• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

16.07.2022

08:21 >> 18:10

TRANSFERI (16. JUL)! Srbin odlazi iz Dinama, a zna se i gde! KOMPIKUJE SE TRANSFER MAKSIMOVIĆA! Eksplozija na Marakani!

Pixabay

Fudbal

TRANSFERI (16. JUL)! Srbin odlazi iz Dinama, a zna se i gde! KOMPIKUJE SE TRANSFER MAKSIMOVIĆA! Eksplozija na Marakani!

Podeli vest

Saznajte najnovija dešavanja na letnjoj fudbalskoj pijaci uz Informer.rs

U Engleskoj, Nemačkoj, Italiji i Španiji prelazni rok traje do 1. septembra, dok se u Francuskoj zatvara 31. avgusta.

Svi klubovi će ipak moći da dovode slobodne igrače i nakon 1. septembra, odnosno one koji nisu vezani ni za jedan klub! Detaljno ćemo pratiti  i obaveštavati vas o svemu što se dešava tokom predstojećeg letnjeg prelaznog roka.

Srbi su i ovog leta u centru pažnje! Reprezentativci naše zemlje Sergej Milinković-Savić, Filip Kostić, Aleksandar Mitrović su i te kako poželjni igrači i u ovom prelaznom roku...

23:34 - Arsenal je spremio novi ugovor za Bukaju Sakoa! 

23:14 - Nekadašnji prvotimac Napretka, Nikola Eskić pronašao je novi klub. Potpisao je za Riterijal iz Litvanije. 

22:20 - Viljareal je voljan da angažuje iskusnog golgetera Edinsona Kavanija.

Od odlaska iz Mančester junajteda, Urugvajac nema klub, a Žuta podmornica ga je nedavno kontaktirala i, navodno, Kavani je pristao da zaigra u La ligi.

22:00 - Kako prenose italijanski mediji, Đenova je zainteresovana da u svoje redove dovdee napadača Partizana Rikarda Gomeša!!!!

Grifoni žele da sa napadačem crno-belih obezbede ekspresan povratak u Seriju A, međutim, u Humskoj se za sve pitaju.

Foto: Starsportphoto

Rikardo Gomeš

21:40 - Napoli je angažovao Norvežanina Lea Estigora. Štoper je prošao lekarske preglede u italijanskom klubu i čeka se samo potpis.

Tim pod Vezuvom će Brajtonu za ovaj transfer platiti 5.000.000 evra fiksno, plus 4.000.000 evropskih novčanica kroz bonuse.

21:20 - Žoze Murinjo je lično kontaktirao Paula Dibalu, kako bi prešao u redove Rome. Napadač Juventusa je zainteresovan, međutim, na Olimpiku mu nude "samo" 6.000.000 evra što je manja suma od one koju ima u Torinu.

Foto: Reuters

Paulo Dibala

 

21:05 - Napoli je ostao bez Kalidu Kulibalija koji karijeru nastavlja u Čelsiju, pa uprava italijanskog giganta traži njegovog naslednika.

Izgleda da su ga našli, pošto je posle propalih pregovora oko dolaska Južnokorejca Kima koji je iz Rena otišao u Fenerbahče, Napoli blizu dovođenja Abdua Dialoa iz Pari sen Žermena. Italijani su već počeli pregovore sa Svecima oko njegovog dolaska.

21:00 - Vezista Verone Kevin Rug je poslat na pozajmicu u Jang Bojs. Švajcarac će u klubu iz Berna pokušati da se izbori za povratak u grad Romea i Julije.

20:40 - Madridski Atletiko je zainteresovan za desnog beka Udinezea Nahuela Molinu.

20:20 - Ajaks je našao zamenu za Lisandra Gomeza. Kopljanici ugovorili dolazak Kalvina Bejsija iz Glazgov Rendžersa, koji stiže na "Johan Krojf arenu" u transferu vrednom 22.000.000 evra.

20:00 - Pari Sen Žermen je ozvaničio dolazak Uga Ekitikea na Park prinčeva, koji je u dresu Remsa na 23 meča postigao 10 golova.

 

 

19:30 - Iako Robert Levandovski nije još potpisao ugovor sa Barselonom, na Kamp Nou nemaju dilemu da će se to i dogoditi.

Potvrda je stigla i na društvenim mrežama.

 

 

19:00 - Dva italijanska kluba su ušla u trku za Matija Aramu. Vezista Venecije se, uprkos ispadanju ovog kluba iz Serije A, našao na meti Đenovljana i Empolija.  

18:40 - Čelsi želi da dovede beka Reala Ferlamana Mendija. Plavci su odlučni u nameri da ga angažuju, ali Madriđani ne žele da se upuštaju u pregovore ispod 60.000.000 evra.

18:20 - Proslavljeni napadač Žervinjo potpisao je ugovor sa Arisom iz Soluna.

 

 

Nekada velika zvezda evropskog fudbala stigao je među Ratnike, za platu između 400.000 i 450.000 evra, što je mnogo manje od mnogih asova večitih rivala.

18:00 - Fransisko Konseisao (19), ofanzivac Porta prelazi u Ajaks. Kopljanici plaćaju otkupnu klauzulu od pet miliona evra...

 

 

17:30 - Srpski fudbaler Damjan Daničić (22) više neće biti član zagrebačkog Dinama. Mladi štoper karijeru nastavlja u azerbejdžanskom Sumgajitu. 

17:20 - Iskopmplikovao se transfer Nikole Maksimovića u Leće. Đenova hoće da ga pusti na pozajmicu ali nema dogovora oko plate igrača koja iznosi 1.700.000 evra godišnje. To je za Leće previše...

Foto: ap photo

Nikola Maksimović u dresu Napolija

17:00 - Real Sosijedad je blizu angažovanja Takefuse Kuba. Imenjaku iz Madrida će pripasti 50 odsto od naredne prodaje, uz 6.000.000 evra koji će se odmah iskeširati.

16:51 - Ajaks bi da vrati u svoje redove 20-godišnjeg napadača Brajana Brobija. Holanđanin je prošlog leta napustio klub i preselio se u Lajpcig bez obeštećenja, ali je tamo više sedeo na klupi nego što je igrao. Drugi deo prošle sezone proveo je u Amsterdamu  i zadovoljio.. Kopljanici su spremili obeštećenje vredno 17 miliona evra plus petogodišnji ugovor.

16:39 - Argentinski štoper Lisandro Martinez je doputovao u Mančester. Na redu su lekarski pregledi, proces dobijanja radne dozvole i potpisivanje ugovora sa Mančester Junajtedom. Transfer iz Ajaksa će sa bonusima iznositi nešto preko 55.000.000 evra.

16:17 - Defanzivni vezista Famalikaa Šarl Pikel mogao bi da pojača Kremoneze. Švajcarac je već dogovorio uslove sa novim italijanskim prvoligašem, preostaje samo da stavi potpis na ugovor.

16.00 - Olimpik iz Marselja je odredio cenu za hrvatskog štopera Dujeta Ćaleta Cara. Defanzivcu sledeće godine ističe ugovor i na Velodromu pokušavaju da dobiju 10.000.000 evra, koliko traže za njegovu slobodu.

15.45 - Posle odlaska Roberta Levandovskog u Barselonu, čelnici Bajerna nisu smeli da se kockaju, pa su ekspresno reagovali i produžili ugovor sa napadačem Seržom Gnabrijem.

Nemački reprezeentativac ostaće na Alijanc areni još godinu dana, pošto je parafirao nastavak saradnje do jula 2026. godine. Prethodni ugovor mu je isticao 30. juna 2023.

 

 

15.31 - Aleksandar Pešić se vraća u  Crvenu zvezdu, prenosi Mozzart Sport.  Karagumruk prihvatio ponudu šampiona Srbije u iznosu od 800.000 erva uz bonuse u visini od 300.000 evropskih novčanica.

Foto: Starsportphoto©

 

15.10 - Izvršni direktor Bajerna Oliver Kan potvrdio je da su Bavarci pronašli zajednički jezik sa Barselonom oko prodaje Roberta Levandovskog.

- Postigli smo dogovor sa Barselonom za Roberta Levandovskog. Gotovo je, međutim, uz usmeni dogovor. Ugovor je još na čekanju -  rekao je Kan

14.55- Nije transfer, ali je zanimljivo. Barselona danas putuje u Sjedinjene Američke Države gde će odraditi deo priprema za novu sezonu. U Barseloni je ostalo pet fudbalera na koje Ćavi ne računa, ali i - sam Ćavi. Zbog problema sa pasošem, Španac će moći da putuje za SAD tek u ponedeljak. Razlog je bezbednosna provera i to zbog "pečata" Irana u pasošu još dok je bio igrač u Al Sadu sa kojim je igrao azijsku Ligu šampiona. Odnosi između SAD i Irana su decenijama nategnuti, te je ovo takoreći uobičajena formalnost kada ulazite u jednu zemlju, a pre toga ste posetili drugu.

14.52 - Sportski direktor Bajerna Hasan Salihamidžić još jednom je odbacio mogućnost da šampion Nemačke angažuje Kristijana Ronalda. - Poštujem Kristijana Ronalda, njegove uspehe i karijeru. Ali još jednom ponavljam – to nije bila niti je tema za nas.

14.26 - Pored Rome, Žoržinjo Vajnaldum ponuđen je i Milanu. Holanđanin je precrtan u Pari Sen Žermenu i nije pošao sa timom na turneju po Japanu.

13.55 - Milan je konkretizovao interesovanje za Džafeta Tangangu. Đanluka di Marcio javlja da su čelnici kluba konkaktirali Totenhem kako bi se raspitali o pozajmici engleskog štopera,.

13.36 - Dosadašnji fudbaler saudijskog Al-Fajha Samuel Ovusu vratio se u Čukarički sa kojim je potpisao dvogodišnji ugovor, saopštio je danas beogradski klub.

13.15 - Dinamo Zagreb ostaje bez dvojice fudbalera. Neven Đurasek seli se u Šahtjor iz Donjecka, a Damjan Daničić u azerbejdžanski Sumgajit.

12.49 - Mauro Ikardi ovog leta će sigurno napustiti redove PSŽ-a.Nara je razgovarala sa ljudim na čelu Moce, koju predvodi legendarni tandem iz Milana, bivši premijer Italije Silvio Berluskoni i Adrijano Galijani. Sada je na redu da se dva kluba dogovore oko toga da li će Argentinac otići u Italiju kao pozajmljeni igrač (što je cilj Monce) ili će Berluskonijev klub morati da otkupi napadača za iznos u visini od oko 15 miliona evra koliko PSŽ traži za njega.

Foto: reuters

Mauro Ikardi

12.45 - Vest Hem je Čelsiju poslao ponudu za Armanda Broju u iznosu od 35.000.000 evra, a Lilu za Amadua Onanu vrednu 38.000.000,

12.13 - Fabricio Romano javlja da Flamengo pregovara sa Oskarom, nekadašnjim fudbalerom Čelsija, oko povratka u domovinu.

11.57 - Danijel Vas može da napusti Atletiko Madrid posle samo šest meseci. Hetafe je odustao od njegovog dovođenja i najrealnija opcija trenutno je povratak u domovinu gde želi da ga vrati Brendbi.

 

11.34 - Barselona je na zvaničnom klupskom sajtu objavila listu igrača koji će putovati na američku turneju u predsezoni, a na njoj se nalazi i ime Frenkija de Jonga, velike želje Mančester junajteda.Na spisku nema Martina Brajtvajta, Rikija Puća, Neta, Samjuela Umtitija i Oskara Mingese. Svi su na transfer listi.

 

 

11.07 - Čelsi je završio još jedno pojačanje. Omari Hačinson, koji ima 18 godina, novi je igrač londonskog kluba. 

10.50 - Volfburg je za 9.000.000 evra doveo Matijasa Svanberga iz Bolonje. Švedski vezista potpisao je ugovor na pet godina, a u Volfzburgu bi trebalo da odmeni Ksavera Šlagera koji je otišao u Lajpcig.

10.15 - Trener Juventusa Maks Alegri hoće da vrati Alvara Moratu kako bi bio Vlahovićeva rezerva. Jedan od razloga za takvu odluku italijanskog stručnjaka navodi se sposobnost napadača Atletika da igra i na krilu.

10.03- Union Berlin doveo je na jednogodišnju pozajmicu štopera Porta Dioga Leitea. Portugalskom klubu će Nemci  platiti 500.000 evra za pozajmicu, a imaće opciju da ga otkupi za dodatnih 7.500.000 evra.

09.55 - PSŽ želi Lukasa Hernandeza (26), javlja As. Ugovor s Bajernom mu ističe za dve godine, ali Bavarci žele da ga zadrže. Bajern je Francuza, koji može da igra i štopera i levog beka, doveo 2019. iz Atletiko Madrida za 80 miliona evra.

09.30 - Edin Džeko odbio je transfer u Juventus, otkrivaju italijanski mediji. Žeči da se dokaže u Interu, ali i manja plata koju bi imao u Torinu.

09.06 - Fabricio Romano javlja da je Arsenal dogovorio s Mančester sistijem visinu obeštećenja za Oleksandra Zinčenka. Siti je pristao na 30 miliona funti a ondtalo je još samo da fudbaler dogovori svoje uslove.

Foto: reuters

Oleksandr Zinčenko

08.57 - Fudbaler Barselone i holandski reprezentativac Frenki de Jong ponovio je da ne želi da karijeru nastavi u Mančester junajtedu, prenose britanski mediji. Barselona i Mančester junajted su se dogovorili u vezi transfera holandskog fudbalera, koji je odbio da napusti ekipu sa "Nou Kampa". Engleski klub je pristao da isplati 85 miliona evra obeštećenja.

- Moja želja je da ostanem u Barseloni. To sam jasno rekao više puta - rekao je De Jong.

Britanski mediji navode da Barselona mora da "žrtvuje i da proda nekog bitnog fudbalera" kako bi popravila finansijsko stanje u klubu, a izbor je pao na holandskog fudbalera. De Jong je velika želja menadžera engleskog kluba Erika ten Haga.

08.51 - Đanluiđi Bufon i sa 44 godine i dalje brani, a penzija je za njega i dalje godinama daleko. Nakon što je počeo u Parmi, ubrzo je usledio transfer u Juventus gde je proveo zlatne godine svoje karijere. Proveo je sezonu i u Pari Sen Žermenu, pre nego što se vratio u Juventus, pa u Parmu, sa kojom ima ugovor do juna 2024. godine.

- Mogao bih da se penzionišem sa 55 godina. Proveo sam deset godina u Parmi i 20 u Juventusu. Već deset godina razmišljam o penzionisanju, ali uvek nastavljam dalje  - rekao je Bufon.

08.18 - Čelsi je objavio dovođenje Kalida Koulibalija (31)  iz Napolija. Koulibali je potpisao je ugovor na četiri godine, a Napoli  je dobio oko 40 miliona evra odštete.

 

 

08.17 - Bivši španski fudbalski reprezentativac Sesk Fabregas potpisao je dvogodišnjim ugovor sa italijanskim drugoligašem Komom, prenose italijanski mediji. Fabregas (35) je u Komo stigao bez obeštećenja, pošto je španskom fudbaleru istekao ugovor sa Monakom.

08.16 - Poljski fudbaler Robert Levandovski biće novi igrač Barselone! Bajern je prihvatio ponudu Katalonaca od 50 miliona evra i on će tokom vikenda i zvanično postati novi igrač ekipe sa Nou Kampa. Levandovski je lične uslove sa Barselonom dogovorio još u februaru, a uskoro se očekuje potpis ugovora i promocija.

 

 

08:15- Dobro jutro! Uživo uz portal Informer.rs pratite dešavanja na letnjoj fudbalskoj pijaci! Šta se događalo tokom jučerašnjeg dana možete videti - OVDE. 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!
Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!

Otpadnici od tajkuna Dragana Đilasa, lažni ekolozi Aleksandar Jovanović Ćuta, Dobrica Veselinović i Radomir Zanzibarićanin Lazović, nedavno su obelodanili da izlaze na izbore u prestonici i otkrili da će nastupati pod sloganom "Biram borbu", ali je - s obzirom na njihove koloritne biografije i nastupe u javnosti - slogan "Biram flašu" svakako mnogo prikladniji.

24.04.2024

12:13

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Prihvaćeno jemstvo od skoro milion i po evra! Sin Vesne Medenice predsednice Vrhovnog suda pušten da se brani sa slobode!
dva puta odbili

Prihvaćeno jemstvo od skoro milion i po evra! Sin Vesne Medenice predsednice Vrhovnog suda pušten da se brani sa slobode!

Ustavni sud Crne Gore usvojio je danas žalbu i utvrdio da se Miloš Medenica, sin bivše predsednice Vrhovnog suda Vesne Medenice, neosnovano u pritvoru, potvrđeno je nezvanično podgoričkom portalu CdM. Vesni Medenici se takođe sudi, zbog optužbi za zloupotrebu službenog položaja i organizovanja kriminalne grupe, ali se i ona brani sa slobode.

24.04.2024

16:09

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija