• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

16.06.2022

09:12 >> 14:58

TRANSFERI UŽIVO (16. JUN)! Milan u velikom problemu, PSŽ krenuo po novog trenera!

Pixabay

Fudbal

TRANSFERI UŽIVO (16. JUN)! Milan u velikom problemu, PSŽ krenuo po novog trenera!

Podeli vest

Budite uz Informer.rs i uživo pratite najnovija dešavanja na letnjoj fudbalskoj pijaci

Detaljno ćemo pratiti  i obaveštavati vas o svemu što se dešava na fudbalskoj pijaci.

Nema sumnje, biće i Srbi ovog leta u centru pažnje, posebno Luka Jović, Sergej Milinković-Savić, Filip Kostić, Aleksandar Mitrović...

23.43 - Monca je izborila ulazak u Seriju A, pa uprava ovog kluba želi da se pojača.

Na spisku potencijalnih novajlija, našao se trio Kaljarija, koji je izgubio status člana elitnog ranga.

Ekipu sa Sardinije napustiće Žoao Pedro, Najtan Nandez i Andrea Karboni, pa su u Monci rešeni da iskoriste mogućnost da u potpunosti oslabe Kaljarijev tim. 

23.29 - Gvinejac Ilaiš Moriba je prošle sezone potpisao petogodišnji ugovor sa Lajpcigom, ali bi samo 12 meseci kasnije mogao da napusti Bikove, jer je izrazio želju da promeni sredinu.

Bundesligaš se neće protiviti njegovoj odluci, međutim, uslov je da ponuda ne bude ispod 18 miliona evra, pošto njegovom prethodnom klubu Barseloni pripada deset odsto od Ilaišove prodaje.

23.08 - Egipatski fudbalski savez otpustio je selektora reprezentacije Faraona Ehaba Galala, samo dva meseca pošto je došao na mesto selektora.

On je preuzeo Egipćane 12. aprila, kao naslednik Portugalca Karlosa Keiroša, sa kojim nije produžen ugovor jer nije uspeo da izbori plasman na Mundijal u Kataru.

 

 

Čelnici FS Egipta navode da su "negativni rezultati ubrzali odlazak Galala sa mesta selektora" i da će biti određen strani stručnjak da vodi nacionalni tim.

- Imena brojnih stranih trenera se proučavaju kako bi se sa njima započeli pregovori - rekao je Hazem Emam, član Upravnog odbora saveza.

Egipat je, bez povređenog kapitena Mohameda Salaha i nekoliko drugih ključnih igrača, poražen od Etiopije sa 0:2 u kvalifikacijama za Afrički kup nacija 2023.

23.00 - Posle razlaza sa Maurisijom Poketinom, uprava PSŽ-a krenula je u pregovore sa Kristoferom Galitjeom, aktuelnim trenerom Nice.

Kako prenosi L'Ekip Sveci su uspostavili kontakte sa iskusnim stručnjakom oko dolaska na klupi šampiona Francuske.

 

 

22.20 -  Iako je Granada ispala iz španske elite, Luis Milja će nastaviti da igra po terenima La lige.

Hetafe je, naime, zainteresovan za usluge veziste, a agenti Milje su viđeni na stadionu kluba iz predgrađa Madrida. Uprava Granade se od ovog transfera nada prihodu najmanje 6.000.000 evra.

21.49 - Mladi fudbaleri Partizana Nemanja Jović i Marko Milovanović mogli bi već ovog leta da napuste redove crno-belih i otisnu se u inostranstvo, obzirom da je za njihove usluge zainteresovan veliki broj klubova.

21.07 - Markos Alonso karijeru će  nastaviti u Barseloni, a Čelsi će zamenu za njega pokušati da dovede iz - Barselone! Englezi pregovaraju sa agentom 18-godišnjeg Alehandra Baldea.

21.06 - Lazar Slavković, 20-godišnji golman koji je prošao celu omladinsku školu Partizana, potpisao je dvogodišnji ugovor sa Novim Pazarom.

21.00 - Crvena zvezda je odlučila da na pozajmicu pošalje vezistu Iliju Babića i to  u redove novog superligaša Mladosti iz Novog Sada. Momak rođen 2002. godine je partijama u Grafičaru opravdao poverenje rukovodstva šampiona Superlige, pa je ovog leta aktivirana opcija produžetka ugovora za još godinu dana, a na kraju sezone u razmatranje je uzet čak i scenario po kojem bi mladi fudbaler bio nagrađen odlaskom na pripreme sa izabranicima Dejana Stankovića.

20.30 - Fudbaler Porta Fabio Vijera dogovorio je prelazak u Arsenal, a sa londonskim klubom potpisaće petogodišnji ugovor u vrednosti od 40 miliona evra, prenosi "Skaj sport".

Vijera (22) je prošle godine osvojio titulu u portugalskom šampionatu sa ekipom Porta.

Mladi portugalski fudbaler će uskoro doputovati u London, a posle lekarskih pregleda će potpisati ugovor sa "tobdžijama".

On je prošle sezone za Porto odigrao 39 utakmica u svim takmičenjima i postigao je sedam golova. Prošao je sve omladinske selekcije portugalske reprezentacije.

19:44 - Iskusni defanzivac i dugogodišnji reprezentativac Brazila Dani Alveš neće ostati u Barsi, ali ni napuštati Španiju. Katalonci ne žele da produže ugovor sa Brazilcem, koji je već ponuđen Majorki. Problem u ovom transferu predstavlja samo činjenica da klub sa Balearskih Ostrva u rosteru već ima dva desna beka.

19:35 - Štoper Oskar Minges napustiće Barselonu, pošto trener Katalonaca Ćavi Ernandez više ne računa na njega.

Neće Mingesu dugo trebati da nađe novi klub, jer ga žele brojni klubovi. Na stolu ima ponude da nastavi karijeru u La ligi i zaigra za: Seltu, Elče, Hetafe, Valensiju ili Majorku, iz Nemačke je dobio poziv Hofenhajma i Ajntrahta, a na Nou Kampu od njegovog transfera očekuju najmanje 5.000.000 evra.

19:15 - Bivši šampion Francuske Lil raskinuo je saradnju sa dosadašnjim trenerom Žoslenom Guvernekom.

 

 

Posle očajnog izdanja u prošloj sezoni, kada su Doge osvojile tek 10. poziciju, nakon "preotimanja" titule Svecima godinu dana ranije, rastanak je bio jedino logičko rešenje.

18:44 - Potresi u Milanu! Novi šampion Italije našao se u velikim problemima, pošto je jedan od najzaslužnijih za osvajanje titule Rafael Leao odbio da produži ugovor sa Rosonerima!

 

 

Uprava kluba sa San Sira ponudila je portugalskom reprezentativcu novi ugovor do juna 2026. godine, ali je Leao odbio, pošto je tražio veća primanja od onih koje su Rosoneri nudili.

18:33 - Kapiten Rena Hamari Traore će posle pet godina promeniti klub. Njemu na kraju sledeće sezone ističe ugovor, a za usluge 30-godišnjeg levog beka interesovanje je već pokazala Borusija iz Dortmunda.

18.00 - Iskusni francuski internacionalac Matje Valbuena produžio je ugovor sa Olimpijakosom na još godinu dana.

 

 

17:12- Fenerbahče je predstavio novo pojačanje. To je nekada velika nada portugalskog fudbala Bruma, koji je u Istanbul došao iz holandskog PSV Ajndhovena.

 

 

Ovaj 26-godišnji napadač stigao je u turskog velikana na jednogodišnju pozajmicu iz Filipsovaca, uz mogućnost otkupa za 4.000.000 evra.

16.48 - Londonski Arsenal spremio je 100 miliona evra za transfer napadača Lajpciga Kristofera Nkunkua, preneo je danas Independent.

Francuz bi, u slučaju da dođe do dogovora engleskog i nemačkog kluba, postao najskuplje pojačanje u istoriji kluba sa Emirejtsa.

"Tobdžije" su najviše novca potrošili na Nikolu Pepea za kog su Lilu 2019. godine platili 80 miliona evra.

Arsenalova alternativa za Nkunkua je napadač Mančester sitija Gabrijel Žesus koji je dolaskom Erlinga Holanda postao višak u timu Pepa Gvardiole.

Londosnki klub je za Brazilca spreman da izdvoji 50 miliona evra.

16:35 - Na "Karađorđu" misle i na budućnost, pa je prvom timu priključen omladinac Branislav Milanov koji je potpisao prvi profesionalni ugovor, sa Vojvodinom.

 

 

16:31 - Superligaš Vojvodina je produžila ugovor sa Stefanom Đorđevićem na još tri godine.

Iskusni levi bek, koji je prošao kompletnu omladinsku školu Novosađana, ostaće među Lalama do 2025.

U dosadašnjoj karijeri, Đorđević je igrao za gradskog rivala Proleter, subotički Spartak, Banat, Voždovac, Crvenu zvezdu, čačanski Borac, italijanske Kataniju i Potencu, Radnički iz Niša, odakle je stigao u Vojvodinu.

 

 

- Naši ciljevi su uvek jasni, posebno sada, nakon što protekla sezona nije bila uspešna za nas. Sada okrećemo novi list, sa novim, ambicioznim ljudima, koji su pokazali u svetu sporta da znaju odlično svoj posao. Osećamo veliku podršku i želimo da uzvratimo na terenu i ostvarimo sve zacrtane ciljeve - rekao je Đorđević za klupski sajt.

16:00 - Najbolji igrač Torina Andrea Beloti uskoro bi mogao da napusti Bikove, jer iskusnom golgeteru poslednjeg junskog dana ističe ugovor sa ovim klubom.

Kao prvi zainteresovani da u svojim redovima vidi bivšeg igrača Albinolefea i Palerma, koji je u Torinu za 100 odigranih mečeva upisao 232 gola, javila se Fiorentina.
15.24 - Liverpul i Aberdin su se dogovorili, na Enfild dolazi desni bek Kalvin Remzi. Fiksni deo obeštećenja iznosi nešto više od 4.500.000, a ukupna suma uz bonuse bila bi 7.500.000 evra. 

15.22 - Bazel je doveo pojačanje iz Barselone, stigao je Arnau Komas, 191 centimetar visoki štoper i potpisao četvorogodišnji ugovor.

15.15 - Kako javljaju mediji u Argentini i Španiji Marselo Bijela je blizu povratka na "San Mames" i klupu Atletik Bilbaa. Trenutno je šef struke baskijskog kluba Marselino, ali bi on mogao da dobije otkaz već narednog meseca, a njegova zamena po svemu sudeći biće harizmatični Bijelsa.

14.47 -  Srpski trener Slaviša Jokanović u Dinamu iz Moskve, tvrdi Sport Klubu.Moskovljani su proteklo prvenstvo okončali na trećem stepeniku, dok su u nacionalnom Kupu položili oružje u finalnom obračunu sa Spartakom – 1:2.

14.23 - Lids je poslao zvaničnu ponudu Pari Sen Žermenu za Arnoa Kalimuenda u visini od 20.000.000 evra.

14.15 - Ponuda Crvene zvezde za Osmana Bukarija je prihvaćena a reprezentativac Gane će u ponedeljak biti zvanično predstavljen na Marakani.  Kings Kangva danas je stigao u Beograd i u najkraćem roku pridružiće se ekipi na Zlatiboru, dok se u ponedeljak očekuje dolazak i drugog kapitalnog pojačanja. Zvezda je dogovorila transfer Osmana Bukarija iz Genta! Belgijanci su prihvatili obeštećenje u visini od 2.000.000 evra, a reprezentativac Gane bi početkom iduće nedelje trebao da bude i zvanično predstavljen na Marakani! 

Foto: Starsportphoto

Osman Bukari je Zvezdin

13.55 - Srpska kolonija u Firenci mogla bi da dobije još jednog člana ovog leta. Mozzartsport prenosi da je Vanja Milinković Savić na meti Fiorentine kao moguća zamena za Drongovskog koji odlazi, najverovatnije, u Premijer Ligu. Takođe, danima se piše da Ljubičasti hoće napadača Srbije Luku Jovića.

13.34 - Prva ponuda Arsenala za Gabrijela Žezusa bila je 35.000.000 evra. Klub je spreman na sve kako bi se domogao fudbalera, pa i da plati 60.000.000 evra.

13.00 - Matija De Šiljo je stigao u Juventus iz Milana 2017. godine za 12.000.000 evra, a nekadašnji reprezentativac Italije je upravo parafirao produžetak saradnje sa Bjankonerima. Ostaće u Torinu do 2025. godine.

12:50 - Din Henderson rešio je da napusti Junajted budući da će teško dobiti šansu pored Davida De Hee. Englez karijeru nastavlja u Notingem Forestu i čini se da je povratnik u Premijer ligu dobio ogromno pojačanje!

12:06 - Iskusni srpski vezista Janko Tumbasević nastavlja karijeru u Spartaku. On se posle epizode u Lučanima vraća u Suboticu u 38. godini života. 

12.02- Počeli su zvanični pregovori između Intera i Čelsija oko povratka Lukakua na Đuzepe Meacu. Inter je ponudio 5.000.000 evra za jednogodišnju pozajmicu, čeka se odgovor "plavac"

11.52 - Iv Bisuma uskoro će potpisati ugovor sa Totenhemom pošto je na  lekarskim pregledima. Londonski klub će Brajtonu isplatiti 30.000.000 evra za vezistu.

11.20 - Roma je spremna da proda Žordana Veretua ukoliko stigne prava ponuda. Ali, da bi razmatrali prodaju ponuda mora da bude  minimum 15.000.000 evra. Marselj u potrazi za vezistom razmišlja i o Francuzu.

11.10 - Arsenal juri desnog beka Bolonje Arona Hikija. Za talentovanog defanzivca iz Škotske moraće da izdvoji oko 21.000.000 evra.

10. 40 - Crvena zvezda je odlučila da supertalentovanog štopera Andreja Đurića prosledi na pozajmicu u narednih šest meseci. Kako prenosi Mozzart Sporta talentovani defanzivac će narednih šest meseci provesti u Domžalama.

Foto: Starsportphoto

Andrej Đurić ide u Domžale

10.38 - Kako javljaju mediji u Kataloniji Barselona je u podmaklim pregovorima sa defanzivcem Sevilje Žilom Kundeom. Francuski štoper došao je u Andaluziju iz Bordoa 2019. godine i dobrim igrama na "Ramon Sančez Pishuanu" stekao ime u španskom fudbalu. Barsa za Francuza nudi 60 miliona evra što bi Sevilja uskoro mogla i da prihvati. 

10.11 - Sporting bi da kupi mladog Trinkaa za 15.000.000 evra plus 5.000.000 kroz bonuse, dok Katalonci traže fiksnih 20.000.000.

09.50 - Inter, kako je najavljeno još pre početka prelaznog roka, želi da se reši  napadača Andree Pinamontija. Mladog napadača Inter želi da proda  za 20 miliona  evra. U trku za fudbalera su se uključili Monca, Fiorentina i Torino.

09.23 - Almerija će pustiti napadača iz Nigerije Umara Sadika samo ukoliko neko aktvira njegovu izlaznu klauzulu, a ona iznosi 60.000.000 evra, poručio je sportski direktor Almerije Mohamed el Asi.

09.15 . Srpski defanzivac Aleksandar Filipović uskoro će potpisati ugovor sa Partizanom i pridružiti se ekipi Ilije Stolice pred početak priprema u Sloveniji.

09.15 - Legendarni urugvajski napadač Luis Suarez karijeru će najverovatnije nastaviti u taboru Rivera, koji je bacio oko i na Matea Kasijera, koga želi Crvena zvezdaUrugvajac se rastao sa Atletiko Madridom nakon dve uspešne sezone i spreman je za povratak na južnoameričko tlo. Cilj 35-godišnjeg napadača je da se što bolje pripremi za Svetsko prvenstvo u Kataru, a u Riveru ga čeka sigurno mesto među starterima. 

Argentinci javljaju da će Suarez tokom vikenda stići u Buenos Ajres na završne pregovore sa Riverom, a kako stvari stoje posao bi uskoro mogao da bude završen. Ipak, u slučaju da realizacija transfera propadne Milioner imaju spremno "B opciju". Kolumbijski napadač Mateo Kasijera, kog otvoreno želi Crvena zvezda takođe ja na meti Rivera. Napadač Sočija čeka raspet situacije oko Suareza kako bi znao šta dalje. O celoj situaciji govorio je i menadžer Kolumbijca Nikos Petropulos. 

Foto: REUTERS/United Photos/Toussaint Kluiters

Mateo Kasijer

09.15 - Uživo uz portal Informer.rs pratite dešavanja na letnjoj fudbalskoj pijaci! Šta se događalo tokom jučerašnjeg dana možete videti - OVDE!

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!
Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!

U Skupštini Srbije nešto posle 13.00 časova počeo je sastanak predsednice Skupštine Srbije Ane Brnabić sa predstavnicima poslaničkih grupa, političkih stranaka nacionalnih manjina i udruženja, radi konsultacija oko obrazovanja radnih grupa za unapređenje izbornog procesa i uvid, kontrolu i reviziju Jedinstvenog biračkog spiska.

26.04.2024

14:13

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Kragujevački opštinari dali krv!
Humanitarna akcija

Kragujevački opštinari dali krv!

Zaposleni u Gradskoj upravi Kragujevac danas su, u organizaciji Samostalnog sindikata GU organizovali prvu od dve godišnje akcije dobrovoljnog davalaštva krvi za potrebe Banke krvi Univerzitetskog kliničkog centra u ovom gradu.

26.04.2024

12:17