• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

05.06.2022

23:44

(OCENE) SELEKTOR UDAHNUO NOVI ŽIVOT USPAVANIM ORLOVIMA! Mašović, Radonjić i Jović SRPSKI POBEDNICI!

Starsportphoto

Fudbal

(OCENE) SELEKTOR UDAHNUO NOVI ŽIVOT USPAVANIM ORLOVIMA! Mašović, Radonjić i Jović SRPSKI POBEDNICI!

Podeli vest

Fudbalska reprezentacija Srbije savladala je večeras Sloveniju 4:1 (1:1) u drugom kolu Lige nacija

Pred opet "samo" 10.000 navijača na stadionu "Rajko Mitić" golove su postigli Aleksandar Mitrović u 24, što je njegov 45. gol za reprezentaciju, Sergej Milinković-Savić u 56, Luka Jović u 85. i Nemanja Radonjić u 90+2 minutu, dok je strelac za Sloveniju bio Petar Stojanović u 30. minutu.

Srbija je upisala prve bodove u grupi, nakon što je prethodno poražena od Norveške, a ujedno i ostvarila prvu pobedu protiv Slovenije u sedmom međusobnom duelu.

Anketa

Ocene:

Predrag Rajković, bez ocene - Nije imao mnogo posla prvi golman srpske reprezentacije na Marakani. Slovenci nisu imali napadačkih ambicija sem sredinom prvog poluvremena kada su i postigli gol. Ostao je "budan" Rajković uprkos slaboj ulozi večeras, a kod postigutog pogotka našeg rivala nije mogao ništa. 

Nikola Milenković, 7 - Već smo apostrofirali da će stup srpske odbrane u narednoj deceniji biti Nikola Milenković, a štoper Fiorentine raste iznova i iznova. Još jedna sigurna partija sa mnogo više ofanzivnih nego defanzivnih zadataka. Nisu želeli Slovenci da napadaju Milenkovića budući da je bilo jasno da prolaza pored njega neće biti. 

Erhan Mašović, 6,5 - Iako debitant Mašović je pokazao da će biti ozbiljna karika u reprezentaciji. Štoper Bohuma igrao je centralog defanzivca pored Mitrovića i Milenkovića i sasvim korektno se snašao. Iako je u prvom poluvremenu, verovatno zbog treme, imao nekoliko slabih dodavanja, nema sumnje da je pred njim sjajna karijera, kako na klupskom, tako i na reprezentativnom planu. 

Foto: Starsportphoto©

Stefan Mitrović, 6 - Budući da je igrač od najvećeg iskustva, greška kod gola protivnika nije smela da se provuče. Na Mundijalu će ekipe, objektivno bolje od Slovenije, mnogo lakše kažnjavati slične propuste. Ipak, nije ga ispadanje sredinom prvog poluvremena potpuno ugasilo, dok u drugom delu utakmice nije imao mnogo posla. 

Ivan Ilić, 6 - Želeo je vezista Verone da se pokaže pred navijačima Srbije, gurao je konstantno loptu napred, učestvovao kod prvog gola, ali je to bilo sve od njega večeras. Nažalost, čini se da je izgoreo u prevelikoj želji, a selektor ga je na poluvremenu ostavio u svlačionici. 

Nemanja Maksimović, 7 - Običan dan u kancelariji i ko zna koji preoran teren za vezistu Hetafea. Taktički perfektan, uvek na pravom mestu i dva koraka ispred rivala. Jasno je da će Maksimović biti od ogromne važnosti za Srbiju protiv kvalitetnijih ekipa, a današnja utakmica je model kako momak rodom iz Banje Koviljače može. 

Sergej Milinković-Savić, 8 - Čekala je Srbija SMS-a od kako se probio u sam vrh evropskog fudbala, a dolazak Dragana Stojkovića Piksija označio je i dolazak veziste Lacija. Konstanta opasnost po gol, asistent Mitroviću, a potom i sam strelac. Igrač od momenta, spreman da promeni tok meča, prelomi utakmicu i reši nemoguće situacije. 

Foto: Starsportphoto

Andrija Živković, 7 - Izuzetna predstava krilnog napadača. Ponovo je igrao nešto "defanzivnije" od prirodne pozicije, ali je izluđivao Karničnika i Mevlju. Sjajnu partiju krunisao je asistencijom za Luku Jovića u finišu utakmice. 

Mihailo Ristić, 5 - Možda i najslabija karika u sastavu Srbije večeras. Nedopustivo je ispao prilikom gola Stojanovića, dok u napadu gotovo da nije postojao. Moraće Ristić mnogo bolje budući da mu je konkurencija na levoj strani paklena (Radonjić, Mladenović i Kostić)

Đorđe Jovanović, 5,5 - Još jedan debitant koji je na iznenađenje mnogih dobio šansu od prvog minuta. Nažalost, pristup Slovenaca onemogućio ga je da pokaže više budući da su oko njega uvek bila dva rivala. Selektor mu je ukazao poverenje kako bi dobio nagradu za sjajne igre u Čukaričkom i Makabiju iz Tel Aviva. 

Aleksandar Mitrović, 7,5 - Ako je za Fulam zlato, za Srbiju je dijamant! Ponovo je zatresao mrežu rivala, ponovo se "tukao" sa protivničim štoperima, ponovo je bio na svakom delu terena i ponovo je Srbija pobedila. Mitrović je "alfa i omega", a večeras je sa kapitenskom trakom predvodio Orlove. 

Izmene: 

Dušan Tadić, 7,5 - Kapitenski! Dve nove asistencije, ušao kada je rival bio na "izdisaju" i doneo pobedu Srbiji. Zadovoljstvo je gledati čarobnjaka kao što je Dušan Tadić. 

Nemanja Radonjić, 7 - Kao vetar je pobegao Blažiču u nadoknadi vremena i posle skoro godinu dana postigao gol. 

Foto: Tanjug/AP

Luka Jović, 7 - Želeo je Dragan Stojković Piksi da probudi uspavanu "gol-mašinu" i čini se da je uspeo. Luka Jović je posle višemesečnog posta pogodio mrežu rivala i stekao ogroman motiv za nastavak reprezentativnog "prozora". Posle utakmice se i sam zahvalio selektoru na ukazanom poverenju. Gol nije jedini pokazatelj zalaganja budući da Jović nije prezao ni od duela. 

Saša Lukić, bez ocene - Premalo vremena za konkretan utisak. 

Uroš Račić, bez ocene - Premalo vremena za konkretan utisak. Ipak, ostaće upamćen po sjajnom prolazu i dodavanju neposredno pred gol Luke Jovića. 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

Pravoslavci i muslimani u savezu protiv NATO-a! U bliskoj budućnosti BRIKS će postati dominantna organizacija!
Live TV

Pravoslavci i muslimani u savezu protiv NATO-a! U bliskoj budućnosti BRIKS će postati dominantna organizacija!

Geopolitički svet je sve uzburkaniji. Verovatno Srbija treba da bude veličine Gaze da bi bila dovoljno mala. U svetu ima mnogo prekombinovanja. Dešava se nešto što će prave rezultate dati tek za pet godina. O domaćoj politici, ali i o poseti Blinkena Bliskom Istoku govorili su u "Info večeri" Nebojša Obrknežev iz Ruske stranke i Jovana Stojković iz pokreta Živim za Srbiju.

27.04.2024

22:35

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

(VIDEO) Ovaj snimak je razgnevio celu Rusiju! Kako je Ukrajina uspela ovo?! Dron zbrisao milionski supermoderni sistem!
NEVEROVATNO

(VIDEO) Ovaj snimak je razgnevio celu Rusiju! Kako je Ukrajina uspela ovo?! Dron zbrisao milionski supermoderni sistem!

Prema tvrdnjama ukrajinske vojske, u napadu njihovih snaga uništen je skupoceni sistem ruske vojne opreme. Ukrajinska vojno-obaveštajna agencija GUR objavila je u subotu video snimak za koji tvrde da prikazuje udar pripadnika Obaveštajne službe odbrane Ukrajine (DIU) i 15. odvojene artiljerijsko-izviđačke brigade Black Forest kako gađaju ruski radarski sistem 48Y6 K-1 Podljot, a na snimku je uhvaćen i dramatičan trenutak eksplozije.

27.04.2024

20:40

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija