• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

23.06.2022

08:01 >> 23:52

TRANSFERI (23. JUN)! Pogba dogovorio uslove sa Juventusom, Lemar se još nije odlučio

Pixabay

Fudbal

TRANSFERI (23. JUN)! Pogba dogovorio uslove sa Juventusom, Lemar se još nije odlučio

Podeli vest

Budite uz Informer.rs i uživo pratite najnovija dešavanja na letnjoj fudbalskoj pijaci

Budite uz Informer.rs i uživo pratite najnovija dešavanja na letnjoj fudbalskoj pijaci

U Engleskoj, Nemačkoj, Italiji i Španiji prelazni rok traje do 1. septembra, dok se u Francuskoj zatvara 31. avgusta.  Svi klubovi će ipak moći da dovode slobodne igrače i nakon 1. septembra, odnosno one koji nisu vezani ni za jedan klub. 

Detaljno ćemo pratiti  i obaveštavati vas o svemu što se dešava tokom predstojećeg letnjeg prelaznog roka.

Nema sumnje, biće i Srbi ovog leta u centru pažnje, Luka Jović, Sergej Milinković-Savić, Filip Kostić, Aleksandar Mitrović...

23:23 - Fudbalski klub Čelsi zainteresovan je za odbrambenog igrača Juventusa Matejsa de Lihta, preneli su italijanski mediji.

Foto: REUTERS/Ciro De Luca

23:10 - Fulam je u pregovorima sa Volfsburgom oko transfera švajcarskog internacionalca Kevina Mbabua.

22:52 - Daglas Luis nalazi se na meti Milana. Ipak, Aston Vila nije voljna da se odrekne Brazilca po svaku cenu, ali su Rosoneri rešeni da on bude zamena Franka Kesija koji je kao slobodan igrač napustio San Siro. 

22:10 - Luis Suarez za par dana napušta Atletiko Madrid, a Tuttomercato piše da je Ajaks zainteresovan da ga vrati u svoje redove posle punih 11 godina!

21:51 - CSKA iz Moskve je zvaničnim putem potvrdio da nije došlo do dogovora sa Lilom oko kupovine ofanzivnog veziste Jusufa Jazidžija!

21. 00 -  Francuski fudbaler Paul Pogba dogovorio je saradnju sa Juventusom

Čekala se i zvanična potvrda, ali čini se da je sada sve gotovo, javlja Fabricio Romano. Paul Pogba napustio je Mančester junajted i kao slobodan igrač se posle šest godina vraća u Juventus! Velikan iz Torina dogovorio je sve uslove sa francuskim vezistom, a ugovor će zvanično biti potpisan početkom jula. 

Paul Pogba je svoje ime izgradio upravo u crno-belom dresu koji je nosio od 2012. do 2016. godine kada je Junajted za njega "istresao" 100.000.000 evra. Ipak, na Old Trafordu se uklopio u sivilo i nikada nije opravao uloženi novac. Nakon šest godina vreme je za rastanak budući da Francuz nije želeo da produži ugovor i kao slobodan igrač odlazi sa Ostrva. 

Francuski vezista je tokom šest sezona odigrao 226 utakmica, postigao 39 golova i osvojio samo jedan trofej u Ligi Evrope 2017. godine. Navijači Crvenih đavola nisu bili zadovoljni njegovim igrama na Old Trafordu, a ni Pogba nije uživao tokom boravka u Mančesteru te je rastanak bila jedina opcija. 

Pogba je za Juventus odigrao 178 utakmica, postigao 34 i namestio 40 golova. Četiri godine zaredom bio je šampion Serije A, a osvojio je i dva Kupa Italije i isto toliko Superkupova. 

20.00 -  Španijom su kružile informacije da Lemar ne želi da produži ugovor sa Atletikom, ali njegov agent je dao demanti. Zapravo njegov štićenik je otvoren za produžetak saradnje.

- Toma nije odbio produžetak, Atletiko nam je prvu ponudu izneo krajem prošle godine, mi smo dali kontra-ponudu u januaru. Od tada nije bilo razgovora sa predstavnicima kluba - uverava njegov zastupnik Artur Pupel.

19.40 - Agenti Daglasa Luiza su došli u Casa Milan, a Gazzeta se pita da li je on zamena za Franka Kesija? Deluje poprilično nerealno budući da je reč o fudbaleru kojeg Transfermarkt ceni 38.000.000 evra.

19.20 - Bez obzira na ispadanje Kaljarija iz Serije A, Razvan Marin je imao vrlo korektnu sezonu, a sada mu se smeši promena dresa. Empoli je sve dogovorio oko pozajmice centralnog veziste sa pravom otkupa od 10.000.000 evra.

18.50 - Bešiktaš je ozvaničio transfer Žedsona Fernandeša iz Benfike kojoj je pripalo 6.000.000 evra na ime obeštećenja. 

18.12 - Napadač fudbalske reprezentacije Severne Makedonije Bojan Miovski novi je igrač škotskog Aberdina.

17.40 - Pre par dana Živko Živković je produžio ugovor sa PAOK-om do 2024. godine, a danas je istu stvar učinio i austrijski vezista Stefan Švab.

17.20 - Fudbalski klub Čelsi zainteresovan je za odbrambenog igrača Juventusa Matejsa de Lihta, preneli su danas italijanski mediji.

Holandski reprezentativac u ugovoru ima otkupnu klauzulu od 120 miliona evra. Ugovor sa Juventusom ističe mu 2024. godine, a uprava torinskog kluba razmotriće ponude samo blizu vrednosti otkupne klauzule, preneo je Skaj Italija.

Predstavnici Juventusa su se danas sastali sa menadžerkom 22-godišnjeg fudbalera Rafaelom Pimentom, uglavnom na razgovorima oko mogućeg povratka u Torino Pola Pogbe.

Čelsi traži odbrambene igrače nakon što je klub napustio Antonio Ridiger i prešao u Real Madrid, a ugovor ističe i Andreasu Kristensenu.

Juventus je 2019. godine doveo De Lihta iz Ajaksa i tada je navedeno da će za njega isplatiti početnu naknadu od 75 miliona evra tokom pet godina, što ga čini najskupljim defanzivcem u istoriji Serije A.

De Liht je najmladji kapiten u istoriji Ajaksa, a 2019. godine predvodio je klub do duple krune, kao i do polufinala Lige šampiona, koje je Ajaks izgubio od Totenhema.

De Liht je u Seriji A odigrao 87 utakmica i osvojio titulu u sezoni 2019/2020 sa Juventusom.

16.40 - Anderleht pregovara sa Interom oko transfera talentovanog Sebastija Espozita  (19). Pozajmica je realnija opcija za sada.

16. 20  - Iskusni engleski napadač Endi Kerol u ovom trenutku obavlja lekarske preglede u Klub Brižu! Zaista čudan napadački tandem sprema šampion Belgije sa Endijem Kerolom i Benikom Afobeom.

15.43 - Iskusni napadač Žimi Brijan napustio je novog drugoligaša Bordo. On je u dresu Žirodinaca proveo četiri sezone, a klub se na društvenim mrežama ovako oprostio od njega:

15.20 - Vojvodina je veoma blizu da angažuje Mamadua Traorea. Reprezentativni štoper Malija stiže iz portugalske lige, a u prethodnoj sezoni nastupao je za drugoligaša Estrelju. Sa Lalama će potpisati dvogodišnji ugovor.

14.55 - Šok u Ajntrahtu! Osvajač Lige Evrope i novi učesnik Lige šampiona ostao je bez kapitena, pošto je Martin Hintereger na zaprepašćenje svih u klubu odlučio da završi karijeru u 29. godini!

 

 

14.20 - Reprezentativac Engleske Nik Poup je blizu potpisivanja ugovora sa Njukaslom. Iskusni golman (30) boravi na Sent Džejms parku, kako bi utanačio sve sitnice oko prelaska u redove Svraka. 

 

 

13.57 -  Patrik Andrade (29) stigao je u Beograd, prošao lekarske preglede i potpisao trogodišnji ugovor sa crno-belima. Odmah je krenuo ka Sloveniji, gde će se priključiti ostatku tima na pripremama za novu sezonu.

13.52 - Uprava Đenove predstavila je još jedno pojačanje. Dres Grifona zadužio je Štefan Ilzanker, doskorašnji fudbaler Ajntrahta iz Frankfurta.

 

 

13.30 - Posle spekulacija da bi Nejmar mogao da ode iz Pari Sen Žermena oglasio se agent brazilskog fudbalera govorio je o planovima njegovog klijenta za narednu sezonu.
- Uprkos glasinama o njegovom odlasku, Nejmar je fokusiran na Pari Sen Žermen i želi da osvoji Ligu šampiona ovde. Radiće na ostvarenju tog sna ponovo - rekao je Vagner Ribeiro.

 

13.09 - Monpelje pokušava da ubedi Serža Orijea da potpiše za francuskog prvoligaša, međutim, bivši igrač Totenhema ne želi da spusti cifru ispod 1.500.000 evra po sezoni.

Toliko je iskusni defanzivac imao u poslednjem klubu Viljarealu, ali je problem što Monpelje nema toliko sredstava da mu ponudi.

12.45 - Nikola Vlašić (24) u prvih godinu dana nije opravdao 30 miliona  odštete CSKA Moskvi, pa ni 4 miliona evra koliko je plaćen po sezoni.  Vest Hema je spreman da ga pošalje na pozajmicu, to je najizglednija opcija.

 

12.34 - Pregovori Intera i Dibalinog agenta su u zastoju, a kako prenosi katalonski Sport ponudio se Barseloni, koja ga je odbila. Naime, sportski direktor i trener Ćavi odgovorili su njegovom agentu da nisu zainteresovani, pišu Katalonci.

12.11 - Ništa od prelaska Artjoma Dzjube u Fenerbahče! Iskusni napadač se nije dogovorio sa turskim velikanom, ali je i pored toga na pragu novog angažmana.

Prvak Mađarske spreman je da ponudi ruskom golgeteru milion evra po sezoni i ugovor na tri godine, a u klubu iz Budimpešte se nadaju da će privoleti Dzjubu zbog svog trenera.

Foto: reuters

Artjom Dzjuba

Naime, Ferencvaroš sa klupe vodi legendarni golman Stanislav Čerčesov, koji je ujedno selektor nacionalnog tima Zbornaje.

11.56 - Legendarni francuski fudbaler Zinedin Zidan izjavio je danas u specijalnom intervjuu za L''ekip na svoj 50. rođendan da bi voleo da bude selektor "trikolora". Francuski mediji već neko vreme spekulišu da bi popularni Zizu mogao da nasledi aktuelnog selektora Francuske Diđea Dešana posle Mundijala u Kataru.
- Nisam završio sa "plavima". Naravno da bih voleo da budem selektor, nadam se da ću i biti jednog dana. Kad? To nije na meni da kažem. Ali želim da napravim pun krug sa reprezentacijom Francuske. Igranje za nacionalni tim je nešto najbolje što mi se desilo. Sada, kad sam trener, francuska reprezentacija mi se stalno provlači kroz misli. Da li ću naslediti Dešana? Ne znam. Ako se
desi, desi. Sada je kreirana grupa igrača, tim sa svojim ciljevima. Ali ako se ukaže prilika, biću tu.

11.55 -  Mundo Deportivo piše da Usman Dembele nikako ne želi da snizi zahteve, dok Barselona isto tako ne želi da podigne ponudu, pa po svemu sudeći neće biti dogovora o nastavku saradnje.

11.26 - Lajpcig je produžio ugovor sa Kristoferom Enkukuom! Prethodni mu je isticao 2024. godine, ali Bikovi nisu želeli ništa da rizikuju, pa su sa francuskim vezistom dogovorili saradnju do 2026.

 

 

 

11.20 - Benfika se dogovorila sa River Plejtom oko kupovine 75 odsto ugovora Enca Fernandeza. Argentinskom velikanu zagarantovano je 10.000.000 evra, dok će 8.000.000 dobiti kroz bonuse.

 

 

 

 

11.19 - Geret Bejl nalazi se trenutno u domovini gde, dok ne nađe novi klub, trenira sa Kardif sitijem. Upravo bi baš Kardif mogao da bude njegov idući tim! Nakon što je napustio Real Madrid, Geret Bejl je odveo svoju reprezentaciju na Mundijal u Kataru i sada mu je želja da tempira formu do zime kako bi njegova selekcija igrala što bolje na najvećem fudbalskom takmičenju na svetu.

Foto: Tanjug

Geret Bejl

11.00 - Fiorentina se raspituje za Nedima Bajramija, veznog fudbalera Empolija, o čijoj karijeri  vodi brigu Fali Ramadani.

 

10.30 - Napadač Divok Origi stiže  u Milano narednog  ponedeljka, pišu italijanski mediji. Origi će prvo odraditi lekarske preglede  i po završetku istih potpisati ugovor sa šampionom Italije.

10.00 - Kepa Arazubalaga, najskuplji golman u istoriji fudbala, koga je Čelsi u leto  2018. platio 80 miliona evra blizu je odlaska sa Stamford bridža. Njegova sledeća destinacija trebalo bi da bude Nica. 

09.55 -  Juventus je ponudio ugovor od dve na jednu plus jednu godinu Anhelu di Mariji, ali on i dalje razmišlja. Đanluka di Marcio tvrdi da će odluku Argentinac doneti za nekoliko danima, a ukoliko je odbije, Stara dama kao alternativu ima dobro poznato ime - Domenika Berardija.

09.30 - Pol Pogba danas ima sastanaka o poslednjim detaljima Pogbinog povratka u Juventus. Bjankoneri su spremili trogodišnji ugovor uz opcionu četvrtu, a posao bi trebalo da bude ozvaničen početkom jula.

09.15 - Arsenal je baš aktivan ovog leta. Pregovara sa Sitijem i Lidsom oko dovođenja Gabriela Žezusa i Rafinje, javlja Fabrizio Romano. Ta dva igrača su glavne mete Arsenala. Žezus je blizu dolaska u London, ali u Rafinjinom slučaju postoji još nekoliko klubova koji ga žele pa je posao nešto teži.

 

09.00 - Nakon što je Sadio Mane otišao iz kluba, Liverpul radi sve da potpiše novi ugovor s Mohamedom Salahom. Liverpul "Echo" javlja da pregovori napreduju te da bi Salah ovog leta trebao da potpiše  novi višegodišnji ugovor.

 

08.30 - Nikolas Pepe želi da ode iz Arsenala, a klub nema ništa protiv toga da proda krilnog napadača kojeg je pre tri godine doveo iz Lila za rekordnih 80 miliona evra. Odlazi, ali još uvek nema konkrentih ponbuda za njega. 

 

08.00 - Čelnici Pari Sen Žermena bi se rado rešili Nejmara ali bi to moglo skupo da ih košta. Francuski list Ekip navodi da je PSŽ u nezavidnoj poziciji jer se 1. jula aktivira klauzula kojom će Nejmarov ugovor biti produžen na još godinu dana i važiće do juna 2027! Između PSŽ i Nejmara u vreme kada je potpisan produžetak saradnje do 2025, proleće prošle godine, napravljen je dogovor kojim se ubacuju dve klauzule sa automatskom aktivacijom. Obe se odnose na uvećanje dužine saradnje za po godinu dana. Prva klauzula aktivirana je prošlog, druga će ovog leta, tačnije 1. jula! U slučaju jednostranog raskida ugovora PSŽ bi mogao da mu plati sve što duguje, a to je 130.000.000 evra za pet godina!

Foto: Reuters

Nejmar

 


08.00 - Uživo uz portal Informer.rs pratite dešavanja na letnjoj fudbalskoj pijaci! Šta se događalo tokom jučerašnjeg dana možete videti - OVDE!


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija