• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

17.07.2022

08:23 >> 22:41

TRANSFERI (17. JUL)! De Liht u Bajernu! Oglasio se Ronaldo i SVE DEMANTOVAO! Juve KRENUO po Brazilca!

Pixabay

Fudbal

TRANSFERI (17. JUL)! De Liht u Bajernu! Oglasio se Ronaldo i SVE DEMANTOVAO! Juve KRENUO po Brazilca!

Podeli vest

Iz minuta u minut pratite uz Informer.rs najnovija dešavanja na letnjoj fudbalskoj pijaci

U Engleskoj, Nemačkoj, Italiji i Španiji prelazni rok traje do 1. septembra, dok se u Francuskoj zatvara 31. avgusta.

Svi klubovi će ipak moći da dovode slobodne igrače i nakon 1. septembra, odnosno one koji nisu vezani ni za jedan klub! Detaljno ćemo pratiti  i obaveštavati vas o svemu što se dešava tokom predstojećeg letnjeg prelaznog roka.

Srbi su i ovog leta u centru pažnje! Reprezentativci naše zemlje Sergej Milinković-Savić, Filip Kostić, Aleksandar Mitrović su i te kako poželjni igrači i u ovom prelaznom roku...

23:31 - Seltik je angažovao Arona Muja. Sada već bivši vezista Šangaj Porta, koji je tokom karijere igrao i za Brajton, imao je nekoliko ponuda da se vrati u Englesku, ali Čempionšip. Sve ih je odbio i, kako prenosi britanski Telegraf, potpisao za višestrukog šampiona Škotske.

23:00 - Obzirom da trener Barselone Ćavi Ernandez ne računa na Rikija Puđa, ovog fudbalera bi u svojim redovima rado video novi španski drugoligaš Andora.

Klub koji je u vlasništvu prvotimca Katalonaca Đerara Pikea želi Puđa, međutim, on bi pre potpisao za ekipu koja će naredne sezone igrati u Evropi.

22:40 - Posle odlaska iz Bešiktaša, Domagoj Vida je dugo tragao za angažmanom. Hrvat se konačno skrasio i potpisao za Al Etifakom iz Saudijske Arabije, pošto mu je istekao ugovor sa Turcima.

22:24 - Kristijano Ronaldo je demantovao glasine medija iz domovine da radi na prelasku u Sporting!

Foto: printscreen

 

22:02 - Notingem Forest je dogovorio kupovinu dva igrača Hadersfilda! U svoje redove dovodi levog beka Herija Tofoloa i centralnog vezistu Luisa O'Brajena!

21:41- Sevilja očekuje prvu zvaničnu ponudu Čelsija za Žila Kundea, ali španski novinar Matea Moreta tvrdi da ona neće dostići želejnih 65.000.000 evra!

21:28- Ren još nije postigao konačan dogovor sa Fenerbahčeom za južnokorejskog defanzivca Min-džae Kima i Napoli se vratio u trku, javlja Đanluka di Marcio.

21:10 -  Izgleda da je kraj! Mediji širom evrope pišu da je Juventus prihvatio poslednju ponudu Bajerna za Matijsa de Lihta! Ona iznosi preko 80.000.000 evra!

 

 

20:50 - Defanzivac Herte Omar Alderete ponovo će zaigrati u La ligi. Pošto je prošlu sezonu proveo na Mestalji, kao pozajmljen igrač Valensiji, sada će sreću oprobati u Hetafeu, koji je od bundesligaša kupio Paragvajca za 4.000.000 evra.

20:39-  Kako piše Đanluka di Marcio, ukoliko Inter ne uspe da završi posao sa Torinom, Juventus daje gas i kreće po Glejsona Bremera!

20:22 - Ne odustaju čelnici Bajerna! Oni su Juventusu izneli novu ponudu za Matijsa de Lihta, a izgleda da ni ona ne zadovoljila apetite italijanskog kluba! Ipak, kako javlja Đanluka di Marcio, dogovor je blizu...

20:10 - Jedno od najskupljih pojačanja u istoriji Milana, Mateo Kaldara, odlazi sa San Sira.Narednu sezonu provešće u Speciji, na jednogodišnjoj pozajmici, što su Rosoneri potvrdili u zvaničnoj objavi.

 

 

20:00 - Atalanta je prodala defanzivca Rodriga Guta u Fortunu Sitard. Holanđani će timu iz Bergama uplatiti milion evra.

Mladi štoper (21) je zapao za oko čelnicima Fortune u prošloj sezoni, kada je nastupao za NEC.

19:40 - Glazgov Rendžers se dogovorio sa Liveprulom oko kupovine Bena Dejvis. Štoper Redsa stiže na Ajbroks, a Škoti će engleskom vicešampionu za ovaj transfer platiti oko 5.000.000 evra. 

19:30 - Turski fudbaler Okaj Jokušlu postao je novi-stari član Vest Bromvič Albiona. On je sporazumno raskinuo saradnju sa španskom Seltom i vratio se među Vrećice, za koje je nastupao prošle sezone kao pozajmljen igrač.

19:20 - Klub Briž je uspeo da angažuje danskog vezistu Kaspera Nilsena. Šampion Belgije je za ovaj transfer platio bundesligašu Union Berlinu 5.000.000 evra.

 

 

18:51 - Aksel Bakajoko nije više igrač Crvene zvezde. Šampion Srbije raskinuo je sporazumno saradnju sa Francuzom, koji nije ni bio na spisku fudbalera registrovanih za ovu sezonu. Opširnije OVDE.

18:28 - Fudbaler Mančester junajteda i portugalski reprezentativac Kristijano Ronaldo mogao bi da se vrati u Sporting. Pojedini portugalski mediji navode da bi Ronaldo mogao da se vrati u klubu u kojem je počeo seniorsku karijeru.

On je više puta rekao da bi voleo da naredne sezone igra za klub, koji će nastupiti u Ligi šampiona.Sporting će naredne sezone igrati u najkvalitetnijem evropskom klupskom takmičenju, a Ronaldov automobil je fotografisan u garaži stadiona kluba iz Lisabona.

U portugalskim medijima već su se pojavile informacije da je slavni fudbaler došao na pregovore sa čelnicima kluba iz Lisabona.

Foto: Tanjug/AP

Kristijano Ronaldo

18:11 - Džordan Torunariga blizu je prelaska u belgijski Gent. Berlinski klub planira da od prodaje defanzivca Herte inkasira oko 4.500.000 evra uz uključene bonuse. Ugovor bi bio potpisan na tri godine.

17:49 - Dijego Kosta šest meseci nema klub. Otkako se rastao sa Atletiko Mineirom iskusni napadač vaga ponude, a brazilski mediji pišu ima bogatu ponudu urugvajskog Penjarola. Opširnije OVDE.

17:25 - Takefuso Kuba stiže u Real Sosijedad, koji će za 50 odsto ugovora Realu platiti 6.500.000 evra. Japanca će potpisati petogodišnji ugovor.

17:02 - Njukasl želi kako pišu neki britanski mediji napadača Brentforda Ajvana Tonija i spreman je da za njegov povratak na Sent Džejmsis park izdvoji 35.000.000 evra. Podsećanja radi, pre samo četiri godine pustio ga je za 400.000.

16:47 -  Štoper Sportinga Gonsalo Inasio je na listi želja Pari Sen Žermena. Ipak, postoji "caka". Ovaj dvadesetogodišnjak bi na Park prinčeva došao samo ako Presnel Kimpembe napusti klub.

16:28 - Lisandro Gomez je novi igrač Mančester junajteda. Argentinac je postao treće pojačanje Crvenih đavola, koji su prethodno doveli Kristijana Eriksena i Tajrela Malasija.

 

 

16:02 - Memfis Depaj je sve bliži Totenhemu. Problem je samo visina obeštećenja: Barsa traži 20.000.000, Pevci neće ići preko 17.000.000.

15:45 - Reprezentativac Nemačke David Raum na listi je želja minhenskog Bajerna. Hofenhhajm je spreman na pregovore sa šampionom Bundeslige, ali su čelnici ovog kluba naglasili da neće pustiti sjajnog defanzivca ispod 30.000.000 evra.

15:20 - Defanzivac Evertona Džared Brantvajt (20) pojačao je redove PSV Ajndhovena. Mladi štoper stiže među Filipsovce na jednogodišnju pozajmicu, pa ukoliko zadovolji Holanđani će imati prioritet pri njegovoj kupovini.

 

15.12 - Inter nije zadovoljan igrama Denzela Damfrisa i razmišlja o njegovoj prodaji ovog leta.

15.10 - Prvi čovek Ajntrahta govorio je o srpskom reprezentativcu Filipu Kostiću i odlaksu u Juventus:

- Ne znam šta bi tražio u Juveu, pogotovo što je došao Di Marija koji je došao na njegovu poziciju. Jedino ako Kostić želi da ga gleda s tribina.

Foto: Reuters

 

15.00 - Napoli je navodno  ispusnio uslove Paula Dibale! Roma još nije, ali  to ne znači da je gotovo, problem ostaju prava na korišćenje imena i lika koje Napolitanci žele da zadrže isključivo za sebe.

14.11 -  Američki DC Junajted koga sa klupe predvodi Vejn Runi želi štopera Mančester Junajteda Fila Džonsa.

14.00 - Umtiti, iskusni španski štoper nije otputovao sa Barselonom na američku turneju. On trenutno odmara u Milanu, pa mediji spekulišu da možda pregovara sa nekim od članova Serije A?

13.34 - Dobro teku pregovori Memfisa Depaja i Totenhema. Mada, Barsa traži 20.000.000, Pevci ne idu preko 17.000.000.

13.03 - Štoper Čukaričkog Bojan Kovačević produžio je ugovor sa Brđanima na još četiri godine. Momak iz Užica je pre samo godinu dana bio član kadetske selekcije belo-crnih (rođen 2004. godine), a danas je potpisao ugovor do 2025. godine.
- U Čukaričkom sam stekao afirmaciju, dobio sam priliku da debitujem u prvom timu još kao kadet, što je retka privilegija. Drago mi je da u klubu imaju poverenja u mene, trudiću se da to opravdam na svakom treningu, da iskoristim svaku šansu koja mi bude ukazana. Na obostrano zadovoljstvo smo potpisali novi ugovor, verujem da ću se zadržati u Čukaričkom, da ću se ustaliti u prvom timu - rekao je Kovačević za klupski sajt.

12.45 - Rares Ilie (19), omladinski reprezentativac Rumunije i dosadašnji prvotimac Rapida iz Bukurešta je novo pojačanje Nice. Obeštećenje je 5.000.000 evra sa bonusima.

12.41 - Partizan je krenuo po  krilnog napadača Olimpijakosa Nikolu Čumića (23), koji je želja trenera Ilije Stolice. Telegraf navodi da nekadašnji mladi reprezentativac Srbije ima želju da se vrati u Srbiju posle dve godine koje je proveo na pozajmicama u Sportingu iz Hihona i Lucernu.

12:04 - Katalonska štampa piše da je jedini klub za koji je Frenki de Jong zainteresovan je Bajern Minhen. U prevodu Barsa će moći da ga proda isključivo ukoliko se nemački klub aktivira po pitanju njegovog transfera. De Jong želi da bude blizu kuće, pa bi mu dolazak u Minhen odgovarao...

11:59 - Rares Ilie, omladinski reprezentativac Rumunije i dosadašnji prvotimac Rapida iz Bukurešta Rares Ilie (19) novo je pojačanje Nice. Predstavljen je danas, a obeštećenje je 5.000.000 evra sa bonusima, plata 450.000 evra godišnje.

 

 

11.38 - Menadžer novog fudbalera Barselona Roberta Levandovskog, Pini Zahavi, zahvalio je čelnicima Bajerna što su na kraju dozvolili poljskom reprezentativcu da nastavi karijeru u katalonskom klubu, prenose španski mediji. Barselona je Bajernu platila obeštećenje od 45 miliona evra plus pet miliona evra bonusa za Levandovskog.

- Hteo bih da zahvalim Bajernu, jer su konačno shvatili i razumeli snove, koje ima Levandovski. Vreme je za novi izazov i to je to - rekao je Zahavi.

11.15 - Fudbalski klub Barselona potrošio je najviše novca, oko 115 miliona evra, na pojačanja u dosadašnjem delu prelaznog roka, prenosi španski sportski list "Marka". 
Španski mediji podsećaju da Barselona do skoro nije mogla da registruje nove fudbalere, a imala je dugove veće od milijardu evra. Međutim, katalonski klub se trenutno nalazi na prvom mestu u svetu po potrošnji novca u prelaznom roku. Barselona je Rafinju platila 55+10 miliona evra, a Levandovskog 45+5 miliona evra. 

 

10.57 - Čelsi je zainteresovan za štopera PSŽ-a Kimpembea, a navodno su dva kluba već u pregovorima. Englezi nude 50.000.000, a navodno će dobiti štopera ako pristanu na cenu od 60.000.000 evra.

 

 

10.33 - PAOK je predstavio najnovije pojačanje iz Fortune Dizeldorf Kalida Nareja.

 

 

10.03 - Pini Zahavi je odradio največi deo posla u vezi transfera Robeta Levandovskog u Barselonu pošto je od Bajerna za nastavak saradnje tražio petogodišnji ugovor, a za sebe bonus od 20.000.000 evra 

09.47 - Barselona želi talentovanog 18-godišnjeg igrača Aston Vile  Karnija Čukvuemeka. Vila je  odredila cenu od 23.500.000 evra što je ogroman novac za momka koji ima tek 16 seniorskih nastupa. Čukvuemeku Transfermarkt procenjuje na 6.000.000, a Aston Vila u okolnostima u kojima igraču ističe ugovor za manje od 12 meseci, želi da ga proda četvorostruko skuplje.

Foto: reuters

Karni Čukvuemeka

09.14 - PSŽ bi trebalo uskoro da završi posao oko dovođenja 20-godišnjeg napadača Ekitikea, koji je bio na meti Njukasla. Francuzi su spremni da plate 25 miliona evra uz 5 miliona  bonusa, što je za pet miliona  manje od engleske ponude koju će u narednim danima verovatno izjednačiti. Ekitike igra za Reims, a postigao je prošle sezoine deset golova u prvoj ligi i Transfermarkt ga procenjuje na 28 miliona evra.

09.00 - Fabricio Romano javlja da će 41-godišnji Zlatan Ibrahimović produžiti ugovor s Milanom na još jednu sezonu. Zarađivaće između milion i milion i pol evra po sezoni. Uskor se očekuje potpis.

08.32 - Edinson Kavani bi naredne sezone mogao da igra u dresu Viljareala. Navodno je Urugvajcu poslata ponuda još pre dva dana i on je spreman da je prihvati. Kavani traži klub posle rastanka sa Mančester junajtedom.

08.31 - Direktor Bajerna Oliver Kan demantovao je mogućnost da Bajern kao zamenu za Roberta Levandovskog dovede Kristijana Ronalda.

- Volim Ronalda, fantastičan je fudbaler, ali svaki klub ima svoju filozifiju i nisam siguran da bi bio dobar znak i za Bajern i za Bundesligu ako bismo ga doveli. Takav potez ne odgovara našim idejama -  rekao je izvršni direktor nemačkog prvaka.

08.30 - Dobro jutro! Uživo uz portal Informer.rs pratite dešavanja na letnjoj fudbalskoj pijaci! Šta se događalo tokom jučerašnjeg dana možete videti - OVDE. 

Bonus video




Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija