• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

26.05.2022

16:30 >> 20:04

SVE JE GOTOVO! ZVEZDI DUPLA KRUNA, PARTIZAN PRAZNIH RUKU! DELIJE prozivale STANOJEVIĆA i PIKSIJA, GROBARI Stankovića...

Starsportphoto

Fudbal

SVE JE GOTOVO! ZVEZDI DUPLA KRUNA, PARTIZAN PRAZNIH RUKU! DELIJE prozivale STANOJEVIĆA i PIKSIJA, GROBARI Stankovića...

Podeli vest

Fudbaleri Crvene zvezde i Partizana su na "Marakani" vodili bitku za trofej Kupa Srbije, a pobedila je ekipa Dejana Stankovića 2:1 (1:0)

Crvena zvezda je branila i odbranila trofej koji je osvojila prošle sezone na penale upravo protiv Partizana. Crveno-beli su proteklog vikenda osvojili titulu, a sada su osvojili drugu uzastopnu duplu krunu!

Foto: Starsportphoto

 

U 6. minutu viđena je dobra šansa za Partizan! Kanga je izgubio loptu na svojoj polovini, Urošević je odneo, ali umesto šuta odložio je do Markovića, koji je probao lobom i promašio. Tri minuta kasnije dobra situacija za Markovića, bio je jedan na jedan sa Pankovim, ali je dao sebi jak for, lopta je došla do Borjana...

Foto: Starsportphoto

 

U 11. minutu Ohi je sjajno došao do lopte ispred Miljkovića, prebacio je na drugu nogu, ali je Stevanović izleteo sa gola i odneo loptu pre nego što je napadač Zvezde uspeo da šutne.

 

Foto: Starsportphoto

 

U 26. minutu viđen je strašan gol Aleksandra Kataija! Zvezdin "Magiko" je šutirao skoro iz kolena sa 18 metara, u same rašlje! Stevanović je bio nemoćan! Požuteo je ubrzo Dejan Stanković zbog prigovora, a onda je izrevoltiran psovao arbitra...

A onda u 37. minutu veliki promašaj Aleksandra Miljkovića, koji kao da se uplašio stopostotne šanse, samo je dodao loptu do Borjana, sa osam-devet metara od gola! Dva minuta kasnije velika šansa za strelca jedinog gola. Nadvisio je odbranu Partizana u skoku kod kornera, ali je tukao pravo u Stevanovića! To je bilo sve u prvom poluvremenu, uz veliku tenziju u 45+2 minutu, kada je došlo do gužve i koškanja, a požuteli su Marković i Kanga!

Drugo poluvreme dovelo je više uzbuđenja! Viđen je sjajan gol Uroševića u 61. minutu! Čim je Natho ušao u igru, odmah akcija za gol. Centrirao je Lutovac, na drugom delu terena je bio Urošević, odmah je pucao i matirao Borjana. Nije dugo trajalo slavlje crno-belih! U 73. minutu je Ivanić poslao odličnu loptu u prostor, Miletić nije dobro reagovao, a Katai je u prodoru ostavio Stevanovića i Lutovca i pogodio praznu mrežu.

Ispostavilo se da je to bio i odlučujući gol, koji je doneo Crvenoj zvezdi duplu krunu! Mogao je Ivanić da povisi u poslednja dva minuta susreta, ali mu je falilo sreće i koncentracije! 

Na kraju, Partizan završava sezonu praznih ruku, a Zvezda sa dva trofeja u vitrini!

 

CRVENA ZVEZDA-PARTIZAN 2:1 (1:0)

Stadion: "Rajko Mitić"                                Sudija: Miloš Milanović

Strelci: Katai 25, 73 -  Urošević 61

CRVENA ZVEZDA: Borjan – Eraković, Pankov, Dragović – Gajić, Srnić, Kanga, Rodić – Ivanić, Katai - Ohi.

PARTIZAN: Stevanović – Miljković, Miletić, Vujačić, Urošević – Zdjelar, Jevtović – Marković, Jojić, Menig – Rikardo.

 

 

TOK MEČA:

Drugo poluvreme:

90+5 - Još jedan neverovatan promašaj Ivanića, ali sve je gotovo! Zvezda je osvajač duple krune!

90+4 - Velika šansa za Ivanića, koji je užasno šutirao...

90. minut - Produžen je meč za šest minuta!

89. minut - Akciju koja je obećavala je prekinuo Krstičić i zaradio javnu opomenu.

83. minut: Ne polazi od ruke Partizanu da ponovo nađe put do mreže... 

78. minut- U igri su Milovanović i Jović za Partizan, a teren su napustili Holender i Jojić.

77. minut - Stanković je dao šansu Marku Gobeljiću i Nenadu Krstičiću umesto Milana Rodića i Aleksandra Kataija.

73. MINUT - GOL! KATAI JE MAJSTORSKI PONOVO DOVEO ZVEZDU U VOĐSTVO! Ivanić je poslao odličnu loptu u prostor, Miletić nije dobro reagovao, a Katai je u prodoru ostavio Stevanovića i Lutovca i pogodio praznu mrežu. Ovo je Kataiju 32. gol u sezoni!

67. minut: Ben menja Pankova

64. minut: Lutovac je pokušao sa velike daljine, nije bio precizan.

Foto: Starsportphoto

 

61. minut - GOOOOOL! Sjajan gol Uroševića! 1:1! Čim je Natho ušao u igru, odmah akcija za gol. Centrirao je Lutovac, na drugom delu terena je bio Urošević, odmah je pucao i matirao Borjana.

59. minut -  Izmene na obe strane! Lazar Marković je u završio utakmicu i u igri je umesto njega Natho koji još uvek nije u potpunosti spreman. Na drugoj strani Stanković menja napadače, pa je Pavkov zamenio Ohija.

55. minut - Sada je bio u dobroj poziciji Markovića, došao je s loptom do 17 metara od gola, a onda jako, jako loše šutirao...

Foto: Starsportphoto

Prozivke Delija za selektora Srbije Dragan Stojkovića

54. minut- Žestok start Rodića na Miletiću i žuti karton za levog beka Zvezde. 

48. minut - Menig je driblao Pankova, a izdriblao sebe, lopta mu je pobegla u gol-aut.

46. minut - Počelo je drugih 45 minuta! i Stanojević, na teren sada šalje Lutovca, koji će igrati umesto Miljkovića.

Prvo poluvreme:

Kraj prvog dela susreta! Jedan gol, varnice, kartoni...

45+2 - Gužva! Pokoškali su se Kanga i Marković i dobili po žuti karton! Razdvojili su ih saigrači...

45. minut - Igraće se još tri minuta...

41. minut: Dobro su kombinovali Menig i Marković, Holanđanin je na kraju šutirao iz loše situacije, takođe loše...

Foto: Starsportphoto

 

40. minut - Delije prozivaju Aleksandra Stanojevića! Osvanuo je transparent "Trener mora biti zdrav"... a pevali su i "Zašto glumiš da si normalan"...

Foto: Informer

 

38. minut- Kanga je sjajno izveo korner, pronašao Kataija, a onda je dobro reagovao Stevanović posle pokušaja glavom jedinog strelca za sada! 

36. minut - Najbolja šansa za Partizan na meču! Menig je sve dobro uradio, a Miljković šutirao pravo u Borjana! 

33. minut - Dobio je žuti karton Dejan Stanković jer je smatrao da je bio prekršaj nad Kangom, vikao je i gestikulirao, pa dobio žuti karton od Milanovića! Zvezdin trener se iznervirao i počeo da psuje arbitra...

Foto: Starsportphoto

 

25. MINUT -BOMBA KATAIJA ZA 1:0! Maltene iz kolena, sa 18 metara Zvezdin "Magiko" je pocepao mrežu Stevanovića!

24. minut - Marka Jevtovića je zbog povrede zamenio Filip Holender!

20. minut: Rikardo je šutirao sa skoro 30 metara, ali visoko preko gola.

18. minut - Seo je Dragović na teren i pitanje je hoće li moći da nastavi! Sa druge strane Natho i Holander su na zagrevanju, jer Menig možda neće moći da nastavi meč! Pre toga je posle neuspelog slobodnjaka Partizana na odbitak natrčao Zdjelar, ali lopta je otišla daleko daleko od gola.

15. minut - Pušta Milanović malo grublju igru, ne želi da je secka i prekida...

Foto: Starsportphoto

 

11. minut - Ima Zvezda za nijansu više loptu u posedu, ali za sada je sve jalovo...Ohi je odlično došao do lopte ispred Miljkovića, prebacio je na drugu nogu, ali je Stevanović izleteo i odneo loptu pre nego što je ubojiti golgeter uspeo da šutne.

10. minut: Lep potez Gajića, proturio je loptu kroz noge Uroševiću, uspeo da centrira, ali Vujačić dobro interveniše...

9. minut: Nije sada bila loša situacija za Markovića, bio je jedan na jedan sa Pankovim! Ipak, dao je sebi jak for, lopta je došla do Borjana i ništa ni od te akcije crno-belih

Foto: Starsportphoto

 

6. minut - Urošević je asistirao do svog kapitena, pokušao je Marković, ali nije to bilo dobro..Pre toga, Kanga je izgubio loptu na svojoj polovini što je i te kako razljutilo Stankovića!

3. minut: Jojić je sada "uhvaćen" u ofsajd zamci, a pre toga je iz mrtvog ugla šutirao vrlo dobro...

2. minut - Ivanić je pokušao da probije po levom boku, zaustavio ga je Miletić...

Foto: Starsportphoto

 

1. minut - Počeo je meč! Selektor Srbije Dragan Stojković sa stručnim štabom prati ovaj susret

Foto: Starsportphoto

 

17:35 - U Zvezdi ima nekoliko igrača kojima ističu ugovori: Pankov, Gobeljić, Dioni, Gajić, a kod Partizana je ta situacija sa Jojićem, Markovićem, Miljkovićem...

17:20 - Slaba poseta za sada... Ima manje od 5.000 ljudi u ovom momentu na našem najvećem stadionu!

Foto: informer.rs

 

Foto: informer.rs

 

16:52- Stanojević je izveo identičan tim kao na poslednjem derbiju na Marakani, ali bez rovitog Bibarsa Natha, koji je i danas na klupi.

16:50 - Dejan Stanković je napravio malo iznenađenje! Igraće sa dvojicom polušpiceva, a danas će to biti Katai i Ivanić iza Ohija.

16:30 - Dobar dan i dobro došli na lajv blog portala Informer.rs, na kojem iz minuta u minut možete pratiti dešavanja sa "večitog derbija".


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

Niko ne priča o tome šta se desilo u Kravicama ili Bratuncu! Nemačka po svaku cenu hoće da opere sve što je radila tokom 20. veka! (VIDEO)
Live TV

Niko ne priča o tome šta se desilo u Kravicama ili Bratuncu! Nemačka po svaku cenu hoće da opere sve što je radila tokom 20. veka! (VIDEO)

Zašto se pitanje navodnog genocida u Srebrenici poteže danas, 29 godina kasnije, dok na Bliskom istoku Izrael svakodnevno ubija veliki broj palestinskih civila? Ko stoji iza sramne rezolucije i šta je skriveni motiv za nju? Na ovu temu, u "Info jutru" Informer TV, govorio je Vladimir Marinković, predsednik Kongresa srpsko-američkog prijateljstva.

23.04.2024

10:06

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija