• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

13.07.2022

07:43 >> 22:50

TRANSFERI (13. JUL)! Džak para spremio klub iz Saudijske Arabije za Ronalda!

Pixabay

Fudbal

TRANSFERI (13. JUL)! Džak para spremio klub iz Saudijske Arabije za Ronalda!

Podeli vest

Saznajte najnovija dešavanja na letnjoj fudbalskoj pijaci uz Informer.rs

U Engleskoj, Nemačkoj, Italiji i Španiji prelazni rok traje do 1. septembra, dok se u Francuskoj zatvara 31. avgusta.

Svi klubovi će ipak moći da dovode slobodne igrače i nakon 1. septembra, odnosno one koji nisu vezani ni za jedan klub! Detaljno ćemo pratiti  i obaveštavati vas o svemu što se dešava tokom predstojećeg letnjeg prelaznog roka.

Srbi su i ovog leta u centru pažnje! Reprezentativci naše zemlje Sergej Milinković-Savić, Filip Kostić, Aleksandar Mitrović su i te kako poželjni igrači i u ovom prelaznom roku...

UŽIVO


Laku noć! To bi bilo sve u ovom danu, budite i sutra uz Informer.rs!

 

 

23.22- Portugalski Rekord prenosi da je neimenovani klub iz Saudijske Arabije ponudio Mančester junajtedu 30.000.000 evra za Kristijana Ronalda, koji bi dobio ugovor na dve godine vredan 250.000.000 evra! Plus 20.000.000 evra provizije za agenta Žorža Mendeša.

Foto: reuters

 

23.18 - U Espanjol je iz Monaka na jednogodišnju pozajmicu stigao francuski golman Benžaman Lekom. Prošlu sezonu je proveo na pozajmici u Atletiku kao rezerva Janu Oblaku. U Kataloniji će zameniti veterana Dijega Lopeza koji je prešao u Rajo Valjekano.

 

23.09 - Borusija Dortmund, Nica i Lester su zainteresovani za Monakovo levo krilo Sofijana Diopa.

22.47 - Ajaks i Mančester junajted su izgleda dogovorili transfer Lisandra Martineza i postigli  sporazum: 55.000.000 evra sa uključenim bonusima. Ključnu ulogu je navodno odigrao Edvin van dre Sar.

 

22:41 - Levi bek Jan Matsen karijeru nastavlja u Barnliju. Novi član Čempionšipa je dogovorio pozajmicu sa Čelsijem oko dolaska Holanđanina na Turf Mur.

22:21 - Osman Dembele produžio ugovor do 2024.godine. Ostaje u Barseloni i boriće se za mesto u timu sa pridošlicom iz Lidsa, Brazilcom Rafinjom.

 

 

 

 

22:17 - Direktori Mančester junajteda nalaze se u Amsterdamu na pregovorima sa Ajaksom oko dovođenja Lisandra Martineza. Argentinca želi i Arsenal, a Junajtedova prošla ponuda od 50.000.000 evra je odbijena pre nekoliko dana. Ajaks je ipak spreman na posao, a argentinski štoper već je dogovorio lične uslove sa klubom "Teatra snova". 

20:56 - Miralem Pjanić će dobiti  priliku da se dokaže Ćaviju, treneru Barselone. Katalonski klub danas igra prvu pripremnu utakmicu protiv niželigaša Olota, a 32-godišnji bosanskohercegovački vezni igrač je u sastavu.

Pjanić je u Barselonu stigao pre dve godine iz Juventusa za 60.000 evra. U prvoj sezoni na "Kamp Nou" uglavnom bio na klupi kod Ronalda Kumana, a prošlu sezonu je odigrao na pozajmici u Bešiktašu, gde se nije proslavio. Za turski klub nije postigao nijedan gol u 26 utakmica, ali imao je četiri asistencije.

Foto: Tanjug/AP

Miralem Pjanić

20:51 - Lids će pokušati da dovede Huana Matu, tvrdi As, i dodaje kako je direktor engleske ekipe Viktor Orta kontaktirao Matinog oca. Podsećamo, 34-godišnji Španac je slobodan igrač od kad mu je istekao ugovor s Mančester junajtedom.

20:02 - EVO I NJEGA! Posle Rahima Sterliga, u plavom dresu Čelsija predstavljen je i doskrorašnji štoper Napolija Kalidu Kulibali. On je plaćen 38.000.000 plus dva miliona evra kroz bonuse.

 

 

 

 

19:50 - Dolazak Kalidoua Kulibalija nije jedini dolazak štopera koji se očekuje u Čelsiju. Želja "plavaca" je i PSŽ-ov kapiten Presnel Kimpembe. Francuskog reprezentativca Transfermarkt procenjuje na 40.000.000 evra. Kimpembe ima ugovor sa "Svecima do 2024.godine.

18.51 - Španski AS poše da je Milan blizu dogovora sa Luisom Suarezom. Urgugvajac je slobodan agent nakon isteka ugovora sa Atletiko Madridom. Turski mediji pišu da je Suarez već odbio Fenerbahčeovih 6.000.000 evra godišnje.

18.50 - Najavljeni je odlazak Kalidoua Koulibalija u Čelsi a u Napoliju će pokušati da to nadoknade  dovođenjem južnokorejskog stopera Kima. On je trenutno u Fenerbahčeu, ali Napolitanci veruju da će se to promeniti uz ponudu od 15 miliona evra i bonuse.

18:40 - Trinkao se vraća u domovinu, tačnije u Sporting, u kojem će igrati na pozajmici iz Barselone u sledećoj sezoni. Dogovor dva kluba uključuje opciju prema kojoj portugalski velikan ima pravopreče kupovine.

18:35 - ZVANIČNO! Rahim Sterling je i zvanično novi fudbaler Čelsija.

- Sedam sezona, 11 trofeja i uspomene za ceo život. Neizmerno sam zahvalan sam trenerima koji su imali ogromnu ulogu u mom razovoju prethodnih godina, saigračima koji su postali više od osoba sa kojima sam delio teren, upravi kluba, osoblju, navijačima koji su neumorno podržavali ekipu i svima koji imaju veze sa Mančester sitijem. Bilo je ovo sjajno putovanje - kazao je Sterling.

 

 

18:32 - Borusia Menhengladbah i Monako saglasili su se oko detalja transfera Brel Embola i švajcarski reprezentativac karijeru nastavlja u francuskom klubu. Cena transfera je 12.500.000 evra.

17:55 -  Juventus je zamenu za Matjasa De Lihta pronašao u liku Pau Toresa iz Viljareala, piše Kalčomerkato. Španci traže čitavih 50.000.000 evra. Toresu ugovor sa Viljarealom ističe 2024.godine. 

17:10 - Nastavljaju se natpisi italijanskih medija da Silvio Berlusconi, vlasnik Monce, zove Luisa Suareza. Gazetta dello Sport je objavila je da je urugvajski napadač odbio Boku Juniors i da je već održan prvi sastanak sa čelnim ljudima noovog člana Serije A.

Foto: Tanjug

Luis Suarez

16:30 - Kalidu Kulibali je prešao u Čelsi, a Napoli će pokušati to da nadoknadi  dovođenjem južnokorejskog štopera Kima. On je trenutno u Fenerbahčeu, ali italijanski izvori smatraju da će se to promeniti uz ponudu od 15.000.000 evra i bonuse.

15.45 - Sada je stigla i zvanična potvrda! Rafinja je novi igrač Barselone! Brazilac je doputovao u Kataloniju i putem društvenih mreža pozdravio sve fanove Katalonaca.

 

 

15.40 - Salernitana je korak od završavanja transfera Domagoja Bradarića. Hrvat u četvrttak dolazi na lekarske preglede, dok će Italijani na račun frnacuskog Lila uplatiti 5.000.000 evra i određene bonuse. 

15.30 - Polaznik Partizanove omladinske škole Miljan Momčilović pojačao je Novi Pazar. Defanzivni vezista će iskustvo sticati na stadionu pored Jošanice, a trener Pazaraca Vladimir Gaćinović biće na slatkim mukama kada je reč o obaveznim bonusima, jer je Momčilović i dalje u toj grupi igrača.

15.10 - Štoper Njukasla Kiran Klark će u predstojećoj sezoni nositi dres Šefild Junajteda. Stigao je na Bramal lejn na jednogodišnju pozajmicu.

 

 

15.05 - Francuski fudbaler Usman Dembele produžio je ugovor sa Barselonom do 2024. godine, saopštio je danas katalonski klub. Francuz je ostao na stadionu Kamp nou na insistiranje trenera Barselone Ćavija Ernandeza, koji ga smatra ključnim članom novog projekta petostrukog prvaka Evrope. Dembele je u Barselonu stigao 2017. godine iz Dortmunda za sumu od 140 miliona evra, ali je u Kataloniji samo na trenutke pokazivao deo blistavog talenta.

Krilni napadač odigrao je 150 utakmica za Barselonu i postigao 32 gola, uz 34 asistencije. Za selekciju Francuske Dembele je skupio 27 nastupa i četiri puta se upisao u strelce.

15.00 - Fudbaler iz Partizanove škole Miljan Momčilović stigao je u Novi Pazar i pojačaće konkurenciju u defanzivnoj veznoj liniji.

 

14.33 - Fudbalski reprezentativac Engleske Rahim Sterling (27) oprostio se danas od Mančester sitija, pošto će karijeru nastaviti u Čelsiju.
- Sedam sezona, 11 trofeja i uspomene za ceo život. Neizmerno sam zahvalan sam trenerima koji su imali ogromnu ulogu u mom razovoju prethodnih godina, saigračima koji su postali više od osoba sa kojima sam delio teren, upravi kluba, osoblju, navijačima koji su neumorno podržavali ekipu i svima koji imaju veze sa Mančester sitijem. Bilo je ovo sjajno putovanje - kazao je Sterling.

- Zahvalan sam za uspone i padove. Stigao sam u Mančester sa 20 godina, danas odlazim kao čovek. Hvala za beskrajnu podršku, bila je čast nositi dres Mančester sitija", poručio je Sterling u videu koji je objavio na društvenim mrežama.

14.21 - Mladi levokrilni fudbale Mihajlo Petković  produžio je ugovor sa Partizanom do 2026. godine.

Foto: FK Partizan

 

14.05 - Red Bul Salcburg dovodi talentovanog vezistu Sent Etjena Lukas Guna-Duas (18), prošao je lekarske preglede i potpisaće petogodišnji ugovor sa austrijskim klubom.

 

13.55 - Francisko Trinkao je predstavljen kao novi fudbaler Sportinga. Portugalac je stigao na jednogodišnju pozajmicu sa pravom otkupa.

 

 

13.16 - Potpisao je Aksel Vitsel za Atletiko Madrid pre nedelju dana, a danas je usledila promocija.

 

 

13.05 - Leće i Đenova se dogovaraju oko prelaska Nikole Maksimovića na jug Italije. Opcija je pozajmica sa pravom otkupa koji bi postao obavezan ukoliko Leće opstane u Seriji A.Maksimovićeva plata je  1.500.000 evra, a Đenova je voljna da plati nešto manje od polovine.

 

12.32 - Verona je ozvaničila transfer levog beka Džoša Doiga kojeg je platila Hibernijanu 3.600.000 evra. Škotski defanzivac je potpisao četvorogodišnji ugovor.

12.31 - Mejson Maunt želi da produži ugovor sa Čelsijem i spreman je da pregovara. Aktuelni mu važi do 2024. godine, a supertalentovani vezista jedan je od najslabije plaćenih igrača seniorskog tima.

12.05 - Crvena zvezda i desni bek Kristijano Pićini sporazumno su raskinuli ugovor. Italijanski fudbaler je u crveno-belom dresu proveo svega šest meseci

Foto: Starsportphoto

 

11.37 -  Čelsi bi danas mogao i da završi transfer Kalidua Kulibalija. Navodno će Napoli dobiti između 38.000.000 i 40.000.000 evra na ime obeštećenja, a senegalski štoper ugovor na pet sezona vredan skoro 10.000.000 po godini!

11.11 - Kako tvrdi Sportitalia, Inter je dobio ponudu od Juventusa za Edina Džeka, ali on ne želi u Torino.

- Bjankoneri uporno traže "rezervu" za Dušana Vlahovića, a na vrhu liste našao se "Dijamant". Među alternativama je bivši napadač Intera Marko Arnautović - navode italijanski mediji.

10.47 - Blizu povratka u redove Zvezde, kako prenosi Mozzartsport, je  Nemanja Milunović. Njegov klub, turska Alanja, je u velikim finansijskim problemima i planira značajnu reduksiju troškova.

10.21 -  Topolski sportski klub (TSC) prodao je ofanzivnog vezistu Mihajla Banjca ruskom Krasnodaru, prenosi Sportski žurnal. Fudbalski klub iz Bačke Topole inkasiraće 1,6 miliona evra fiksno, a ukupan transfer mogao bi da naraste do 2,5 miliona evra kroz bonuse.

Foto: Starsportphoto

Mihajlo banjac ide u Rusiju

 

10.16 - Everton se premišlja oko Morgana Gibs Vajta nakon što je Vulverhempton odbio prvu ponudu od 30.000.000 evra. 

 

09.51 - Inter želi da dovede fenomenalnog štopera Torina Glejson Bremer. "Bikovi" traže 50.000.000 evra, ali Inter vaga budući da će na zimu biti dostupna izlazna klauzula po kojoj će Brazilac moći da ide za tri puta manji novac. 

09.23 - Karijera Samjuela Umtitija strmoglavo pada. Nije uspeo da prođe lekarske preglede u Renu. Katalonska TV3 piše da je klub iz Bretanje odustao od pozajmice 28-godišnjeg štopera jer njegovo fizičko stanje nije na maksimumu. Barselona će morati da potraži novu opciju za  rastanak sa fudbalerom kog je 2016. platila Lionu 25.000.000 evra.

09.00 - Pari Sen Žermen ne želi ovog leta da angažuje napadača Mančester junajteda, Kristijana Ronalda. Portugalac je pre desetak dana najavio čelnicima Junajteda da želi da promeni klub, ali činjenica je da se našao sada u nezgodnoj poziciji.  Kako prenosi ESPN, u Parizu ne veruju da bi dolazak Ronalda imao pozitivan efekat.

08.15 - Iran je smenio hrvatskog trenera Dragana Skočića, a poziv da preuzme selektorsku poziciju odbio legendarni Ali Dei. Potom je Irance odbio i Ole Gunar Solskjer.

08.00 - Nakon Alesija Romanjolija, saradnju sa Laciom parafirao je Mario Hila, doskorašnji defanzivac Realove Kastilje.

 

 

07.45 - Rafinja je novi igrač Barselone,  tvrdi Fabrizio Romano. Lids i Barselona konačno su postigli dogovor nakon nekoliko nedelja pregovora.  Iako se činilo da bi brazilski ofenzivac mogao da završi u Čelsiju koji je krajem juna dao najbolju ponudu, Rafinja je odbio "plavce" i čekao potez Barselone.Romano piše da će Barselona platiti 58 miliona evra uz bonuse pa bi Lidas na kraju mogao da zaradi 68 miliona evra. Lids je prihvatio Barseloninu ponudu i nakon što se papirologija privede kraju, transfer će biti ozvaničen.

 

07.44 - Dobro jutro! Uživo uz portal Informer.rs pratite dešavanja na letnjoj fudbalskoj pijaci! Šta se događalo tokom jučerašnjeg dana možete videti - OVDE. 

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!
Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!

Otpadnici od tajkuna Dragana Đilasa, lažni ekolozi Aleksandar Jovanović Ćuta, Dobrica Veselinović i Radomir Zanzibarićanin Lazović, nedavno su obelodanili da izlaze na izbore u prestonici i otkrili da će nastupati pod sloganom "Biram borbu", ali je - s obzirom na njihove koloritne biografije i nastupe u javnosti - slogan "Biram flašu" svakako mnogo prikladniji.

24.04.2024

12:13

Vesti

Ministar Momirović: Prijatelji se oslanjaju na prijatelje
Politika

Ministar Momirović: Prijatelji se oslanjaju na prijatelje

U okolnostima velikih pritisaka kojima je Srbija izložena mi nećemo pognuti glavu i izabrati put povlačenja, rekao je ministar Tomislav Momirović nakon radne večere sa ambasadorima islamskih zemalja u Srbiji održanoj u Vili dinastije Obrenović u Smederevu.

24.04.2024

19:53

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Šta se to dešava u Kini, tonu Peking, Šangaj i još druga 82 milionska grada! Ako naučnici ne nađu ređšenje biće potopljeni!
Kataklizma u najavi!

Šta se to dešava u Kini, tonu Peking, Šangaj i još druga 82 milionska grada! Ako naučnici ne nađu ređšenje biće potopljeni!

Nova studija objavljena u časopisu Science otkriva da skoro polovina velikih kineskih gradova tone, stavljajući milione stanovnika u opasnost od poplava. Istraživači su analizirali 82 kineska grada sa populacijom većom od dva miliona koristeći satelitske podatke kako bi pratili promene nadmorske visine između 2015. i 2022. godine.

24.04.2024

22:11

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija