• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

05.07.2022

09:20 >> 17:59

TRANSFER (5.JUL)I! Pogba stiže u Torino, Milano doveo Divoka Oriđija, nekadašnji zvezdin as novi član drugoligaša!

Pixabay

Fudbal

TRANSFER (5.JUL)I! Pogba stiže u Torino, Milano doveo Divoka Oriđija, nekadašnji zvezdin as novi član drugoligaša!

Podeli vest

Uz Informer.rs uživo pratite najnovija dešavanja na letnjoj fudbalskoj pijaci

U Engleskoj, Nemačkoj, Italiji i Španiji prelazni rok traje do 1. septembra, dok se u Francuskoj zatvara 31. avgusta. 

Svi klubovi će ipak moći da dovode slobodne igrače i nakon 1. septembra, odnosno one koji nisu vezani ni za jedan klub! Detaljno ćemo pratiti  i obaveštavati vas o svemu što se dešava tokom predstojećeg letnjeg prelaznog roka.

Srbi su i ovog leta u centru pažnje! Reprezentativci naše zemlje Luka Jović, Sergej Milinković-Savić, Filip Kostić, Aleksandar Mitrović su i te kako poželjni igrači i u ovom prelaznom roku...

22.10  - Švajcarski veteran Gokan Inler neće u penziju. Ima 38 godina i danas je produžio ugovor sa Adanom za još jednu sezonu.

22.00 - Nekadašnji napadač Crvene zvezde Dijego Falčineli je novi igrač italijanskog drugoligaša Modene. Došao je kao slobodan igrač pošto mu je istekao ugovor sa Bolonjom.

Foto: Starsportphoto

21.40 - ealov mladi štoper Mario Hila je doputovao u Rim gde će potpisati za Lacio. Rimski klub će Realu platiti 6.000.000 evra na ime obeštećenja.

21.23 -Barsa traži levog beka, Markos Alonso iz Čelsija je bio prva želja ali Plavci ne žele da ga puste. Zato je Barsa opet počela da se raspituje za Nikolasa Taljafika iz Ajaksa kojeg je i letos pokušala da dovede. Lion i Brajton su takođe zainteresovni za Argentinca koji košta samo 5.000.000 evra.

21.00 - Inter opet šalje belgijskog štopera Zinja Vanhojzdena na pozajmicu. Prošlu sezonu je proveo na pozajmici u Đenovi, a ovu će igrati za AZ Alkmar.

20.40 - Nakon isteka ugovora sa Juventusom, Federiko Bernardeski je slobodan igrač i nema baš nekog velikog interesovanja za njega. Među retkima koji ga žele je kanadski Toronto koji je u ovom prelaznom roku iz Serije A već doveo Lorenca Insinjea i Domenika Krišita.

20.15 - Izgleda da je Andreas Pereira pristao na transfer u Fulam. Iako je želeo da ostane na pozajmici u Flamengu, Mančester Junajted ga je ipak ubedio da pređe u Fulam. Klubu sa Old Traforda će pripasti 9.000.000 funti fiksno plus 3.000.000 kroz bonuse.

19.50 - Veliko pojačanje i u Bešiktašu! Potvrđen je dolazak holandskog napadača Vuta Veghorsta iz Barnlija. Pozajmica na godinu dana.

 

 

19.30 - Srpski defanzivac Nemanja Miletić je zvanično promovisan kao novo pojačanje Omonije. Napustio je Partizan kao slobodan igrač i potpisao sa Kipranima na dve godine.

19.15 - Definitivan dogovor Totenhema i Ajaksa oko Stivena Bergvajna. Holanđanin sutra stiže u Amsterdam na lekarske preglede. Transfer je težak 30.000.000 evra.

19.00 - Sevilja se dogovorila sa Luis Albertom oko njegovih uslova ali i dalje nema zelenog svetla Lacija. Rimljani traže 25.000.000 evra, Andalužani nude 12.000.000 i Olivera Toresa.

18. 45 - Barselona je rešila da se rastane sa defanzivcem Oskarom Mingesom ovog leta. On nije u Ćavijevim planovima, želela ga je Đirona ali joj je bilo preskupo 6.000.000 evra koliko traži Barsa. Sada je favorit za njegovu kupovinu novi italijanski prvoligaš Monca.

18:12 - Očekuje se da Atalanta potvrdi transfer brazilskog veziste Edersona iz Salernitane, a ukupna vrednost transfera iznosi oko 25.000.000 evra. 

17.50 - Pol Pogba za vikend stiže u Torino na lekarske preglede i potpis ugovora sa Juventusom!

Foto: Starsportphoto

 

17.30 - Inter odustaje od Paula Dibale?! Tako bi se moglo zaključiti po današnjim rečima direktora Bepea Marote.

- Imam veliko poštovanje prema Dibali. On predstavlja i predstavljao je dobru priliku na pijaci ali mi smo dobro popunjeni na napadačkim pozicijama - rekao je Marota.

17.15 - Belgijski napadač Divok Origi zvanično je postao novi fudbaler Milana, saopštio je šampion Italije.

Kako se navodi, dosadašnji član Liverpula stigao je na San Siro kao slobodan igrač i potpisao je ugovor do 2026. godine.

 

 

Origi (27) je prethodnih osam godina bio član Liverpula, uz dve pozajmice u Lil i Volfsburg, a uglavnom je imao ulogu "džokera" i često bio igrač odluke. Za reprezentaciju Belgije odigrao je 32 utakmice i postigao tri gola.

16.50 -Klemon Lengle je vrlo blizu Totenhema, ali Sparsi, bar prema pisanju AS-a ne planiraju tu da se zaustave. Zainteresovani su da štopera Viljareala Paua Toresa

16.28 - Zvanično. Juventus je prodao mladog napadača iz U23 tima Đakoma Vrionija u MLS, a Nju Ingland Revolušn mu isplatio 4.000.000 za transfer momka koji ima albansko državljanstvo. Vrioni će dobiti status "designated player-a", odnosno igrača koji izlazi iz timskog seleri kepa.

16.08 - Šalke je iskoristio činjenicu da je Maji Jošidi istekao ugovor sa Sampdorijom kako bi bez ijednog uloženog centa potpisao japanskog defanzivca. Štoper koji gazi 34. godinu života potpisao je ugovor na samo godinu dana.

15:41- Nemački Sport 1, tvrdi da Bajern ima reč Matijsa De Lihta, ali sad sledi ubeđivanje Juventusa.

15:29- Notingem Forest ne odustaje od transfera Omara Ričardsa! Bajern je spreman da pusti levog beka za obeštećenje između 10.000.000 i 12.000.000 evra!

15:04- Lester je ponudio Renu 8.000.000 za vezistu Benžamana Burižoa!

14.56 - Tajerl Malasija je uspešno prošao na lekarskim pregledima i do kraja dana bi trebalo da bude predstavljen u Mančester junajtedu.

14.55 - Kristof Galtije je novi trener Pari Sen Žermena, a na pomociji je pričao i o Nejmaru čija je sudbina u Parizu neizvesna.

- Želim da Nejmar ostane sa nama. On je svetska klasa i svaki trener na svetu želi da ima na raspolaganju igrače poput njega. Imam jasne planove sa njim -  rekao je Galtije.

 

 

14.50 - Crvena zvezda je produžila ugovore sa dvojcom veliki talenata - Ilija Babić je potpisao do 2026. godine, a Nikola Knežević ozvaničio saradnju do 2025. godine. 

 

 

 

14:31 - Portugalac Francisko Trinkao (22)  desno krilo Barselone, vratio se posle odrađene pozajmice u Vuverhemptonu, ali to ne znači da će dobiti priliku na "Kamp Nou" pod Ćavijem Ernandezom, budući da portugalski "Rekord" piše kako je blizu nove pozajmice, koju bi ovoga puta trebao da odradi u Sportingu.

14.11 - Odbrambeni fudbaler Borusije Dortmund i švajcarski reprezentativac Manuel Akanji pregovara sa milanskim Interom, prenosi nemački "Bild". Švajcarski fudbaler je glavni kandidat da u Interu zameni Milana Škrinjara, koji će uskoro da napusti milanski klub.
Akanji ima ugovor sa Borusijom do juna naredne godine, a nemački mediji tvrde da bi klub iz Dortmunda mogao da proda švajcarskog fudbalera za 30 miliona evra. Interesovanje za 26-godišnjeg štopera pokazali su i Arsenal, Mančester junajted, Juventus i Milan.

14.10 - Francuski fudbalski klub Pari Sen Žermen saopštio je danas da argentinski stručnjak Maurisio Poketino više nije trener prvog tima.

Poketino (50) preuzeo je PSŽ početkom prošle godine, ali su čelnici francuskog šampiona odlučili da raskinu saradnju.

- Klub se zahvaljuje Poketinu i njegovim saradnicima na dosadašnjem radu i želi im sve najbolje u budućnosti - navodi se u saopštenju Pari Sen Žermena.

13:56 - Klemon Lengle napušta Barselonu i potpisuje za Totenhem, objavio je stručnjak za transfere Fabricio Romano. Lengle je prošl nedelje dogovorio lične uslove sa londonskim klubom u koji će doći na pozajmicu iz katalonskog velikana.

 

 

 

 

13:53 - Novi Premijerligaš i bivši dvostruki prvak Evrope Notinghem Forest dogovorio je transfer 26-godišnjeg francuskog štopera Muse Niakitea iz Majnca. Nemačkom klubu pripašće obeštaćenje od 15.000.000 evra.

13.30 - Rodrigao je bio na meti Zvezde i Partizana, a karijeru će nastaviti u Zenitu koji je za njegovo dovođenje platiti obeštećenje od 4.000.000 evra. Soči će izgubiti još jednog odličnog igrača. Rodrigaa je doveo pre godinu dana iz Žil Visentea kao slobodnog igrača, a sada će zaraditi milione evra na ime obeštećenja.

13.00 - Nakon dolazaka Zlatana Šehovića, Aleksandra Filipovića, Svetozara Markovića i Patrika Andradea, Partizan dovodi napadača po ukusu Ilije Stolice! U pitanju je Fuseni Dijabate (26), krilni napadač Trabzonspora, koji je nedavno raskinuo ugovor sa prvakom Turske. 

12:36 - Maja Jošida sledeteo je u Nemačku, kako bi odradio lekarske preglede i potpisao ugovor za Šalke 04. 

 

 

 

 

12.30 - Centralnom vezisti Zenita Vendelu stigle su ponude od Napolija i Everton, a on bi da se vrati u domovinu,  zove ga Flamengo. Inače, pre dve godine ga je Zenit platio Sportingu 20.300.000 evra.

 

12:15 - Luis Sinistera (23) krilo Fejenorda, blizu je prelaska za Lids. Sinistera je Kolumbijac koji je u Holandiji od 2018. godine, a prošle sezone bio je najproduktivniji  igrač svoje ekipe. Postigao je je 23 gola i dodao 14 asistencija.

12:12Turčin Zeki Čelik zvanično je predstavljen kao novi igrač Rome. 25-godišnji desni bek u Murinjovu ekipu je stigao za 7.000.000 funti iz Lila.  U dresu "Vučice" zadužio je broj 19.

 

 

 

 

11.57 -  Isko je slobodan fudbaler nakon što mu je istekao ugovor s Real Madridom. Roma je pokušala da ga angažuje, ali je Španac odbio Rimljane, jer želi da igra Ligu šampiona.

11.55 - Golman Notingem Foresta uskoro će postati novi član Lansa sa kojim će potpisati petogodišnji ugovor.

11.27 - Londonski klub ozbiljno zagrizao za našeg asa, spekuliše se da su spremni da daju i svih 70 miliona za Sergeja Milinković Savića.
Italijanski Mesađero donosi  konkretne  informacije o eventualnoj selidbi srpskog internacionalca. Čelnici Arsenala su doveli Vijeru i Gabrijela Žesusa, a kako se navodi sada su poslali ponudu za Sergeja tešku više od 55 milona evra.

11:06 - Real Madrid će uskoro produžiti ugovore sa Brazilcima Rodrigom, Ederom Militaom i Vinicijusom Žuniorom. Rodrigo i Militao će potpisati ugovore do 2028. godine, a Vinicijus do 2026.godine.

 

 

 

 

11:04 - Gazeta delo Sport javlja da Juventus priprema novu ponudu za Rominog veznjaka Nikola Zaniola. Očekuje se da bi Roma mogla da pristane na oko 50.000.000 evra obeštećenja. U Juventusu veruju da će u narednih nekoliko dana sve biti rešeno

10.34 - Fudbaler Mančester sitija i engleski fudbalski reprezentativac Rahim Sterling mogao bi karijeru da nastavi u Čelsiju, prenose britanski mediji. Jedan izvor blizak "Skaj sportu" je naveo da su dva kluba blizu dogovora, ali je glavni problem visina obeštećenja za engleskog reprezentativca.

Međutim, drugi izvor "Skaj sporta" tvrdi da su se dva kluba usaglasila oko visine obeštećenja, ali ostaje da se Sterling dogovori sa Čelsijem u vezi ličnih uslova ugovora. Britanski mediji navode da Sterling želi da pređe u Čelsi, ali traži veću platu nego što što ima u Mančester sitiju

10.10 - PSŽ je poslao Interu novu ponudu za Milana Škrinjara.Poslednja je glasila: 60.000.000 evra i Juijan Draksler,  ali "nerazuri" hoće samo novac. Traže 70.000.000 evra u kešu da bi počeli razgovore. 

09:54 - Francuski reprezentativac Bendžamin Pavar mogao bi da napusti Bajern ovog leta. Novinar nemačkog Skaja Florijan Pletenberg objavio je kako su za Pavara zainteresirani Atletiko Madrid i Juventus.

 

 

 

 

09:48 - Otkriveno je da Erling Haland u ugovoru sa Mančester sitijem ima dve otkupne klauzule. Naime, ko bude želeo da ga dovede za dve godine, moraće "Građanima" da uplati 200.000.000 evra , a ko to bude hteo 2025.godine, cena će biti nešto niža, 175.000.000 evropskih novčanica.

09.35 - Kristijano Ronaldo će ovog leta napustiti Mančester junajted i zaputiti se možda i u Barselonu. Španski list "AS" navodi da je sada opcija za Ronalda čak odlazak i u Barselonu, pošto se njegov agent sastao sa predsednikom kluba Đoanom Laportom. 

Navodno, razgovarali su o igračima poput Rubena Neveša, Rafaela Leaoa i Bernarda Silve, o čijim karijerama takođe brine, međutim "iskočilo" je i Ronaldovo ime. Barselona traži napadača, nikako da se dogovori sa Bajernom oko Levandovskog, dok do sada nisu ni pomišljali na CR7 zbog Mesija.

Jović ide u Fiorentinu

09.22 - Real Madrid je Luku Jovića pusti da ode za džabe!Bez dinara obeštećenja pustiće ga u Fiorentinu, ali to niej sve. Luka Jović je "poklonjen" Fiorentini na dve godine, nakon čega će u leto 2024. godine moći da produži ugovor sa Fiorentinom - ili će postati slobodan igrač. Kada ga prodaju Real će doboro 50 odsto od idućeg transfera, a Madriđani će i naredne dve godine plaćati Srbinu platu od dva i po miliona evra. 

Foto: Starsportphoto

Luka Jović ide u Fiorentinu za manju platu

09.20 -  Dobro jutro! Uživo uz portal Informer.rs pratite dešavanja na letnjoj fudbalskoj pijaci! Šta se događalo tokom jučerašnjeg dana možete videti - OVDE. 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija