• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

07.08.2022

11:15

SRBIJI SE NE PIŠE DOBRO! Bride obrazi posle šamara! Posle nestvarnog uspona čeka nas bolan pad!

printscreen

Fudbal

SRBIJI SE NE PIŠE DOBRO! Bride obrazi posle šamara! Posle nestvarnog uspona čeka nas bolan pad!

Podeli vest

Srbija je trenutno na 11. mestu na UEFA listi, as obzirom na start naših klubova u evropskim takmičenja, teško ćemo odbraniti tu poziciji

Loš evropski start srpskih predstavnika na evro-sceni, odraziće se na UEFA listi, pa je izvesno da nas već čeka pad.

Sledećeg leta imaćemo jednog direktno mesto u Ligi šampiona, drugog u kvalifikacijama za elitu, a onda još jednog u plej-ofu za Ligu Evrope – tačnije sigurnu evropsku jesen, i još dva u drugom i trećem kolu za Ligu konferencije. Nadamo se da to neće biti samo jedno leto, mada sada situacija nije lepa. Mora se odbrani trenutna pozicija, a biće jako teško. Ne bi bilo lepo da ono što smo gradili godinama ekspresno prospemo.

Crvena zvezda je razbila Pjunik (5:0) u prvom meču trećeg kola kvilifikacija za Ligu šampiona i odbranila ugčleda Srbije.  Radnički je već završio učešće u kvalifikacijama za Ligu konferencije, a Partizan porazom na Kipru od AEK-a (1:2) i Čukarički u Humskoj od Tventea (1:3), ništa nisu pomogli.

Foto: ATAIMAGES

Slavlje Zvezde posle demoliranja Pjunika

Za pobedu u eliminacionim rundama pre grupne faze najkvalitetnijeg evropskog takmičenja dobija se bod. Ali, Kako se ukupan broj bodova deli sa brojem predstavnika u evropskim kupovima, pa smo ove nedelje dobili samo 0,250. Neće biti sjajno ni u nastavku takmičenja. Nišlije su završile takmičenje, a po svemu sudeći će i Čukarički, jer će biti teško Brđanima da u Holandiji nadoknade 1:3 u revanš utakmici.

S druge strane, Partizan jeste podbacio, poražen je na Kipru (1:2), ali ima šansu u Beogradu da u revanšu uzvrati udarac i domogne se plej-ofa Lige Evrope, gde ide na ukrajinski Dnjepar. Ako ne uspeju čekaju crno-bele još dve utakmice, u susretima plej-ofa za plasman u Ligu konferencije, rival bi mu u tom slučaju bio poraženi iz okršaja malteškog Hmaruna i Levskog iz Sofije, Bugari su dobili prvi meč u gostima 1:0).

Foto: FK Partizan

Partizan se obrukao protiv AEK-a

Pobede do kraja kvalifikacija donose bod, pola poba vredi nerešeni rezultati.Takođe, Zvezda, ako se plasira u Ligi šampiona, a ima lepu šansu, s obzirom da je Pjunuk tazbila i da je čeka rutina u revašu, a u plej-ofu Makabi Haifa, obezbedila bi  srpskom fudbalu dodatna četiri boda. U grupnoj fazi sva tri takmičenja pobeda vredi dva boda, remi pola od toga. To se deli sa brojem evropskih učesnika, u našem slučaju sa četiri.

Bonus video




Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!
Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!

U Skupštini Srbije nešto posle 13.00 časova počeo je sastanak predsednice Skupštine Srbije Ane Brnabić sa predstavnicima poslaničkih grupa, političkih stranaka nacionalnih manjina i udruženja, radi konsultacija oko obrazovanja radnih grupa za unapređenje izbornog procesa i uvid, kontrolu i reviziju Jedinstvenog biračkog spiska.

26.04.2024

14:13

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Kragujevački opštinari dali krv!
Humanitarna akcija

Kragujevački opštinari dali krv!

Zaposleni u Gradskoj upravi Kragujevac danas su, u organizaciji Samostalnog sindikata GU organizovali prvu od dve godišnje akcije dobrovoljnog davalaštva krvi za potrebe Banke krvi Univerzitetskog kliničkog centra u ovom gradu.

26.04.2024

12:17