• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

22.06.2022

07:53 >> 22:27

TRANSFERI (22. JUN)! Srbin se vraća u Nemačku, Dortmund ima novog "ubicu"...

Pixabay

Fudbal

TRANSFERI (22. JUN)! Srbin se vraća u Nemačku, Dortmund ima novog "ubicu"...

Podeli vest

Budite uz Informer.rs i uživo pratite najnovija dešavanja na letnjoj fudbalskoj pijaci

U Engleskoj, Nemačkoj, Italiji i Španiji prelazni rok traje do 1. septembra, dok se u Francuskoj zatvara 31. avgusta.  Svi klubovi će ipak moći da dovode slobodne igrače i nakon 1. septembra, odnosno one koji nisu vezani ni za jedan klub. 

Detaljno ćemo pratiti  i obaveštavati vas o svemu što se dešava tokom predstojećeg letnjeg prelaznog roka.

Nema sumnje, biće i Srbi ovog leta u centru pažnje, Luka Jović, Sergej Milinković-Savić, Filip Kostić, Aleksandar Mitrović...

 

22.15 - Španska Marka piše da Toma Lemar ne želi da napusti Atletiko Madrid ovog leta niti da produži ugovor. A kako mu aktuelni ističe za godinu dana, već u januaru bi mogao da pregovara sa zainteresovanim klubovima

21.50 - Novopečeni član Serije A Monca motri na iskusnog hrvatskog štopera Domagoja Vidu kojem ovog leta ističe ugovor sa Bešiktašem, piše Tutomerkato.

21.20 - Đuzepe Pecelja je prošlu sezonu proveo u Atalanti, a sada bi po istom receptu mogao da se preseli u Bolonju koja želi od Parme i opciju otkupa njegovog ugovora.

20.50 -  Doskorašnji desni bek Vest Hema Rjan Frederiks (30) potpisao je dvogodišnji ugovor sa Bornmutom.

 

 

20.30 - Everton je zainteresovan za Harija Vinksa, piše Skaj Sports. Frenk Lampard je navodno dao zeleno svetlo za dovođenje 26-godišnjeg veziste Totenhema koji je od dolaska Antonija Kontea u igru uglavnom ulazio sa klupe zbog čega traži novu sredinu.

20.05 - Žoan Lepenan je potpisao petogodišnji ugovor sa Lionom. Njegovom bivšem klubu Kaenu pripašće 4.250.000 evra fiksno, 2.500.000 na ime bonusa i još deset odsto od naredne prodaje.

 

 

19.20 - Vezni fudbaler Verone Adrijen Tomez privlači pažnju velikog broja klubova. Kako piše Futmerkato, fudbaler koji je prošle sezone bio nezamenljiv kod Igora Tudora (odigrao svaku utakmicu u Seriji A) zainteresovani su Napoli, Lacio, Fjorentina, Monca, Valensija i Bešiktaš.

18:30 - Benfika je dogovorila kupovinu Enca Fernandeza, a River Plate će na ime obeštećenja dobiti 18.000.000 evra za 75 odsto ugovora. 

17:47 - Geret Bejl pojavio se na treningu Kardifa, ipak, menadžer Velšanina ističe da on neće pojačati tim iz Čempionšipa!

17:09 - Pablo Sarabija je prethodnu sezonu proveo u Sportingu, ali se uprkos odličnim partijama vratio iz Lisabona. Za njega na Parku Prinčeva nema mesta i čini se da je sledeća destinacija Atletiko Madrid. Jorgandžije žele da pozajme španskog reprezentativca. 

16:50 - Slovenački stručnjak Darko Milanič novi je trener kiparskog Anortozisa sa kojim je potpisao ugovor do 2024. godine. On se tokom leta dovodio u vezu sa Partizanom. 

16:26 - Lusijan Favr naslediće Kristofa Galtijea u Nici iduće sezone. Čini se da je trener kluba sa Azurne obale dogovorio saradnju sa Pari Sen Žermenom. 

15. 50 - Sjajnu polusezonu je proveo Mijat Gaćinović na pozajmici u Grčkoj ali sada opet mora da se vrati u Nemačku. Panatinaikos nema para da otkupi srpskog vezistu koji je zimus stigao na pozajmicu iz Hofenhajma.Nemci traže makar 2.000.000 evra za otkup Gaćinovića, a Panatianikosu je to previše. 

15.49 - Usman Dembele razmišlja o ostanku u Barseloni.  U nedavnom razgovoru Ćavi mu je rekao da ukoliko želi da ostane mora da prihvati Barsine uslove od kojih ona neće odstupati. Videćemo koja će biti konačna odluka.

15.30 -  Kevin Prins Boateng, ofanzivni vezista iz Gane, produžio je ugovor sa Hertom na još godinu dana.

15.15 -Partizan je doveo dva pojačanja, na mestima levog i desnog beka, stigli su Zlatan Šehović i Aleksandar Filipović. Svetozar Marković najverovatnije potpisuje ugovor početkom sledeće nedelje. 

Foto: Starsportphoto

Svetozar Marković

14.45 - Fudbaler Reala, španski fudbalski reprezentativac Marko Asensio, postigao je dogovor sa Milanom, prenose španski mediji. Asensio (26) ima ugovor sa Realom do juna naredne godine, a španski mediji navode da bi Real i Milan trebalo da se dogovore oko obeštećenja za fudbalera madridskog kluba, koje će iznositi oko 30 miliona evra. "Sport" navodi da je fudbaler Reala imao i ponudu Liverpula, koja je bila finansijski povoljnija, ali je odlučio da nastavi karijeru u redovima italijanskog šampiona.

14.15 - Promene u Čelsiju, u sportskom sektoru i vlasničkoj strukturi.  Ted Boli će preuzeti ulogu predsednika kluba, posle uloge vlasnika, a potvrđeno je da će i Marina Granovksaja, možda i najsposobnija direktorka u svetu fudbala, napustiti klub, ali pomoćiće u periodu tranzicije ukoliko zatreba. Sa druge strane klub su napustili Ridiger i Lukaku, sledeći su Aspiliketa, Alonso i Kristensen. Planiraju se i pojačanja, ali sledi i osiguravanje najboljih.  A jedan od njih je zasigurno i Ris Džejms. 

13.55 - Zenit je pre pola godine platio 25.000.000 evra Brazilca Jurija Alberta, koji sada želi da ode i iskoristiće produženi rok FiFA za besplatne odlaske stranih fudbalera iz Rusije do 30. juna 2023. godine. Navodno njegovi agenti pregovaraju sa Atletiko Mineirom i Flamengom.

13.43 -  Henrik Mhitarijan uspešno je prošao lekarske preglede i sledi potpis dvogodišnje ugovora s Interom. 

 

 

 

13.09 - Njukasl želi da se drastično pojača, a prvi će na "Sent Džejms park" doći golman Barnlija i reprezentacije Engleske Nik Poup. Kako javljaju britanski mediji 30-godišnji golman je dogovorio sve sa "crno-belima" i očekuje se da će u narednim danima potpisati višegodišnji ugovor.

12.39 - Bešiktaš bi od Benfike da pozajmi Harisa Seferovića koju portugalski velikan nema nameru da prihvati. Nakon pozajmice bi Švajcarcu ostalo još godinu dana ugovora. Otišao bi tada za "male pare", a sada se nadaju  obeštećenju od oko 8.000.000 evra.

 

Nova gol mašina u Dortmundu

 

12.35 - Nakon što je Erling Haland napustio Borusiju iz Dortmunda "milioneri" su našli nogo napadača. U Dotrmund je stigao novi nemački reprezentativac iz Red Bul Salcburga Karim Adejemi, a danas je posao završen sa još jednim golgeterom. Kako javlja ugledni sportski novinari Fabricio Romano napadač Ajaksa Sebastijan Ale dogovorio je sve sa "milionerima" i postaće nova devetka Borusije iz Dortmunda. Dormtund će platiti 35 miliona "kopljanicima" za transfer sjajnog golgetera. Ale je prošle sezone briljirao u "crveno-belom" dresu, postigao 34 gola na 42 utakmice i bio drugi strelac Lige šampiona sa 11 pogodaka.

12.15 - Henrik Mhitarjan dolazi u Interu na lekarske preglede posle kojih ide u sedište kluba na potpis ugovora. Jermen dolazi kao slobodan igrač posle isteka ugovora sa Romom i potpisaće dvogodišnji ugovor vredan 3.300.000 evra neto po sezoni.

Arsenal i Barselona zele Rafinju
 

12.02 - Čelnici Arsenala pregovaraju sa Lidsom u vezi tranfera brazilskog fudbalera Rafinje u londonski klub, prenose britanski mediji. Rafinja (25) ima ugovor sa Lidsom do juna 2024. godine. Predstavnici Lidsa i Arsenala pregovaraju već nekoliko meseci, ali dogovor još nije postignut. "Skaj sport" navodi da će Lids da odbije ponudu Arsenala za Rafinju, pošto želi da dobije više novca za brazilskog napadača. Međutim, poznati italijanski novinar Fabrisio Romano tvrdi da je brazilski fudbaler dogovorio lične uslove ugovora sa Barselonom, ali predstavnici dva kluba tek treba da sednu za pregovarački sto.

11.49 - "Korijere delo Sport" prenosi da Inter mora da proda prvo dva ofanzivca kako bi bili spremni da ispune Dibaline zahteve. Italijanski medij takođe navodi da rasplet oko sudbine Argentinca prati i Milan.  "Rosoneri" se vraćaju u Ligu šampiona, prošlu sezone vratili su titulu na "San Siro" posle jedanaest godina. Finansijski su stabilni, videćemo da li će uspeti da zadrže Leaa koji je velika želja Mančester sitija.

Foto: Reuters

 

 

11.36 - U Romu je pre nekoliko dana stigao Nemanja Matić iz Mančester junajteda, a danas italijanski mediji javljaju da bi u Rimu mogli da mu se pridruže još dvojica vrhunskih fudbalera. U pitanju su ofanzivac Valensije i reprezentacije Portugalije Gonsalo Gedeš i novopečeni reprezentativac Italije, vezista Sasuola Davide Fratezi.

11.06 - Madridska Marka tvrdi kako njeni izvori potvrđuju da je legendarni Edison Kavani vrlo blizu dolaska u njihov grad. Ne radi se, međutim, o Realu ili Atletiku, već o Raju Valjekanu, klubu iz predgrađa koji je prošlu sezonu završio na 12. mestu na tabeli. Igranje u La Ligi je dugogodišnja želja 35-godišnjeg Urugvajca, koji je u karijeri postigao 418 golova za Palermo, Napoli, PSŽ, Mančester junajted i urugvajsku reprezentaciju. Njegov ugovor s Junajtedom istieče krajem meseca i navodno se sam ponudio Raju.  

Foto: reuters

Edinson Kavani

10.58 - Filip Stevanović je napustio Herenven posle godinu dana, iako je prvobitno dogovorena dvogodišnja pozajmica sa Mančester Sitijem.

10.17 - Fiorentina pored Luke Jovića želi još jednog Srbina, Vanju Milinkovića Savića koji trenutno brani za Torino. Klub iz Firence počeo je pregovore oko njegovog dolaska, pošto ima još klubova kojima je interesantan ovaj 202 centimetara visoki čuvar mreže. Inače, Vanjina cena na tržištu se procenjuje na 2,5 miliona evra.

10.10 - Ruski Sport Expressa piše da je Artjomu Dzjubi propao transfer u Fenerbahče. Predstavnici Fenerbahčea nisu se dogovorili sa agentima ruskog napadača.

 

09.54 - Alfred Šrojder se vratio na "Johan Krojf" arenu. Ozvaničen je povratak holandskog stručnjaka u Ajaks, a Šrojder je potpisao ugovor do 2024. godine uz opciju produžetka na još jednu sezonu.

 

 

 

09.15 - Nastavlja se saga oko prelaska Luke Jovića iz Real Madrida u Fiorentinu. Italijani nemaju novca da ga plate. Problem kod prelaska u Italiju pravi ogromna plata Luke Jovića u Realu, a kako javlja Fabricio Romano najviše što su spremni da "iskeširaju" čelni ljudi "viole" je 3.000.000 evra. 

09.00 - Monako je dogovorio dolazak Takumija Minamina iz Liverpula za 18 miliona evra, javlja GOAL. Osim Monaka, japanskog reprezentativca hteli su Lids i Sautempton, ali on nije želeo da ostane u Premijer ligi. 

 

08.47 - Poljski napadač Robert Levandowski i dalje želi da napusti Bajern, uprkos tome što je Hasan Salihamidžić, sportski direktor Bajerna, putovao kako bi se sastao s njim i nagovorio ga da ostane.

 

Nejmar napušta PSŽ

08.33 - Prvi čovek Pari Sen Žermena Naser Al Kelaifi govorio je kako je PSŽ završio s epohom "šljokica" i reflektora uperenih u svaki potez bogatog kluba. Demantovao je da je bilo pregovora sa Zinedinom Zidanom oko preuzimanja dužnosti od Maurisija Poketina, a mnogo pažnje izazvao je i njegov odgovor na pitanje kakva je sudbina Brazilca Nejmara. Na konkretno pitanje da li bi Nejmar mogao da bude prodat Al Kelaifi je kazao:

- Ne možemo o tako delikatnim pitanjima da govorimo u medijima. Da, neki igrači dolaze, neki će morati da odu. Ali to su interne stvari o kojima ćemo pričati u okviru kluba - poručio je prvi čovel Svetaca, a potom dodatno uzburkao strasti.

- Želimo igrače koji vole ovaj klub, koji žele da se bore za njegove boje. Želimo one što vole da pobeđuju. Za sledeću sezonu cilj je jasan - da svaki dan dajemo 200 odsto. Onda će i rezultati doći. Moramo da postanemo skromniji...

Foto: Reuters

Nejmer

07.53 - Romelu Lukaku će u Interu zarađivati značajno manje nego protekle sezone u Čelsiju, njegova plata sa 12.000.000 pala je na 8.000.000. Ali, biće najplaćeni igrač Nerazura.

07.49 - Arsenal je za Gabrijela Žezusa (25) spreman da plati čak 60.000.000 evra, ali i da brazilskom napadaču da veću pletu nego što ima u Mančester sitiju. Žezus bi u Londonu trebalo da ima tri puta veću platu nego kod Pepa Gvardiole. Prema ugovoru koji je potpisao avgusta 2018. reprezentativac Selesaa dogovorio je primanja od 5.500.000 evra po sezoni, a u novom klubu, po godini će zaraditi čak 16.000.000 evra! Tih 16.000.000 Žezusu će biti zagarantovano, odnosno da  brojka može da poraste za još jedan milion ukoliko Arsenal izbori plasman u Ligu šampiona iduće sezone.


07.46 - Uživo uz portal Informer.rs pratite dešavanja na letnjoj fudbalskoj pijaci! Šta se događalo tokom jučerašnjeg dana možete videti - OVDE!


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Bora Solunac udario na Đilasa, Ponoša i Miloša Francuza: Teško će objasniti kako to da su uslovi u Beogradu loši, a u Srbiji dobri!
Izbori 2024

Bora Solunac udario na Đilasa, Ponoša i Miloša Francuza: Teško će objasniti kako to da su uslovi u Beogradu loši, a u Srbiji dobri!

Borislav Novaković iz Narodnog pokreta Srbije, poznatiji kao Bora Solunac, rekao je da su sva tri zahteva koja je opozicija imala ispunjena i istakao da će Miloš Jovanović, Zdravko Ponoš i Dragan Đilas teško odbraniti narodu to što u Beogradu bojkotuju izbore jer kažu da ne postoje dobri izborni uslovi, dok u Srbiji izlaze na lokalne izbore.

25.04.2024

09:51

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija