• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

15.06.2022

16:42

LUDILO TEK KREĆE! Podnete TUŽBE zbog HALANDA i MBAPEA!

printscreen

Fudbal

LUDILO TEK KREĆE! Podnete TUŽBE zbog HALANDA i MBAPEA!

Podeli vest

Predsednik La Lige Havijer Tebas je obećao da prijaviti PSŽ zbog krešnja finansijskog fer-pleja u slučaju Kilijana Mbapea, a slično će proći i Mančester Siti zbog Erlinga Halanda

Kilijan Mbape navukao je gnev navijača "kraljevskog kluba" odlukom da odbije Real i ostane u Pari Sen Žermenu.

Francuz je razmišljao, odlagao odluku i na kraju je u Parizu prihvatio najveći ugovor u svetu fudbala, dobio ogroman novac i izigrao Real koji ga je čekao i te kako dugo!

Foto: Reuters/Benoit Tessier

 

Madriđani jesu bili spremni da ga učine jednim od najplaćenijih igrača sveta, ali sa njegovim starim-novim klubom ipak nisu mogli finansijski da se takmiče!

- PSŽ je u minusu 200.000.000 evra. Odranije imaju minus od 300.000.000 evra. I onda produži ugovor sa Mbapeom pod takvim uslovima?! Smejurija! Ne postoji drugo objašnjenje osim da varaju. Ili novac stiže van Francuske ili veštački pumpaju sponzorske ugovore ili jednostavno beleže gunbitke veće od dozvoljenih. Njima će za ovu sezonu 600.000.000 evra da ode samo na plate. To je 40 odsto platnog spiska cele Lige 1- rekao je tada Havijer Tebas, a španska liga je danas i zvanično podnela tužbe sudovima u Francuskoj, Švajcarskoj i Evropskoj Uniji protiv Pari Sen Žermena i Mančester Sitija zbog kršenja finansijskog fer-pleja i to sve zbog ugovora Kilijana Mbapea i Erlinga Halanda.

Foto: Tanjug/AP

 

- Kada je Siti u pitanju, pokojni Mino Rajola je bio vrlo jasan koliko to sve košta i kakve su provizije u pitanju. Uradili su nešto. Ne znamo šta ali nešto su smućkali jer je za transfer Halanda traženo mnogo više od 60.000.000 evra koliko je Siti platio.

Istina, UEFA je pokušala raznim zakonima o finansijskom fer-pleju da ograniči ulaganja najbogatijih i da postavi neke granice, a oni su našli načina da se "izmigolje".  PSŽ kontroliše Hamad bin Kalifa Al Tani, a Siti vrhovni vladar Ujedinjenih Arapskih Emirata Mohamed Bin Zajed. Ostaje da se vidi kako će sada reagovati sudovi i UEFA.  Podsetimo, Čeferinu su PSŽ i Naser Al Kelaifi bili velika podrška kada su Barsa i Real hteli da naprave Superligu i slome UEFA. Sa druge strane, Đani Infantino se iz Švajcarske preselio da živi u Dohu pre dve godine i da tamo živi "kao Bog" na račun tamošnjih prijatelja!


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

Vučević: Aleksandar Vučić najbolji srpski vladar
Politika

Vučević: Aleksandar Vučić najbolji srpski vladar

Čast mi je što sam Vučićev savremenik, što od njega svakodnevno učim i nazivam ga svojim prijateljem. Sve što sam u politici postigao, postigao sam zahvaljujući upravo njemu, baš kao i svaki drugi funkcioner u Srbiji u poslednjih 12 godina", rekao je predsednik Srpske napredne stranke i predsednik Vlade Srbije Miloš Vučević.

07.05.2024

12:40

Pucaju u Srbe, prebijaju našu decu... Petković: Kriminalizacijom severa KiM, Kurti opravdava nasilje nad srpskim narodom
Politika

Pucaju u Srbe, prebijaju našu decu... Petković: Kriminalizacijom severa KiM, Kurti opravdava nasilje nad srpskim narodom

Direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Petar Petković izjavio je danas da premijer privremenih prištinskih institucija Aljbin Kurti uporno pokušava da, kriminalizujući sever KiM, nađe opravdanje za fizičko i pravno nasilje koje sprovodi nad srpskim narodom, previđajući namerno da je i po zvaničnim statistikama koje je vodila policija u Prištini sever KiM bio najbezbedniji deo pokrajine.

07.05.2024

10:59

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija