• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

06.07.2022

19:05

OSVAJA TROFEJE I NAPADA REKORDE! Stanković prestigao Muslina, sad juri Miljanića i Pavića

Starsportphoto

Fudbal

OSVAJA TROFEJE I NAPADA REKORDE! Stanković prestigao Muslina, sad juri Miljanića i Pavića

Podeli vest

Osvajanjem treće titule i drugog kupa Dejan Stanković se kao trener Crvene zvezde izjednačio sa Slavoljubom Muslinom po ukupnom broju trofeja, a u slučaju da se odbrani dupla kruna, prestiće Mišu Pavića i izjednačiti se sa legendarnim Miljanom Miljanićem.


Dejan Stanković je na klupi Crvene zvezde ukupno dve i po godine i za to vreme osvojio je tri šampionske titule i dva Kupa Srbije. Odbranom duple krune s kraja prošle sezone, izjednačio se sa Slavoljubom Muslinom koji je ostvario identičan učinak, ali u dva navrata  - 1999/00, 2000/01; 2003/04, prenosi klupski sajt.

Stankovićeva Zvezda je blizu da sruši i čuveni Muslinov učinak, čija je ekipa imala niz od 96 utakmica bez poraza na domaćem terenu u prvenstvu, dok je Stankovićev tim na koti 94.

Foto: printscreen

Dejan Stanković

Takođe još dve pobede ga dele da ostvari ukupno 100. trijumf na klupi Crvene zvezde, računajući sva takmičenja, po čemu bi se takođe zlatnim slovima upisao u klupsku istoriju.
 
Drugi najtrofejniji trener kada je reč o Crvenoj zvezdi je Miša Pavić koji je na klupi našeg tima sedeo od 1957. do 1964. godine i za to vreme osvojio tri titule prvaka države i tri kupa, kao i jedan Mitropa kup.

Međutim, kada je reč o državnim takmičenjima, Stankovića bi odbrana duple krune postavila na drugo mesto najtrofejnijih trenera u istoriji Crvene zvezde.

Foto: Starsportphoto

Kada se spomene legendarni trener Crvene zvezde, svakom je prva asocijacija na Miljana Miljanića, međutim i njega bi mogao da nadmaši Dejan Stanković. Miljanić je u periodu od 1966. do 1974. godine osvojio četiri titule državnog prvaka i tri kupa, kao i jedan Mitropa kup. Opet, Stanković bi odbranom duple krune kada je reč o državnim trofejima dostigao popularnog Čiču, a za dve sezone bi mogao i da ga prestigne i postane najtrofejniji trener u istoriji Crvene zvezde!
 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Bobby

pre 1 godinu

Никада он неће претећи Славољуба Муслина, јер је Славољуб Муслин и тренер и господин и увек поздрави противничку страну. Од обичног подбухлог кулова, који не зна да поднесе пораз, који је као завршио неке "фудбалске" школе, а ту лекцију прескочио, Славољуб Муслин никада не може да буде.

sledeća vest

Izbori 2024

Bora Solunac udario na Đilasa, Ponoša i Miloša Francuza: Teško će objasniti kako to da su uslovi u Beogradu loši, a u Srbiji dobri!
Izbori 2024

Bora Solunac udario na Đilasa, Ponoša i Miloša Francuza: Teško će objasniti kako to da su uslovi u Beogradu loši, a u Srbiji dobri!

Borislav Novaković iz Narodnog pokreta Srbije, poznatiji kao Bora Solunac, rekao je da su sva tri zahteva koja je opozicija imala ispunjena i istakao da će Miloš Jovanović, Zdravko Ponoš i Dragan Đilas teško odbraniti narodu to što u Beogradu bojkotuju izbore jer kažu da ne postoje dobri izborni uslovi, dok u Srbiji izlaze na lokalne izbore.

25.04.2024

09:51

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija