• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

02.06.2022

07:31 >> 07:35

MITROVIĆ ILI HALAND? Orlovi PRELEĆU Vikinge! Srbija OTVARA Ligu nacija mečom protiv STARIH MUŠTERIJA!

Starsportphoto

Fudbal

MITROVIĆ ILI HALAND? Orlovi PRELEĆU Vikinge! Srbija OTVARA Ligu nacija mečom protiv STARIH MUŠTERIJA!

Podeli vest

Utakmicama protiv Norveške i Slovenije, fudbalska reprezentacija Srbije započinje novi ciklus u Ligi nacija (20.45)

Orlovi u drugu epizodu najmlađeg UEFA takmičenja kreću iz Lige "B" grupa 4, u konkurenciji Vikinga, Slovenaca i Švedske.

Posle sjajnog rezultata i plasmana na Mundijal u Kataru, gde će srpski reprezentativci igrati protiv Brazila, Švajcarske i Kameruna, izabranike Dragana Stojkovića čekaju okršaji sa Norvežanima, koje su naši fudbaleri već pobedili u premijernom izdanju Lige nacija.

Bilo je to u Oslu pre dve godine, golovima dvostrukog strelca Sergeja Milinkovića-Savića u produžecima sa 2:1, kada su i stigli do finala baraža za Evropsko prvenstvo, ali ih je na putu završne smotre Šampionata Starog kontinenta zaustavila Škotska na Marakani. 

- Zadovoljan sam celokupnom atmosferom. Ovu utakmicu kao i sledeće dočekujemo mirni i skoncentrisani. Norveška je tim koji može da bude težak i biće takav. Ne treba imati dilemu oko toga. Imaju nekoliko igrača svetske klase. Uvek smo našu strategiju bazirali na timskom duhu i zadovoljstvo mi je da vidim igrače solidarne na terenu i van njega. To me čini srećnim. Verujem u ono što radimo i kvalitet koji imamo, samo treba da ga pokažemo - rekao je Dragan Stojković Piksi pred meč sa Norveškom.

Što se tiče tradicije, Vikinzi su stare mušterije Srbije. U prethodnih 16 mečeva, srpska selekcija je 11 puta trijumfovala, uz dva remija i samo tri poraza, sa više nego ubedljivom gol razlikom 32:18.

Ono što ne ide na ruku Piksijevim pulenima je činjenica da će za samo 10 dana odigrati čak četiri utakmice, u prvoj polovini juna.

Foto: Starsportphoto

reprezentativci Srbije sa selektorom Stojkovićem

Najveća zvezda Norveške je Erling Braunt Haland, uz Francuza Kilijana Mbapea i Poljaka Roberta Levandovskog, jedan od najboljih napadača današnjice, koji je nedavno prešao iz Borusije Dortmund u Mančester Siti.

Ubojiti napadač je igrao i tog 8. oktobra 2020. godine, kada su Orlovi preleteli Oslo i posle 1:1 u regularnom delu, slavili sa 2:1, zlatnim golom najboljeg igrača Lacija, koji je bio istinski junak sa oba pogotka protiv Skandinavaca.

- Bili smo bolji 2020. u Oslu, ali su njihovi igrači, kao i naši, porasli u te dve godine. Ovo je neka nova Srbija i sa pravom očekujemo neka bolja izdanja i još lepšu igru. Slažem se sa misterom da je kompliment što nas vide na prvom mestu, ali svako tu ima kvalitet i vreba svoju šansu - istakao je Dušan Tadić, kapiten reprezentacije Srbije i Ajaksa iz Amsterdama.

Utakmica Srbija - Norveška igra se na stadionu "Rajko Mitić", sa početkom od 20.45.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Danka Ilić ubijena je pre tačno mesec dana, a ovo je detaljna rekonstrukcija stravičnog zločina: Devojčica ubijena na par metara od kuće
Hronika

Danka Ilić ubijena je pre tačno mesec dana, a ovo je detaljna rekonstrukcija stravičnog zločina: Devojčica ubijena na par metara od kuće

Danka Ilić (2) nestala je 26. marta u Banjskom polju kod Bora, u dvorištu porodične kuće svoje majke Ivane Ilić, dok se igrala sa starijim bratom. Prema rečima majke, sin je zatražio vodu, pa je ona otišla do automobila, ali kada se vratila Danka više nije bila tamo. Nažalost, potraga za devojčicom za kojom je tragala cela Srbija, ali i Evropa, završena je na tragičan način.

25.04.2024

20:46

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija