• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

25.07.2022

12:08

MATIĆ ZA ITALIJANE OPLEO PO NATO! Sve su nam uništili, poginulo je 5.000 civila! Naš narod nikada neće moći da ZABORAVI, NI OPROSTI!

printscreen

Fudbal

MATIĆ ZA ITALIJANE OPLEO PO NATO! Sve su nam uništili, poginulo je 5.000 civila! Naš narod nikada neće moći da ZABORAVI, NI OPROSTI!

Podeli vest

Nekadašnji reprezentativac Srbije i sadašnji fudbaler Rome, Nemanja Matić, dao je veliki intervju za italijanski dnevnik "Mesađero", u kome se dotakao i NATO bombardovanja Jugoslavije 1999

Nemanja Matić je svetski priznat vezista, koji je sa uspehom igrao u nekim od najboljih klubova sveta, a kako je priznao nije mogao da odbije poziv Žozea Murinja da postane fudbaler Rome. Pokazao je da nema dozu sujete i drskosti, kada je svoj broj 21 ustupio Paolu Dibali!

Srbin koji je prkosio Britancima

I dan danas se priča o situaciji kada je fusbalski as sa Uba odlučio da ne nosi cvet maka tokom svog višegodišnjeg boravka u Engleskoj, kao simbol sećanja na žrtve u Prvom svetskom ratu.

 


 

 

- Nosio sam "popi" godinama, ali onda je britanska vlada odlučila da je taj simbol koristi za odavanje počasti svim vojnicima koji su poginuli u ratovima u kojima je zemlja učestvovala. Uključujući i bombardovanje Srbije tokom 1999. godine! Od tog trenutka sam prestao. Nisam mogao da na sebe stavim nešto što je uništilo moj dom, moje ljude, ubilo na hiljade nevinih. Kao da ja ubijem rodbinu i neko je natera da stavi moju sliku na noćni stočić. - rekao je Nemanja Matić za rimski list "Mesađero" i nastavio:

Matić je izjavio da je NATO agresija na našu zemlju 1999. nešto što nikada u životu neće zaboraviti, a ni oprostiti. Tada je živeo u selu Vrelo, pored grada Uba. 

- Bio sam dete, imao sam 11 ili 12 godina. To su slike koje nikada neću zaboraviti. Sve su uništili. Kod kuće smo imali malu baštu i odatle sam gledao bombe kako padaju sa neba. Odrastao sam sa strahom. Na kraju je poginulo 5.000 civila. Naš narod nikada neće moći da zaboravi, ni da oprosti.

Foto: Nemanja Matić

 

Veliki dobrotvor

Nije srpski as ikada zaboravio odakle je potekao. Poznato je da redovno pomaže ljudima iz svog rodnog sela, a čuvena je priča da svaki put kada poseti svoj rodni kraj izmiri dugovanja svih žitelja. Sa ovime su upoznati i italijanski mediji, sa kojima će se Matić sigurno sretati češće u narednoj sezoni.

- Iskreno, ne volim mnogo da pričam o tome. Pošto je to sada poznato, mogu reći da je to bio prirodan gest. Trudio sam se i pokušavam da pomognem ljudima iz kraja gde sam rođen. Odrastao sam u siromašnom kraju, gde nije bilo fudbalskog terena. Kao deca imali smo samo loptu. Zato se trudim da deca Vrela imaju bolje detinjstvo, od onoga koje sam ja imao - istakao je Nemanja Matić.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Denny

pre 1 godinu

Bravo ljudino! Nek' te sreca prati, ziv nam bio!

sledeća vest

Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!
Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!

Otpadnici od tajkuna Dragana Đilasa, lažni ekolozi Aleksandar Jovanović Ćuta, Dobrica Veselinović i Radomir Zanzibarićanin Lazović, nedavno su obelodanili da izlaze na izbore u prestonici i otkrili da će nastupati pod sloganom "Biram borbu", ali je - s obzirom na njihove koloritne biografije i nastupe u javnosti - slogan "Biram flašu" svakako mnogo prikladniji.

24.04.2024

12:13

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija