice su bili u problemu, čim su saznali da će u finalu Lige Evrope igrati Ajntraht iz Frankfurta i škotski Rendžers. Naročito se to odnosi na policiju, koja već sada ima pune ruke posla, jer su se crne slutnje i ostvarile.

U Andaluziju je stiglo više od 100.000 navijača jednog i drugog kluba, a incidenti su bili neizbežni.

Kako se može videti na snimcima sa društvenih mreža, jedan od sukoba izbio je u blizini kafića, gde su verovatno navijači Frankfurta želeli da "skinu" zastave fanovima Rendžersa.

Tada je nastao veliki sukob, letele su stolice, suncobrani uz fizički okršaj dve grupe navijača.

S obzirom da je u Sevilju stiglo mnogo više navijača nego što stadion ima kapacitet, očekuje se da i tokom noći bude burno, pogotovo nakon završetka utakmice.

20:04 - Policjaci su takmičenje počeli u grupi "A", gde su zauzeli drugo mesto ispred praške Sparte i danskog Brondbija, a iza francuskog Liona, sa osam bodova.

Sa druge strane, tim iz Frankfurta je prvu fazu završio kao prvi u D grupi, sa 12 bodova i skorom 3-3-0, bez poraza, u konkurenciji grčkog Olimpijakosa, turskog Fenerbahčea i belgijskog Antverpena.

 

 

 

 

20:03 - Zanimljivo da si i Ajntraht i Rendžers na žrebu za grupnu fazu Lige Evrope, kada je trka trebalo da krene, bili u drugom šeširu, zajedno sa srpskim šampionom Crvenom zvezdom.

 

 

Dobro došli na lajv prenos finalne utakmice Lige Evrope između Ajntrahta iz Frankfurta i Glazgov Rendžersa. Sve detalje sa ovog meča možete pratiti uz portal Informer.rs!


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Bora Solunac udario na Đilasa, Ponoša i Miloša Francuza: Teško će objasniti kako to da su uslovi u Beogradu loši, a u Srbiji dobri!
Izbori 2024

Bora Solunac udario na Đilasa, Ponoša i Miloša Francuza: Teško će objasniti kako to da su uslovi u Beogradu loši, a u Srbiji dobri!

Borislav Novaković iz Narodnog pokreta Srbije, poznatiji kao Bora Solunac, rekao je da su sva tri zahteva koja je opozicija imala ispunjena i istakao da će Miloš Jovanović, Zdravko Ponoš i Dragan Đilas teško odbraniti narodu to što u Beogradu bojkotuju izbore jer kažu da ne postoje dobri izborni uslovi, dok u Srbiji izlaze na lokalne izbore.

25.04.2024

09:51

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija