• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: M. Z.

26.06.2022

09:13

LUKI JOVIĆU OSTAJE PLATA OD 4,27 MILIONA EVRA GODIŠNJE! Kraj torture za Srbina!

Tanjug

Fudbal

LUKI JOVIĆU OSTAJE PLATA OD 4,27 MILIONA EVRA GODIŠNJE! Kraj torture za Srbina!

Podeli vest

Luka Jović će sledećih godinu dana provesti u Firenci na pozajmici iz Reala * Italijani i Španci se dogovorili da Srbinu isplaćuju po pola plate

Saga je završena, Luka Jović (24) ima novi klub, i to je Fiorentina! Srpski fudbaler, kojeg je Real pre tri godine platio 60 miliona evra, pristao je da narednu sezonu provede na pozajmici u Firenci, pošto trener Madriđana Karlo Anćeloti ne računa ozbiljno na njega!

Bez prava otkupa

Mladi napadač tako će se priključiti saigračima iz nacionalnog tima Nikoli Milenkoviću, Matiji Nastasiću i Aleksi Terziću. Klub iz Toskane neće imati pravo otkupa našeg reprezentativca, pa će on narednog leta biti u obavezi da se vrati u tabor "kraljevića", sa kojima ima ugovor do juna 2025.

Poslednja prepreka u pregovorima bile su finansije, ali je i to na kraju uspešno prebrođeno. Čelnici "ljubičastih" postigli su dogovor sa aktuelnim prvakom Evrope da po pola plaćaju našeg reprezentativca, čija je godišnja zarada 4,27 miliona evra.

- Jović stiže u Firencu na jednogodišnju pozajmicu. Real i Fiorentina su pronašli kompromis, pa će podeliti troškove njegove plate. Međutim, "ljubičasti" u junu 2023. neće imati opciju kupovine, zbog čega će Srbin morati da se vrati u Madrid, gde je ugovorom vezan do leta 2025 - piše italijanski "La Nacione".

Foto: Starsportphoto

Luka Jović se seli u Italiju



Na Apeninima tvrde da je ključnu ulogu u ovom poslu odigrao Nikola Milenković, defanzivac Fiorentine. Bleki je savetovao momka iz Bijeljine da se preseli na stadion "Artemio Franki" jer je to prava stvar za njegovu karijeru.

Sledeći je Vanja Milinković-Savić

 

Nije Luka Jović jedini srpski as kojeg Fiorentina želi u svom timu od ovog leta. Naredna meta "ljubičastih" je golman Vanja Milinković-Savić (25), koji je od 2017. godine član Torina. Naš reprezentativac je imao solidnu sezonu, odigrao je 28 utakmica, a dobrim odbranama skrenuo je pažnju na sebe. Klub iz Firence ušao je u pregovore sa "bikovima", pa bi u narednim danima i ovaj transfer mogao da bude realizovan.


- Milenković je mnogo uticao na Jovićev izbor. Pričali su nedavno, tokom akcije srpske reprezentacije u Ligi nacija. Tada mu je Nikola objasnio sve o klubu, gradu, navijačima, ali i treneru Vinćencu Italijanu, koji voli da radi sa mladim igračima. Imao je Luka nekoliko primamljivih ponuda, ali je na kraju prelomio i rekao svom menadžeru Faliju Ramadaniju da želi u Fiorentinu - navodi "La Nacione".

Zameniće Pjonteka

Italijanski prvoligaš će tako u špicu ponovo imati Srbina. Pred Jovićem nije nimalo lak zadatak, pošto će ga mnogi upoređivati sa zemljakom Dušanom Vlahovićem, koji je "eksplodirao" u Toskani i potom zimus ostvario višemilionski transfer u Juventus. Pre njega, izvanredne partije pružao je i Federiko Kijeza, pa će se od nekadašnjeg golgetera Ajntrahta očekivati da nastavi niz uspešnih napadača.

Dete Crvene zvezde u timu "ljubičastih" trebalo bi da zameni poljskog reprezentativca Krištofa Pjonteka.

- Luka je tražio klub u kojem će igrati. To mu je sada najvažnije, jer je u prethodne tri sezone u Realu imao malu minutažu. Sad želi da se vrati u formu kako bi spreman dočekao predstojeći Mundijal u Kataru -  završava "La Nacione".

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Udario devojčicu trotinetom na pešačkom prelazu u Batajnici! Tinejdžerka zadobila teške povrede opasne po život!
Hronika

Udario devojčicu trotinetom na pešačkom prelazu u Batajnici! Tinejdžerka zadobila teške povrede opasne po život!

Ovlašćena službena lica Ministarstva unutrašnjih poslova Direkcije policije Policijske uprave za grad Beograd Uprave saobraćajne policije SPI za uviđaje saobraćajnih nezgoda, su po nalogu Trećeg osnovnog javnog tužilaštva u Beogradu, 27. aprila ove godine odredila zadržavanje u trajanju od 48 sati Č.L. (21) zbog postojanja osnova sumnje da je izvršio krivično delo protiv bezbednosti javnog saobraćaja.

28.04.2024

13:31

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija