• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

10.06.2022

10:51

KAPITENSKI - TADIĆ ZAGRMEO POSLE POBEDE! Morali smo do DRUGOG gola, ali...

Starsportphoto

Fudbal

KAPITENSKI - TADIĆ ZAGRMEO POSLE POBEDE! Morali smo do DRUGOG gola, ali...

Podeli vest

Fudbalska reprezentacija Srbije pobedila je večeras u Stokholmu selekciju Švedske sa 1:0, u meču trećeg kola Grupe 4 divizije B Lige nacija

Jedini gol na meču postigao je Luka Jović u trećem minutu nadoknade prvog poluvremena. U prvom delu obe selekcije imale su po nekoliko šansi da ugroze gol rivala. Ipak, nakon utakmice Srbije je imala razloga za slavlje, a posebno zadovoljan izdanjem Orlova bio je kapiten reprezentacije Dušan Taidć. 

- Najbitnije je da pobeđujemo i to uz dobru igru. Dominirali smo tokom celog meča, to je model kako mi treba da igramo i čemu da težimo. Zamerka je da smo trebali da postignemo drugi pogodak, ali dobro - pobeda se piše - rekao je Dušan Tadić.

Foto: Starsportphoto©

Srbija je ponovo dominirala na terenu, obletala oko gola rivala, ali je falio drugi gol. Kapiten Orlova veruje da je upravo to model po kom igra naše reprezentacije treba da se zasniva. 

- Mislim da to najviše odgovara ovog grupi igrača, to je selektor prepoznao. Time što dominiramo na terenu štitimo jedni druge. Možda smo se u poslednjim minutima povukli i protivnik je odmah strvorio neke probleme, ali i tu smo pokazali karakter i odbranili rezultat. Kao što sam rekao, mislim da smo ranije morali da postignemo drugi pogodak - dodao je kapiten Srbije.  

Orlovi su na poslednje dve utakmice postigli čak tri gola iz kornera. Naša reprezentacija imala je mnogo prilika posle prekida, a Tadića su pitali da li zna koliko ih je izveo u poslednje vreme. 

- Ne znam stvarno, mnogo. To je pokazatelj da napadamo i domiramo. Da se branimo ne bi bili u situaciji da izvodimo kornere. Drago mi je da smo ponovo postigli pogodak posle prekida, to nam je veliko oružje i možemo da ga iskoristimo. Protivnik nas analizira, moramo da budemo pametni, bitno je da nastavimo da budemo kreativni i da se zabavljamo - rekao je as Ajaksa. 

Dušan Tadić je poslednjih godina stup srpske reprezentacije, odigrao je pregršt utakmica, a po broju nastupa nadmašio je selektora Srbije Dragana Stojkovića Piksija i legendarnog Dragana Džajića. 

- Rekli su mi za taj podatak, nisam se nikada opterećivao sa tim stvarima. Uz stvo poštovanje, mislim da to nije bitno. U prošlosti je bilo igrača koji su ostavili dubok trag, a nisu imali mnogo nastupa. Tome ne treba previše značaja, bitno je da se beleže Svetska i Evropska prvenstva, da se tamo pokažemo, a nastupi nisu bitni - podvukao je Dušan Tadić. 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija