• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

10.06.2022

10:30 >> 18:30

TRANSFERI (10. JUN) - Srbi u FOKUSU! Milenković menja klub, Kamenović se bori za mesto u Laciju!

Fudbal

TRANSFERI (10. JUN) - Srbi u FOKUSU! Milenković menja klub, Kamenović se bori za mesto u Laciju!

Podeli vest

Uživo pratite dešavanja na letnjoj fudbalskoj pijaci

Portal Informer.rs tradicionalno će tokom letnjeg prelaznog roka imati blog posvećen fudbalskoj pijaci. Fokus je na srpskim klubovima i fudbalerima, ali će te uz nas moći da pratite i sve što se desilo tokom dana u Evropi i svetu!

23:30 - Bilo bi to sve za večeras što se transfera na evropskoj i domaćoj sceni tiče. 

23:00 - Direktor Intera Pjero Auzilio počeo je pregovore sa Fiorentinom oko angažovanja srpskog reprezentativca Nikole Milenkovića. Podsetimo, tokom dana interesovanje za člana Orlova pokazao je i gradski rival Milan.

Foto: Reuters

Nikola Milenković

22:40 - Fudbaler Hofenhajma Kristof Baumgartner na meti je španskih i engleskih velikana. Vezistu žele madridski Atletiko i Sevilja, odnosno, Mančester junajted i Liverpul.

Njegova otklupna klauzula je 35.000.000 evra, a sa bundesligašem ima ugovor još tri godine.

22:00 - Golman Salernitane Vid Belek, koji je branio više od polovine mečeva za tim iz Salerna u prošloj sezoni, blizu je odlaska iz Italije. Slovenački čuvar mreže veoma je blizu potpisa za kiparski Apoel iz Nikozije.

21:40 - Roma ponovo želi da angažuje Granita Džaku. Portugalac Žoze Murinjo hoće da u novoj sezoni vidi švajcarskog reprezentativca i člana Arsenala u svojim redovima.

 

 

Na Olimpiku se nadaju da će Tobdžije uspeti da angažuju Belgijanca Jurija Tielmansa iz Lestera, posle čega bi Džaka postao višak u Londonu.

21:20 - Notingem Forest je posle odlaska Đeda Spensa, koji se vratio sa pozajmice u Midlzbro, bacio na angažovanje Ise Kaborea.

Ovaj fudbaler je pod ugovorom sa Mančester Sitijem, a trenutno igra za Toru, filijalu Građana. Ako ne uspeju njega da dovedu, Šumari će se okrenuti angažovanju Ajnslija Mejtlanda Najlsa.

21:00 - Turski velikan Fenerbahče zainteresovan je za najboljeg strelca reprezentacije Srbije Aleksandra Mitrovića. 

20:35 - Majorka je otkupila Pabla Mafea od Štutgarta za 3.000.000 evra i potpisala sa desnim bekom ugovor do 2026. godine. Mafeo je igrao za španski tim i prošle sezone na pozajmici koja je Majorku koštala 500.000 evra.

 

 

20:00 - Šampion Slovenije Maribor traga za napadačem, posle najave da će Ognjen Mudrinski pojačati Celje u rekordnom transferu slovenačkog fudbala za bivšeg igrača Zvezde.

Iako je tim iz Ljudskog vrta bio zainteresovan za nekadašnjeg napadača Partizana Nemanju Nikolića, fudbaler subotičkog Spartaka je preskup za ono što može da pruži slovenački velikan.

19:35 - Crvena zvezda je završila posao oko produžetka ugovora sa Radovanom Pankovim i Markom Gobeljićem, koji će uskoro obnoviti saradnju sa šampionom Srbije.

18:47 -  Rimski Korijere delo Sport piše da je pred polaznikom škole Čukaričkog period u kojem treba da se dokaže kod Sarija. Priliku će dobiti već tokom priprema posle čega će i definitivno biti jasnije da li će Kamenović imati ozbiljniju ulogu u predstojećoj sezoni.

 

 

18:46 - Talentovani Brazilac Tete proveo je deo prolećnog dela sezone na pozajmici u Lionu. Sada francuski klub želi da ga otkupi od Šahtjora, ali nije spreman da ga preplati. Ukrajinski klub traži 25.000.000 evra obeštećenja za desno krilo.

