• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

29.06.2022

07:51 >> 13:35

TRANSFERI (29. JUN)! Barselona prodaje Memfisa Depaja! Rafinja svađa Barsu i Čelsi! Nejmar neće iz Pariza!

Pixabay

Fudbal

TRANSFERI (29. JUN)! Barselona prodaje Memfisa Depaja! Rafinja svađa Barsu i Čelsi! Nejmar neće iz Pariza!

Podeli vest

Uz Informer.rs uživo pratite najnovija dešavanja na letnjoj fudbalskoj pijaci

U Engleskoj, Nemačkoj, Italiji i Španiji prelazni rok traje do 1. septembra, dok se u Francuskoj zatvara 31. avgusta.  Svi klubovi će ipak moći da dovode slobodne igrače i nakon 1. septembra, odnosno one koji nisu vezani ni za jedan klub. 

Detaljno ćemo pratiti  i obaveštavati vas o svemu što se dešava tokom predstojećeg letnjeg prelaznog roka.

Nema sumnje, biće i Srbi ovog leta u centru pažnje, Luka Jović, Sergej Milinković-Savić, Filip Kostić, Aleksandar Mitrović...

23:39 - Hrvatski fudbaler Šime Vrsaljko je nadomak prelaska u Olimpijakos. Prema pisanju grčkih medija, on bi narednih dana trebalo da stigne u Pirej na potpisivanje ugovora sa crveno-belima.

23:25 - Mančester junajted je spreman da pusti Tahiti Čonga u Fejenord.

Holanđanin je spreman da se vrati u Roterdam, obzirom da nije u planovima novog trenera Erika Ten Haga.

23:15 - Italijanski Krotone koji je izgubio status drugoligaša prethodne sezone, produžio je ugovor sa defanzivcem Vladimirom Golemićem. Srbin se obavezao na vernost ovom klubu do 2026. godine. 

23:00 - Kako navodi Fabricio Romano, Barselona je pristala da pusti Klemona Lenglea u Totenhem.

Radi se o jednogodišnjoj pozajmici francuskog štopera, uz mogućnost otkupa ugovora.

 

 

22:45 - Aston Vila želi Otavija u timu naredne sezone. Premijerligaš je poslao ponudu portugalskom vezisti u iznosu od 30.000.000 evra, pride pet miliona evropskih novčanica kroz bonuse.

22:30 - Legendarni fudbaler moskovskog CSKA Alan Džagoev odlazi iz redova Armejaca, posle 14 godina provedenih u ruskoj prestonici.

Alanija iz Vladikavkaza mu je poslala ponudu, ali i Himki koji se takmiči u eliti, što je primamljivije za iskusnog Džagoeva.

22:16 - Real Sosijedad je produžio ugovor sa golmanom Aleksom Remirom do leta 2027. godine.

On je u San Sebastijan stigao iz Atletik Bilbaa 2019. bez obeštećenja.

22:00 - Romelu Lukaku je izabrao dres sa brojem 90 u Interu. Belgijanac se vratio u klub, sa kojim je pretprošle sezone osvojio Skudeto!

 

 

21:45 - Nekadašnji đak madridskog Reala Haime Seoane, potpisao je petogodišnji ugovor sa Hetafeom.

21:40 - Vezista Votforda Musa Sisoko je nadomak prelaska u Nant. Francuski klub je za ovaj transfer izdvojio 2.000.000 evra.

21:10 - Lacio je poslao golmana Đozepa Martineza na pozajmicu u Đenovu. Španac će među Grifonima provesti narednih godinu dana.

 

 

20:49 - Sada je i zvanično! Romelu Lukaku je novi napadač Intera! Belgijanac je pristao da se vrati na mesto uspeha za manju platu, pošto je u Čelsiju primao 12.000.000 evra, dok će na Meaci imati 7.800.000 evra. Opširnije OVDE.

20:30 - Barselona je dala odrešene ruke trojici fudbalera. Riki Puđ, Samjuel Umtiti i Oskar Minges mogu da potraže nove klubove. 

20.05 - Portugalski trener Paulo Foneska novi je trener Lila.

 

 

19:49 - Bivši igrač Mančester Sitija a danas menadžer Barnlija, Vinsen Kompani, iskoristio je dobre odnose sa Građanima da dovede pojačanja sa Etihada.

Tako je nekadašnji belgijski reprezentativac angažovao na pozajmicu dvadesetogodišnjeg štopera Tejlora Harvuda Belisa, dok je za stalno stigao Si Džej Igana Rajlija, jer mu u četvrtak prstaju obaveze prema šampionu Engleske.

19:19 - Albanac Kristjan Aslani završio je lekarske preglede. Stiže iz Empolija na jednogodišnju pozajmicu koja će Inter koštati 4.000.000 evra, uz obavezan otkup za koji će nero-azuri doplatiti dodatnih 10.000.000 evra.

 

 

 

19:12 - Osim Rišarlisona, Totenhem iz Evertona želi da dovede i 21-godišnjeg Entonija Gordona, tvrdi Skaj. Everton je spreman da proda Rišarlisona, ali nisu sigurni da li žele da se odreknu i Gordona kao nekog ko je prošao omladinnsku školu "karamela" pa napredovao pod trenerom Frenkom Lampardom. 

19:09 - Mančester junajted je postigao dogovor sa Fejenordom oko Tirela Malasije, piše Skaj. Iako se prvenstveno govorilo o dolascima Frenkija de Jonga te Entonija i Timbera iz Ajaksa, čini se kako će mančesterski klub pre njih dovesti 22-godišnjeg levog beka. Skaj dalje piše kako bi transfer trebao biti vredan 15.000.000 evra te da lični uslovi sa igračem neće predstavljati problem.

19:07 - Nejmar se brine hoće li ga transfer-saga o mogućem odlasku iz PSŽ-A omesti u pripremama za Svetsko prvenstvo koje će se krajem godine održati u Kataru, objavio je Gol, tvrdeći kako žarko želi postići uspeh sa Brazilom. Nejmar želi ostati u francuskom prvaku, ali klub navodno razmišlja o prodaji. Zainteresirano je nekoliko engleskih klubova, najkonkretniji je Čelsi u nameri da ga dovede.

Foto: Reuters

Nejmar

19:01 - Memfis Depaj je prošle godine došao u Barselonu iz Liona. Sa katalonskim klubom ima ugovor do 2023. godine. Fabricio Romano objavio je kako je holandski ofanzivac srećan u Barseloni, ali pregovori o produženju ugovora za sad nisu održani. Prema dobro upućenom novinaru, postoji mogućnost Depajove prodaje.

 

 

 

 

18:56 - Bez obzira što je Čelsi dogovorio visinu obeštećenja sa Lidsom i uveliko pregovara sa Rafinjom oko ličnih uslova, Barselona ne odustaje od Brazilca. Njegov menadžer, inače bivši fudbaler Barse Deko uveliko pregovara sa katalonskim velikanom.

 

 

 

 

18:51 - Dinamo iz Zagreba pustio je Ijajija Atijemvena u Šerif bez obeštećenja, ali će dobiti 20% od naredne prodaje nigerijskog fudbalera.

 

 

 

 

18:49 - Vezni fudbaler Intera Stefano Sensi potvrdno je odgovorio na ponudu Monce, te će se uskoro preseliti na jednogodišnju pozajmicu u redove novog člana Serije A.

18:09 - Postoji velika verovatnoća da se Arturo Vidal vrati kući. On je viđen na utakmici  između Kolo Koloa i Internasionala. Ondašnji mediji pišu da je veoma blizu potpisa za Kolo-Kolo!

Foto: Reuters

Arturo Vidal

17:59 - Napreduju pregovori Totenhema i Evertona po pitanju transfera Rišarlisona. Fabricio Romano, stručnjak za transfere, objavio je kako se radi na usaglašavanju ličnih uslova, dok će se engleski klubovi sledeće nedelje opet sastati.

 

 

 

 

17:43 - Štoper Lacija Frančesco Aćerbi je želja Milana, objavilo je nekoliko italijanskih medija. Aktualni italijanski prvak spreman je platiti 5.000.000 evra za 34-godišnjeg igrača rimskog kluba, koji je navodno spreman za transferu.

17:39 - Verder je potvrdio dolazak veznog fudbalera Kopenhagena Jensa Stagea. Iznos obešteženja nije objavljen.

 

 

 

 

17:31 -  Domenika Krišito je potpisao ugovor sa Torontom, gde se pridružio zemljaku Lorencu Insinjeu.

 

 

 

 

17:11 - Arsenal, Čelsi i Totenhem pokušavaju da dovedu štopera Torina Bremera(25) objavio je 90min. Itaalijanski klub traži 50.000.000 evra, koliko Juventus i Inter ne žele da plate, iako bi ga takođe rado videli u svojom rosteru.

16.42 - Na meti Bolonje je fudbaler PSŽ-a Arno Kalimuendo i Terem Mofi, Nigerijac koji igra za Lorijan. Mofi je postigao osam i namestio četiri gola na 37 utakmica, a Kalimuendo u 12 navrata tresao mrežu na 34 nastupa.

16.30- Totenhem je ponudio Evertonu 115.000.000 evra za dvojac Rišarlison - Entoni Gordon. Fiksni deo iznosi 92.500.000, a bonusi koji se odnose na broj odigranih utakmica oko 23.000.000 prenosi San.

16.00 -Portovog Brazilca Pepea žele Arsenal i Njukasl, ali uprava kluba sa Dragaa je jasna - može da ide samo za 70.000.000 evra koliko iznosi njegova otkupna klauzula. Seržo Konseisao ne želi da izgubi sjajnog ofanzivca nakon što je ne tako davno ostao bez Luisa Dijaza.

15:37 - Galatasaraj želi da dovede norveškog napadača Erika Bothajma iz Krasnodara koji od januarskog dolaska iz Bodo/Glimta za 7.500.000 evra nije igrao za ruski klub.

15:28 -  Kristof Galtije do kraja nedelje će postati trener Pari Sen Žermena, javljaju francuski mediji.

15:22 - Sautempton pregovara sa čelnim ljudima Mančester sitija oko Romea Lavija. Reč je o 18-godišnjem veznom igraaču za koga Gvardiola smatra da bi  odlazak u Sautemptnon  dobro uticao na njegov razvoj, piše Skaj. Cena bi bila između deset i 12.000.000 funti, a najvažnija stvar kod transfera bila bi klauzula "pravo preče kupovine2 kada bi mladi Belgijanac odlazio iz tabora "Svetaca".

15:18 - Alehandro Kamano, agent Lautara Martineza, rekao je da se njegov klijent raduje povratku Romelua Lukakua u Inter. Istakao je kako Martinez neće napustiti milanski klub, u kojem će ponovno sarađivati sa Lukakuom, što je u sezoni 2020./2021. Skudetom.

15:07 - Liverpul je odbio prvu ponudu Notingem Foresta za Neka Vilijamsa. Tim sa "Enfilda" potražuje 17.000.000 evra.

14:43 - Makedonac Ilija Nestorovski je na je u situaciji da bira sredinu u kojoj će nastaviti karijeru. Njemu ističe ugovor sa Udinezeom, a ima ponude Kaljarija, Lećea, ali i bogatije iz Ujedinjenih Arapskih Emirata. 

14:18 - Engleski mediji pišu  da je Totenhem sve bliži Rišarlisonu koji takođe nema ništa protiv da dođe u severni London kod Antonija Kontea. 

14:04 - Prema pisanju TalkSporta, Čelsi pregovara s nekoliko štopera. Među njima su Juventusov Matijs de Ligt, Interov Milan Škrinijar, Mančester sitijev Nejtan Ake, a opcija je i Džuls Kunde iz Sevilje.

13.30- Sportski direktor Lacija Igli Tare bio je u Lodnonu, a italijanski mediji spekulišu da je razlog interesovanje Čelsija za Sergeja Milinković-Savića.

 

Foto: Tanjug/AP

Sergej Milinković Savić

13.04 - Gruzijac Anton Tolordava pojačao je ekipu Radničkog. Reč je o dosadašnjem kapitenu Telavija, trenutno šestoplasiranog tima u gruzijskom šampionatu, koji se, dakle, nalazi u punoj takmičarskoj formi i mogao bi odmah da bude upotrebljiv treneru Tomislavu Siviću. Ove sezone za Telavi je nastupio 16 puta i postigao dva gola. U karijeri je još nosio dres Levadije iz Estonije. Priliku da debituje u dresu Radničkog možda će imati već danas, u prijateljskoj utakmici protiv Ute iz Arada.

12:50Nikolu Vlašića i dalje želi Torino, a čini se da je Hrvat sve bliže odlasku u Seriju A. Tako barem tvrdijedan korisnik tvitera  koji prati Vest Hem, a predstavlja se kao bivši radnik u klubu. On vrlo retko pogreši.

 

 

 

 

12:47 - Prema pisanju Bilda, Borusija Dortmund neće razmatrati ponude za Džuda Bellingema manje od 120.000.000 evra. Ovaj 19-godišnjak ima još tri godine na ugovora sa nemačkim velikanom, ali ga u svojim redovima žele Real, Liverpul i Mančester junajted. Milioneri su rekli svoje.

12:26 - Šalke je pred potpisom štopera Kristofera Žulijena iz Seltika, a u toku su lekarski pregledi 

12:19 - Romelu Lukaku je uspešno prošao lekarske preglede u klinici Humanitas, a sada se čeka samo još ozvaničenje povratka u Inter!

 

 

 

12.12 -  Bivši trener Liona Rudi Garsija novi je strateg Al Nasra iz Rijada, potvrdio je danas fudbalski klub iz Saudijske Arabije. Franuz će na klupi Al Nasra zameniti Migela Anhela Rusa, koji je nedavno završeni šampionat okončao na trećem mestu iza Al Itihada i šampiona Al Hilala. Al Nasr ima šampionske ambicije u novoj sezoni, pa je zato angažovao Francuza koji je od 2021. bio bez posla, ali na meti brojnih evropskih klubova. Garsija je u karijeri vodio Korbej-Eson, Sent Etjen, Dižon, Leman, Lil, Romu, Marselj i Lion. 

 


 

 

12.07 - Crvena zvezda je pronašla pojačanja u Crnoj Gori, na "Marakanu" stiže talentovani napadač Matija Krivokapić (19), član novog drugoligaša Podgorice. Prema navodima Sport Kluba na meti srpskog šampiona je  najtalentovaniji napadač Crne Gore Matija Krivokapić. 

11.45 - Prva meta Čelsija za centar odbrane je Žul Kunde, međutim posle Matijsa De Lihta i Milana Škrinjara pojavila se Plavcima još jedna ideja na Apeninima. Đanluka Di Marcio piše da londonski velikan razmišlja o Kaliduu Kulibaliju.

Foto: REUTERS

Kalid Kulibali

 

11.44 - Rimska Republika otkriva da je Milan spreman da ponudi Dibali godišnju platu od 4.000.000 evra neto. Argentinac je na stolu imao 6.000.000 od Intera, ali nikako da padne potpis. 

11.22 - Bild tvrdi da je Borusija iz Dortmunda neće razmatrati nijednu ponudu za Džuda Belingema nižu od 120.000.000 evra.

11.02 - Nekadašnji kapiten Mančester junajteda, a sadašnji stručni konsultant na "Skaj sportsu" Geri Nevil očaran je krilnim napadačem Liverpula Luisom Dijazom. 

- Po prvi put sam ga video u finalu Karabao kupa i nisam mogao da verujem šta gledam od igrača koji je upravo došao u engleski fudbal. Bio je senzacionalan - reči su Gerija Nevila.

10.50 - Tod Boli američki vlasnik čelsija na sebe je preuzeo i dodatne dužnosti poput sportskog direktora.  "Plavci" su blizu dovođenja Rafinje iz Lidsa, ali i dalje žele da nađu kvalitetnu zamenu za Ridigera koji je ranije tokom meseca pojačao Real iz Madrida.  Prioriteti su bili Kunde, Škrinjar i De Liht.  Juventus ne želi razmenu igrača, nego  novac, a ne novac + Pulišić ili Verner. Cena Holanđanina iznosi oko 120 miliona evra, tek malo jeftinije je štoper Sevilje. Smatra se da će za Žila Kundea biti potrebna sumu od oko 80 miliona evra. 

10.30 - Zenit ke potvrdio. Postigao je sporazum sa Korintijansom. Juri Alberto kojeg je krajem januara platio Internasionalu 25.000.000 evra odigraće sezonu u Brazilu, dok u Zenit stižu golman Ivan Kvarezma i vezista Gustavo Mantuan.

10.07 - Belgijski golgeter Romelu Lukaku vratio se u Inter kao pozajmljeni fudbaler Čelsija, a to znači da će milanski klub morati da napusti napadač reprezentacije BiH Edin DŽeko. Kako je danas preneo Kalčomerkato, Inter po svaki cenu želi da se reši DŽeka, a za iskusnog napadača zainteresovana je Valensija.


09.55 - Bajern je dobio treću Barseloninu ponuda za Roberta Levandovskog. Posle prve od  32.000.000, pa  35.000.000, Katalonci su sada povisili ulog i nude 40.000.000 evra fiksno plus 5.000.000 u bonusima.

09.26 - Belgijski napadač Romelu Lukaku stigao je u Milano gde će danas tokom dana obaviti medicinske preglede, a potom biti promovisan kao novo pojačanje Intera. Godinu dana pošto je napustio "nerazure", snažni Belgijanac se vraća na mesto starog uspeha.

 

 

09.10 - Jedan od najvećih svetskih fudbalskih talenata, 19-godišnji Holanđanin Ćavi Simons potpisao je za PSV do 2027. godine nakon što je prethodno igrao za Barselonu i PSŽ.

 

 

 

08.55 - Milan je spreman na sve da dovede Dibalu. Njegovi agenti već neko vreme pregovaraju s Interom, ali još uvek nema dogovora pa je Milan odlučio da ga ukrade velikom rivalu.

 

08.23 - Milan je zainteresovan za Leverkuzenovog Pjera Inkapjea, što je potvrdio i  agent Ekvadorca. - Milan jeste zainteresovan za njega, ali trenutno traju razgovori sa Bajerom.

08.10 - Karlos Vela je produžio ugovor sa Los Anđelesom do decembra 2023. godine. Meksikanac je došao u Kaliforniju januara 2018. godine i od tada je postigao 73 i namestio 34 gola na 117 utaklmica.

 

07.49 - Dijego Falčineli se na kraju sezone rastao sa Bolonjom, pošto mu je zvanično isteko ugovor sa klubom koji sa klupe predvodi Siniša Mihajlović, ali neće dugo biti bez angažmana. Kako javlja Skaj Sport, iskusni napadač se dogovorio sa Modenom i naredne sezone će igrati u Seriji B.

 

07.48 - Atletiko Madrid ne može da registruje svoje prvo pojačanje za narednu sezonu, Aksela Vicela, jer je klub premašio granicu plata od 100.000.000 evra. Moraće da se odrekne jednog kapitalca iz svojih redova, a to bi mogao da bude Antoan Grizman. Atletiku je neophodno da se rastereti za 40.000.000 evra, mada prema informacijama iz španskih medija, možda čak ni to neće biti dovoljno za Vicelovu registraciju. Antoan Grizman je u Atletiku na dvogodišnjoj pozajmici, a ukupni troškovi njegove plate procenjeni su na 33.000.000 evra.

07.46 - Uživo uz portal Informer.rs pratite dešavanja na letnjoj fudbalskoj pijaci! Šta se događalo tokom jučerašnjeg dana možete videti - OVDE!


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija