• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

08.06.2022

19:02

HOĆE BITI LAKA  UTAKMICA!? NEĆE! Selektor SRBIJE respektuje Šveđane!

Starsportphoto©

Fudbal

HOĆE BITI LAKA UTAKMICA!? NEĆE! Selektor SRBIJE respektuje Šveđane!

Podeli vest

Selektor Srbije Dragan Stojković Piksi govorio je za medije pred duel sa Šveđanima

- O Švedskoj mislim sve najbolje, uvek su u samom vrhu i fizički i taktički. Mogu da pobede svakoga i zato moramo da ih respektujemo. Šteta je što ne idu na Svetsko prvenstvo, to je iznenađenje, ali ne menjam mišljenje. Oni su tim koji može da napravi problem svakoj ekipi - rekao je Dragan Stojković Piksi. 

Šveđani će igrati u oslabljenom sastavu, ali selektor Srbije ne obraća previše pažnje na taj detalj. 

- Gledam svoj tim, ne gledam protivnika. Sigurno je da će izaći sa 11 igrača, kao i mi. U svakom slučaju gledamo sebe, naravno da smo upoznati sa svim tim detaljima, ali to nas ne opterećuje previše. Ko može da igra on će biti na terenu, ko neće - neće - rekao je selektor Srbije. 

Foto: Starsportphoto©

Orlovi su poraženi od Norveške u prvom meču, dok je Srbija lagano izašla na kraj sa Slovenijom u nedelju. 

- Izgubili smo neočekivano prvu utakmicu, ali smo igrali dobar fudbal. Ponekad šanse i sve što daš na terenu ne prati rezultat. Ipak, bio sam zadovoljan kako je ekipa odreagovala u drugom poluvremenu. Kao što sam rekao, fokusirani smo na naš način igre i na ono što možemo da igramo. Nema veze ko je protivnik, stvaramo igru i čekamo dobar rezultat kao što se desilo protiv Slovenije. Dominirali smo, stvarali šanse, kontrolisali igru, zato smo pobedili na kraju - rekao je Stojković. 

Švedske novinare je zanimalo kakvu utakmicu očekuje Stojković. 

- Ne mislim da će utakmica biti laka, bez obzira na to ko će igrati. Imali smo dosta promena u odnosu na prvi i drugi meč, a sutra je treći u kratkom roku. Moramo da budemo pametni da napravimo jak tim koji može da se takmiči protiv Švedske. Biće teško, oba tima su u istoj situaciji i poziciji na tebeli. Ono što Švedska hoće, mi želimo duplo više - pobedu. Mislim da će biti otvorena utakmica i da će publika koja dođe na stadion moći da uživa - objasnio je iskusni stručnjak i za kraj dodao da je razlog mnogo čestim promenama u sastavu ogroman umor kod igrača. 

- Moramo da znamo da u deset dana imamo četiri utakmice. To je napor za igrače koji dolaze posle sezone. Nije lako osvežiti i motivisati ekipu. Zbog toga smatram da je ovo dobar tajming za nešto tako, nisu eksprimenti već odluke koje imaju logiku. Igrači sa manjom minutažom dobiće prostor, nije bitno koliko, ali moraju da znaju da su deo tima i da budu spremni za igru uvek! Pored toga, dajemo šansu da se neko odmori i napuni bateriju jer za koji dan imamo još jednu utakmicu - podvukao je selektor Srbije.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Vesti

TV

Velika ceremonija na Zejtinliku: Spomenik za dedu Đorđa, srpskog junaka! (FOTO/VIDEO)
Live TV

Velika ceremonija na Zejtinliku: Spomenik za dedu Đorđa, srpskog junaka! (FOTO/VIDEO)

Ekipa Informera nalazi se na Zejtinliku gde je otkrivena bista deda Đorđu, čuvaru srpskog groblja. Inicijativu je pokrenuo Informer i livnica "Jeremic".Otkrivanje biste je izazvalo veliko interesovanje u Solunu, gradski predstavnici tog grada su položili vence na njegov grob, a spomenik su svečano otkrili ministar odbrane Bratislav Gašić i ministar za rad, boračka i socijalna pitanja Nemanja Starović.

28.09.2024

11:09

Hronika

"Tu utehe nema": Mirjana je jedina preživela nesreću u Raškoj, njeni jauci kidaju dušu na komade
Hronika

"Tu utehe nema": Mirjana je jedina preživela nesreću u Raškoj, njeni jauci kidaju dušu na komade

Tragedija koja je zadesila porodicu Lazović i njihovu komšinicu Dijanu Kutlačić duboko je potresla zajednicu kod Raške. U prošlu subotu popodne, dok su se pripremali da krenu na sabor povodom praznika Mala Gospojina u manastir Studenica, doživeli su stravičnu saobraćajnu nesreću. Jedina preživela je Mirjana Lazović Bugarić, majka troje poginule dece i supruga Danijela.

28.09.2024

16:10

JOŠ Hronika VESTI

Planeta

Zabava

Magazin

JOŠ Magazin VESTI

Džet set

Srbija