18:45 - Stigao je Karim Adejemi iz RB Salcburga kao zamena za Erlinga Halanda, a sada Bild piše da Borusija želi da dovede još jednog špica. Reč je o reprezentativcu Austrije i golgeteru Štutgarta Saši Kalajdžiću. Dvometraš ulazi u poslednji godinu ugovora sa Švabama, ali obeštećenje neće biti malo - pominju se sume između 20.000.000 i 23.000.000 evra.

17:50 - Andreas Kristensen više nije fudbaler Čelsija, a londonski Plavci su to potvrdili putem društvenih mreža. Danac će biti zvanično predstavljen na Kamp Nou u narednim danima. Osim Kristensena, Čelsi su još napustili Dani Drinkvoter, Čarli Musonda i Džejk Klark-Slejter.

 

 

17:47 - Otišao je Rajan Gravenberh iz Ajaksa u Bajern kao slobodan igrač, a Kopljanici imaju ideju kako da pokriju poziciju desnog beka. Kao adekvatnu zamenu vide svoje dete, Ki-Janu Hevera, momka koji je iz U-17 tima Amsterdamersa prešao u Liverpul, a čijom bi prodajom Vulverhemtpon mogao da zaradi i do 10.000.000 evra.

17:45 - Na adresu Votforda bi uskoro moglo da stigne nekoliko ponuda za najboljeg igrača iz prošle sezone, Emanuela Denisa. Za Nigerijca koji je prošle sezone postigao deset i namestio šest golova zagrizli su Fulam i Sautempton.

17:35 - Turski šampion ponudio je Milanu 3.000.000 za otkup ugovora levog beka Fodea Balo-Turea, ali Rsoneri smatraju da to nije dovoljno i žele nešto više novca. Podsetimo da je Milan pre godinu dana platio Francuza 5.000.000 evra.

17:33 - Nakon Pola Pogbe, Junajted se zvanično oprostio i od Nemanje Matića i Edinsona Kavanija, ali i od Džesija Lingarda, Huana Mate i Lija Grenta.

Foto: reuters

Fudbaleri Manlester junajteda

17:10 - ZVANIČNO! Povezivao se Andrea Pirlo po medijima čak i sa beogradskim Partizanom, ali legendarni Italijan godinu dana nakon što je napustio Juventus preuzeo je kormilo turskog Karagumruka. Pirlo je potpisao ugovor na godinu dana.

17:08 - Italijanski mediji su pisali o interesovanju Juventusa za Marka Arnautovića, ali je njegov brat, ujedno i agent Danijel imao repliku.

- Ne znam odakle dolaze te lažne vesti, ali mogu da kažem da nas do sada niko nije kontaktirao. Marko je fudbaler Bolonje- izjavio je agent Marka Arnautovića.

Foto: tanjug/ap photo

Marko Arnautović

16:22 - Pedro Sepulveda, jedan od prvih novinara koji su javili da bi Darvin Nunjez mogao u Liverpul, tvrdi da se dolazak Urugvajca na Enfild ne dovodi u pitanje. Mladi napadač je prema njegovim tvrdnjama prihvatio petogodišnji ugovor i platu od 6.000.000 po sezoni neto. Fudbler je već obavestio svoj najuži krug ljudi da ide u Liverpul.

15:45 - Moskovski Spartak ima novog trenera, a reč je o Giljermu Abaskalu, 33-godišnjem koji je prethodno bio asistent, a zatim i vršilac dužnosti u Bazelu.

 

 

15:37 - Luis Suarez napušta Atletiko Madrid i uveliko se spekuliše gde će nastaviti karijeri. Tutosport je pre neki dan povezao Pistolera sa Fiorentinom. argentinski dopisnik ESPN-a, pominjao je River Plejt, ali kao drugi klub zainteresovan za Urugvajca naveo Atalantu. Suarez želi da nastavi karijeru u Evropi kako bi se što bolje spremio za mundijal u Kataru krajem godine.

Foto: Tanjug

Luis Suarez

14:55 - Asmir Begović ostaće u Evertonu do leta 2023. godine. Karamele su iskoristile opciju produžetka saradnje na još godinu dana sa golmanom iz Trebinja.

14:43 - Branko Žigić opet radi u Superligi. Bivši trener Proletera, ponovo je u Novom Sadu, ali je sada šef stručnog štaba ekipe Mladost GAT. Na klupi je zamenio Ljubomira Ristovskog koji je ostvario istorijski plasman u elitni rang srpskog fudbala sa Novosadskom ekipom.

 

 

14:27 - Iskusni vezista Lukas Bilja ostaje u Turskoj, ali ima novi klub. Ugovor sa Karagumrukom mu je istekao, pa se preselio u redove Istanbul Bašakšehira.

 

 

14:25 - Everton se rastao sa četvoricom fudbalera kojima su istekli ugovori - Dženkom Tosunom, Fabijanom Delfom, Džondžom Kenijem i Gilfijem Sigurdsonom kojeg nije bilo u timu čitave prošle sezone.

13:58 - Čelsijevim problemima sa defanzivcima nema kraja. Otišao im je Ridiger, žele da idu Aspilikueta i Alonso, a neizvesna je i sudbina Risa Džejmsa na kojeg motre Real Madrid i Mančester Siti.

13:55 - Odavno se zna da Marselo napušta Real Madrid jer mu je ugovor istekao, a Marka tvrdi da ima tri ponude na stolu: Iz UAE, Katara i Turske. Ova poslednja mu je navodno najprimamljivija ali se imena klubova još ne otkrivaju.

13:13 - Neki od najuticajnijih medija u Španiji i Francuskoj uveravaju da je Zinedin Zidan na korak od preuzimanja Pari Sen Žermena, a pojedini čak tvrde da je otputovao u Katar na završne pregovore sa bogatim vlasnicima Svetaca. 

Foto: Reuters

Zinedin Zidan

13:12 - Serđi Roberto je potpisao novi ugovor sa Barselonom koji važi do juna 2023. godine. Prema izveštajima sa fudbalske pijace, dugogodišnji prvotimac katalonskog kluba pristao je na smanjenje plate kako bi ostao na Nou Kampu još godinu dana.

 

 

12:40 - Bild je lansirao bombastičnu vest. Juventus želi Ilkaja Gundogana kojem narednog leta ističe ugovor sa Mančester Sitijem. Da li to znači da Juve odustaje od dovođenja Pola Pogbe?

12:10 - Barselona pregovara sa Šahtjorom o pozajmici brazilskog desnog beka Doda. Njegov dolazak bi širom otvorio vrata za prodaju Seržinja Desta.

12:08 - Čelsi je voljan da sasluša ponude za Hakima Zijeha i Tima Vernera. Došli su kao velika pojačanja ali nisu do kraja opravdali očekivanja.

11:10 - Londonski Arsenal trenutno je prvi favorit za dovođenje veziste Lestera Jurija Tielemansa, prenosi britanski Atletik! 

10:40 - Još jedan srpski fudbaler danas je u centru pažnje! Luka Jović je na dva meča sa Orlovima postigao isto toliko golova, a u Real Madridu sada imaju još deži zadatak da donesu odluku oko njegove budućnosti! Ipak, španski mediji javljaju da neće praviti problem ukoliko na Santijago Bernabeu stigne zadovoljavajuća ponuda! Opširnije - OVDE! 

10:32 - Nikola Milenković bi tokom leta mogao da napusti tabor Fiorentine i Toskanu zameni za Milan! Opširnije - OVDE

10:30 - Uživo uz portal Informer.rs pratite dešavanja na letnjoj fudbalskoj pijaci! Šta se događalo tokom jučerašnjeg dana možete videti - OVDE


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Savez Srba iz Slovenije obeležio 22. april
Balkan

Savez Srba iz Slovenije obeležio 22. april

Savez Srba Slovenije i Muzej žrtava genocida, zajedno sa Srpsko kulturno društvo Maribor i SKUD Velenje organizovali su prethodnih dana u Velenju i Mariboru projekcije naših igrano-dokumentarnih filmova pod nazivom ,,Srbija veća od straha: Predavanje o tišini profesora Pavlovića“ i „Dve Brankove Kozare“.

24.04.2024

10:19

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija