• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

26.07.2022

12:09

RAZBIJAJU SE OD PARA - POZNATE PLATE SRPSKIH FUDBALERA! Vlahović REKORDER u Italiji, Tadić u Holandiji!

Starsportphoto

Fudbal

RAZBIJAJU SE OD PARA - POZNATE PLATE SRPSKIH FUDBALERA! Vlahović REKORDER u Italiji, Tadić u Holandiji!

Podeli vest

Poznate su plate svih srpskih fudbalera u najjačim evropskim ligama

Poznati fudbalski portal "Capology.com" objavio je bruto plate svih fudbalera u najjačim ligama Evrope, a među filterima postoji mogućnost odabira nacionalnosti. Mi smo se potrudili da Vam predstavimo plate reprezentativaca Srbije koji nastupaju u Bundesligi, Premijer ligi, Seriji A, dok podatke u Primeri možete naći OVDE

Najplaćeniji srpski fudbaler je Dušan Vlahović koji je rekorder po primanjima u celokupnoj Seriji A. Slična situacije je i sa Dušanom Tadićem koji najviše zarađuje u Holandiji, ali je još uvek daleko od primanja koja dobija napadač u Juventusu! Sledi Mitrović i njegova plata u Fulamu, te Filip Kostić u Ajtranhtu! 

Bundesliga

Sjajni bek Filip Kostić najplaćeniji je srpski fudbaler u Bundesligi. Brzonogi Kragujevčanin u Ajntrahtu na nedeljnom nivou zarađuje nešto manje od 52.000 evra, dakle - 2.700.000 evra godišnje. Ipak, njegova primanja će se gotovo sigurno promeniti u narednom mesecu budući da će ili produžiti ugovor sa Frankfurtom ili otići u Premijer ligu. Izvesno je da će u oba slučaja dobiti povećanje plate. 

Foto: Tanjug

Drugi po plaćenosti je štoper Miloš Veljković koji u Verderu iz Bremena ima ugovor na još tri sezone. Defanzivac zarađuje oko 920.000 evra godišnje, što je nešto više od 17.000 evra nedeljno. Informacija o plati Miloša Pantovića u Union Berlinu ne postoje, dok Erhan Mašović u Bohumu zarađuje 12.308 evra nedeljno. 

Premijer liga

Svega dva srpska fudbalera nastupaju u Premijer ligi, a najveća primanja ima Aleksandar Mitrović. Kapiten Fulama i jedan od najboljih golgetera na ostrvu ima četvorogodišnji ugovor sa Kolibarima po kom na godišnjem nivou inkasira 3.120.000 funti - 60.000 funti nedeljno. 

Foto: Starsportphoto

Sa druge strane, Luka Milivojević ima platu 55.000 evra nedeljno u Kristal Palasu, ali se šuška da bi stameni vezista mogao da se pridruži Mitroviću u Fulamu, budući da nije u planovima Vijere, ali da želi da ostane u Londonu. 

Serija A

Jasno je svima da je Serija A plodonosna za srpske fudbalere, a dokaz tome je činjenica da čak 15 igrača sa naših prostora igraju u italijanskoj elitnoj ligi. Da stvar bude bolja, Dušan Vlahović je i najplaćeniji igrač u Seriji A, a Juventus mu na godišnjem nivou isplaćuje 12.960.000 evra! 

Foto: REUTERS/Massimo Pinca

Među pet najplaćenijih nalazi se još jedan Srbin - Sergej Milinković Savić. Snažni vezista u Laciju igra za nedeljnu platu od 114.000 evra.

Sledi Nikola Milenković koji zarađuje 89.038 evra, Nemanja Matić sa platom od 86.346 evra, a potom i Luka Jović sa zaradom od 61.731 evro. 

Solidne plate imaju i ostali srpski fudbaleri. Matija Nastasić 39.423, Saša Lukić 25.000, Darko Lazović, 21.346, Dimitrije Kamenović 17.308, Vanja Milinković-Savić 14.231, Aleksa Terzičć 7.308, Ivan Ilić 5.000 evra, dok informacija o Marku Lazetiću, Miletu Svilaru, Ivanu Radovanoviću i Nemanji Radonjiću nisu dosupne

Iako ne igra u "ligama petice", Dušan Tadić najlpaćeniji je fudbaler u Holandiji. Kapiten Srbije i Ajaksa u Amsterdamu zarađuje 3.500.000 evra godišnje, a oko 67.000 mu na račun leže svake nedelje. 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!
Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!

U Skupštini Srbije nešto posle 13.00 časova počeo je sastanak predsednice Skupštine Srbije Ane Brnabić sa predstavnicima poslaničkih grupa, političkih stranaka nacionalnih manjina i udruženja, radi konsultacija oko obrazovanja radnih grupa za unapređenje izbornog procesa i uvid, kontrolu i reviziju Jedinstvenog biračkog spiska.

26.04.2024

14:13

Vesti

"U minuti žena može da izgubi od 30 do 40 odsto krvi!" Ginekolog otkriva od čega je preminula porodilja u Vranju
Društvo

"U minuti žena može da izgubi od 30 do 40 odsto krvi!" Ginekolog otkriva od čega je preminula porodilja u Vranju

Više javno tužilaštvo u Vranju saopštilo je juče da je obdukcija pokazala da je uzrok smrti porodilje M. A iz okoline Preševa 17. aprila, ruptura materice sa posledičnim iskrvarenjem i da bi se u tom slučaju moglo raditi o krivičnom delu nesavesnog pružanja lekarske pomoći koje se zbog smrtne posledice može kvalifikovati kao teško delo protiv zdravlja ljudi.

26.04.2024

21:04

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Kragujevački opštinari dali krv!
Humanitarna akcija

Kragujevački opštinari dali krv!

Zaposleni u Gradskoj upravi Kragujevac danas su, u organizaciji Samostalnog sindikata GU organizovali prvu od dve godišnje akcije dobrovoljnog davalaštva krvi za potrebe Banke krvi Univerzitetskog kliničkog centra u ovom gradu.

26.04.2024

12:17