• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

14.09.2022

20:00

ORLOVI PRELETELI TORINO! Juve poveo, pa STAO! Vlahu PONIŠTEN gol! Siti i PSŽ preokretom do pobeda! (VIDEO)

Tanjug/AP

Fudbal

ORLOVI PRELETELI TORINO! Juve poveo, pa STAO! Vlahu PONIŠTEN gol! Siti i PSŽ preokretom do pobeda! (VIDEO)

Podeli vest

Sjajan meč odigrali su Juventus i Benfika u H grupi, koji je na kraju završen pobedom gostiju od 2:1 (1:1)

Poveli su Torinezi golom Arkadijuša Milika već u 4. minutu, kada je Poljak sjajno zahvatio loptu glavom posle ubačaja iz slobodnog udarca i naterao Vlahodimosa na kapitulaciju.

Propustili su posle toga igrači Stare dame nekoliko prilika, Kostić i Vlahović su šutirali pored gola iz izglednih situacija, da bi potom Benfika pojačala ritam.

Pretili su Portugalci preko Gonzala Ramosa i Rafa Silve, da bi im se trud isplatio u finišu prvog dela. Nepropisno je Mireti startovao u šesnaestercu, a Žoao Mario nije propustio poklon da sa 11 metara donese izjednačnje gostima.

U nastavku Benfika je stigla do preokreta golom Žoaa Neveša, koji je posle odbrane Perina i odbijene lopte, istu smestio u mrežu Torineza za vođstvo od 2:1. Mogli su Orlovi nekoliko trenutaka kasnije do trećeg gola, kada je projektil Silve golman Juventusa krajnjim naporom izbio u korner.

Imao je Juventus šansu da izjednači u 71. minutu, kada je stativa bila saveznik Portugalaca, dok je u nastavku akcije Di Marija šutirao u Vlahodimosa.

Foto: Tanjug/AP

 

Postigao je Vlahović pogodak u 84. minutu, svi su se ponadali izjednačenju Torineza, ali je De Šiljo ostao u ofsajd poziciji i gol srpskog reprezentativca je poništen na nesreću navijača.

Do kraja meča, Benfika je zadržala prednost i upisala novi trijumf, zadržavši lidersku poziciju u grupi.

Pari Sen Žermen je slavio protiv Makabija u Haifi (3:1), ali je Zvezdin dželat stigao do vođstvo golom Čerija i šokirao prebogate asove Svetaca.

Uspeli su Parižani da se oporave od šoka i do kraja poluvremena izjednače golom Lea Mesija, da bi u drugom poluvremenu Mbape postavio stvari na svoje mesto. Konačnih 1:3 postavio je Nejmar u finišu meča.

Foto: Tanjug

 

Novi trener Čelsija Grejem Poter debitovao je na klupi Plavaca remijem u Ligi šampiona. Na Stamford Bridžu odoleo je Salcburg rezultatom 1:1, Sterling je doveo domaćina u vođstvo, dok je izjednačenje Bikovima doneo Okafor u 75. minutu.

U grupi G, posle uspavanke u prvom poluvremenu, Siti je preokretom savladao Borusiju iz Dortmunda sa 2:1 (0:0).

Milioneri su poveli preko Džuda Belingema koji je ispratio dodavanje Markusa Rojsa i doneo vođstvo gostima. Sjajnim evrogolom Stonsa, Građani su stigli do izjednačenja, dok je potpuni preokret i pobedu doneo Haland postigavši 13. gol u osam mečeva za šampiona Engleske.

U drugom meču ove grupe, Kopenhagen i Sevilja su odigrali bez golova, a reprezentativac Srbije Marko Dmitrović imao je nekoliko sjajnih intervencija u timu iz Andaluzije.

Šampion Evrope Real je posle mnogo muka u nastavku slomio otpor Lajpciga, ukrotivši Bikove sa 2:0. Samo deset minuta bilo je dovoljno Madriđanima da dođu do bodova, pošto je posle vodećeg gola Valverdea u 80, tačku na trijumf stavio Marko Asensio u poslednjim sekundama meča.

Napoli je protutnjao kroz Glazgov i savladao Rendžers sa 3:0, a pobeda je mogla da bude i ubedljivija da Zjelinski nije promašio penal.

Posle novog dosuđenog penala, Politano je doveo Italijane u vođstvo sa "bele tačke", da bi Raspadori duplirao prednost. Konačan rezultat postavio je Ndombele u sudijskoj nadoknadi.  

TOK MEČEVA:

Kraj mečeva.

90. minut - Asensio je u 90. minutu postigao gol za Real i postavio konačnih 2:0, dok je ndombele trećim golom za Napoli (0:3) stavio tačku na meč u Glazgovu!

88. minut - GOOL!!! Nejmar donosi pobedu PSŽ-u u Haifi, Sveci vode 3:1 i upisuju drugi trijumf.

85. minut - GOOOL!!! Raspadori duplira prednost Napolija na Ajbroksu, Rendžers gubi 0:2!

83. minut - Gol za Juventus je postigao Dušan Vlahović, ubacio je loptu u mrežu grudima, ali je De Šiljo bio u ofsajdu i poništio pogodak Srbina!

84. minut - GOOOL!!! Siti za samo 180 sekundi okreće, golom Erlinga Halanda - 2:1!!!!

81. minut - GOOOL!!! Mančester Siti izjednačava protiv Dortmunda, strelac je Džon Stons - 1:1. Kakva golčina fudbalera Građana!

80. minut - GOOOL!! Drugo poluvreme u Madridu je počelo ranije od ostalih, a Real je u vođstvo doveo Valverde na asistenciju Vinisijus Žuniora. 

75. minut - GOOOOL!!! Salcburg izjednačava u Londonu, Okafor je nadmudrio odbranu Čelsija - 1:1.

70. minut - Kakva šansa za Juventus, stativa je ovog puta bila saveznik Benfike posle šuta Kina. U nastavku akcije, Di Marija je šutirao u golmana gostiju Vlahodimosa.

69. minut - GOOOL!!! PSŽ preokreće protiv Makabi Haife, a strelac je Kilijan Mbape. Sada Parižani vode 2:1.

69. minut - GOOOL!!! Politano je sigurno izveo najstrožu kaznu za Italijane i doveo Napoli u vođstvo protiv Policajaca od 1:0!

68. minut - Još jedan penal za Napoli protiv Rendžersa!

62. minut - Nova sjajna prilika za Benfiku, bomba Rafa Silve koju je Perin krajnjim naporom izbio u korner.

57. minut - Napoli je imao šansu da povede sa penala protiv Rendžersa, ali je Zjelinski promašio najstrožu kaznu. Samo 120 sekundi kasnije, Mateo Politano je ispravio nepravdu i doneo Italijanima vođstvo na Ajbroksu, ali je signalizirana ofsajd pozicija i gol je poništen. 

56. minut - Rendžers nastavlja sa desetoricom, jer je Sands zaradio drugu javnu opomenu i put u svlačionicu.

55. minut - Šok i na Etihadu! Vodi Dormtund protiv Sitija, golom Džuda Belingema! Sjajno je engleski reprezentativac prihvatio dodavanje Rojsa i savladao Edersona - 0:1!

55. minut - GOOOOOL!!!! Vodi Benfika 2:1 u Torinu, golom Neresa, koji je sjajno prihvatio odbijenu loptu golmana Juventusa i smestio je iza njegovih leđa. Preokret na Alijanc areni.

53. minut - Makabi se ne predaje protiv PSŽ-a, sada je sjajnu šansu propustio Pjero šutiravši pored gola Donarume.

52. minut - Prva prava prilika u duelu Sitija i Dortmunda, i to za goste. Pokušao je Markus Rojs da iznenadi Edersona, prihvatio je centaršut, ali tukao jako neprecizno i daleko od gola.

50. minut - Malo je nedostajalo da Milik postigne svoj drugi gol i donese novo vođstvo Juventusu, ali Vlahodimos je sjajno odreagovao i odbranio u padu udarac poljskog reprezentativca.

48. minut - U Torinu Kostić je centrirao po zemlji, opasnost u najavi, koju je otklonila odbrana Benfike.

47. minut - GOOOOOOOOL!!! Čelsi stiže do vođstva protiv Salcburga, a strelac je Rahim Sterling, na asistenciju Mejsona Maunta.

46. minut - Počela su druga poluvremena u Ligi šampiona.

Gotovo je prvo poluvreme na svim mečevima.

Čelsi - Salcburg 1:1 (0:0

Kopenhagen - Sevilja 0:0

Juventus - Benfika 1:1

Makabi - PSŽ 1:3

Mančester siti - Borusija 0:0

Rendžers - Napoli 0:0

Real - Lajpcig 0:0

45. minut - U Torinu se igra još četiri minuta. Završena su poluvremena u Londonu i Mančesteru, u duelima Čelsi - Salcburg i Siti - Dortmund nema golova.

43. minut - GOOOL!!!! Žoao Mario donosi izjednačenje lisabonskim Orlovima, veoma sigurno izveden penal. Golman je pročitao njegovu nameru, ali je udarac bio precizan i neodbranjiv.

42. minut - Penal za Benfiku, VAR je odlučio da je prekršaj postojao u šesnaestercu kada je Mireti nepropisno startovao. Portugalci imaju najstrožu kaznu!

40. minut - Denis Vavro je zapretio kod Kopenhagena, nateravši Marka Dmitrovića da odličnom intervencijom sačuva Sevilju.

 

 

37. minut - GOOOOOOL!!!! Parižani stižu do izjednačenja protiv Makabija, a strelac je Leo Mesi. Isplatila se inicijativa Svetaca, idemo ispočetka - 1:1.

34. minut - Nema rezultatskih promena, jedini golovi večerašnjeg programa postignuti su u Torinu i Haifi.

29. minut - Jusuf El Nasri je propustio prvu ozbiljnu priliku u duelu Kopenhagen - Sevilja. Napadač španskog tima je šutirao po zemlji, njegov udarac odbranio je golman Danaca Metju Rajan.

Foto: Tanjug

 

25. minut - Najbolja šansa za Benfiku!!! Gonzalo Ramos je šutirao glavom sa nekoliko metara, ali je Peron bio dobro postavljen i spasio Juve!!

24. minut - GOOOOOL!!!! Šok u Haifi!!! Makabi vodi protiv moćnog PSŽ-a, golom Tjarona Čerija! Ovome se ni najveći optimisti nisu nadali, do ovog trenutka Sveci su propustili nekoliko izglednih prilika, sada ih je stigla kazna!

22. minut - Đovani Simeone je imao priliku da dovede Napoli u vođstvo, ali je Mekgregor odlično odbranio njegov pokušaj.

20. minut - Preti i Benfika preko Neresa, čiji udarac glavom odlazi iznad prečke.

18. minut - Nova odlična šansa za Juventus, Vlahović je šutirao iskosa, lopta je fijuknula pored stative.

Grejem Poter prvi put predvodi Čelsi u Ligi šampiona, susret protiv Bikova je njegova premijera u najelitnijem klupskom takmičenju.

 

 

14. minut - U duelu Rendžersa i Napolija, pažnju je zavredeo šut Erfilda, kome je golman Napolija Aleks Meret odličnom intervencijom onemogućio da dovede Policajce u vođstvo.

11. minut - Stvara Nkunku glavobolju odbrani Reala, ponovo je bio u šesnaestercu i pao, tražili su igrači Lajpciga penal, ali je sudija pokazao da se igra nastavi.

Foto: Tanjug

 

9. minut - Velika prilika za Filipa Kostića da duplira prednost Stare dame, srpski reprezentativac je šutirao iskosa iz blizine pored gola.

5. minut - Lajpcig propušta sjajnu šansu u Madridu, Kristofer Nkunku je bio "oči u oči" sa Kurtoom, ali ga je golman Reala pročitao i sjajnom intervencijom ostao nesavladan.

4. minut - GOOOOL!!!! Vodi Juventus protiv Benfike, strelac je Arkandijuš Milik. Poljak je odlično skočio posle centaršuta Paredesa i glavom smestio loptu u mrežu - 1:0!!

3. minut - U duelu Rendžersa i Napolija, gosti su imali lepu priliku, Pjotr Zelinski je pogodio stativu.

3. minut - Dušan Vlahović je starter u timu Juventusa, međutim, odbrana Benfike ga je uhvatila u ofsajdu u prvom napadu Torineza.

2. minut - Mbape propušta odličnu priliku za PSŽ u Haifi, dobro je tukao, ali ga je golman Izraelaca zaustavio.

2. minut - Mančester siti je zapretio protiv Dortmunda, centrirao je Kanselo, ali u šesnaestercu nije bilo opasnost za Aleksandera Majera, koji je lako uhvatio loptu.

1. minut - Počeli su mečevi Lige šampiona!

21.00 - Pre početka večerašnjih utakmica minutom ćutanja odata je počast nedavno preminuloj kraljici Elizabeti!

20.50 - Erling Haland je postigao 12 golova u poslednjih sedam mečeva Mančester sitija.

 

 

20.47 - Uskoro počinju preostali mečevi 2. kola Lige šampiona.

20.41 - Završene su prve utakmice današnjeg programa, Šahtjor i Seltik su remizirali 1:1 u grupi F, dok je Milan pobedio zagrebački Dinamo sa 3:1 u grupi E.

20.29 - Pjer Emerik Obamejang predvodiće napad Čelsija ove večeri protiv Austrijanaca.

 

 

20.08 - Večeras je na programu sedam mečeva najelitnijeg klupskog takmičenja, u kojima se sastaju: Glazgov Rendžers - Napoli (A), Čelsi - Salcburg (E), Real - Lajpcig (F), Mančester siti - Borusija Dortmund, Kopenhagen - Sevilja (G), Juventus - Benfika i Makabi Haifa - PSŽ (H).

 

 

20.00 - Dobro veče i dobro došli na lajv blog portala Informer.rs, na kojem iz minuta u minut možete pratiti dešavanja sa mečeva Lige šampiona.

LIGA ŠAMPIONA, 2. KOLO:

Sreda:

Grupa A

Glazgov Rendžers - Napoli 0:3 (0:0)

Politano 68, Raspadori 85p, Ndombele 90+1

Standings provided by SofaScore LiveScore

 

Grupa E

Milan - Dinamo Zagreb 3:1 (1:0)

Žiru 45p, Salemakers 47, Pobega 77 - Oršić 56

Čelsi - Salcburg 1:1 (0:0)

Sterling 48 - Okafor 75

Standings provided by SofaScore LiveScore

 

Grupa F

Šahtjor - Seltik 1:1 (1:1)

Mudrik 29 - Bondarenko ag 10 

Real Madrid - Lajpcig 2:0 (0:0)

Valverde 80, Asensio 90

Standings provided by SofaScore LiveScore

 

Grupa G

Mančester siti - Borusija Dortmund 2:1 (0:0)

Stons 80, Haland 84 - Belingem 56

Kopenhagen - Sevilja 0:0

 

Standings provided by SofaScore LiveScore

 

Grupa H

Juventus - Benfika 1:2 (1:1)

Milik 4 - Mario 44p, Neres 55

Makabi Haifa - PSŽ 1:3 (1:1)

Čeri 24 - Mesi 37, Mbape 69, Nejmar 88

 

Standings provided by SofaScore LiveScore

 

Utorak:

Grupa A

Liverpul - Ajaks 2:1 (1:1)

Salah 17, Matip 89 - Kudus 27

Grupa B

Porto - Klub Briž 0:4 (0:1)

Hutgla p15, Solah 47, Skov Olsen 52, Nusa 89

Bajer Leverkuzen - Atletiko Madrid 2:0 (0:0)

Andrih 84, Dijabi 87

 

Standings provided by SofaScore LiveScore

 

Grupa C

Viktorija Plzenj - Inter 0:2 (0:1)

Džeko 20, Demfris 70.

Bajern - Barselona 2:0 (0:0)

Ernandez 50, Sane 54

 

Standings provided by SofaScore LiveScore

 

Grupa D

Sporting Lisabon - Totenhem 2:0 (0:0)

Paulinjo 90, Artur Gomeš 90+3.

Olimpik Marselj - Ajntraht Frankfurt 0:1 (0:1)

Lindstrom 43

 

Standings provided by SofaScore LiveScore

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

Zapad ne dozvoljava temu NATO agresije na Jugoslaviju! Plaše se da se suoče sa istinom u vezi sa njom!
Live TV

Zapad ne dozvoljava temu NATO agresije na Jugoslaviju! Plaše se da se suoče sa istinom u vezi sa njom!

Savet bezbednosti Ujedinjenih nacija (SB UN) večeras još jednom nije prihvatio da raspravlja o NATO agresiji na Jugoslaviju pošto za predloženi dnevni red nije glasao dovoljan broj članica tog tela. Kao i na sednici SB UN 25. marta, i na večerašnjoj, ponovo zakazanoj na zahtev Rusije, Francuska je zatražila takozvano proceduralno glasanje o dnevnom redu. Za dnevni red, odnosno raspravu o NATO agresiji na Jugoslaviju 1999. godine, večeras je glasalo šest od 15 članica Saveta bezbednosti, dok je ostalih devet bilo uzdržano. Za usvajanje dnevnog reda bilo je potrebno devet glasova. Ovu odluku, u emisiji "Info veče" Informer TV, komentarisali su analitičari Veljko Jovanović i Luka Stajić, kao i Nebojša Obrknežev iz Ruske stranke.

28.03.2024

23:01

Napad u Moskvi je pokušaj državnog udara! Pitanje je dana kad će ukrajinska vojska kapitulirati, zato je potrebno da se Rusija destabilizuje iznutra! (VIDEO)
Live TV

Napad u Moskvi je pokušaj državnog udara! Pitanje je dana kad će ukrajinska vojska kapitulirati, zato je potrebno da se Rusija destabilizuje iznutra! (VIDEO)

Goran Petronijević, advokat, Nikola Jović, politikolog, prof. dr Aleksandar Lukić sa Instituta za političke studije i akademik prof. dr Dragan Radenović govorili su u emisiji "Info dan" na Informer TV o terorističkom napadu u Moskvi i tome šta on zapravo predstavlja i kako će uticati na budućnost Rusije.

28.03.2024

18:01

JOŠ TV VESTI

Hronika

"Laže da ga je Vuk pretukao": Na suđenju Đuri Nikoliću za ubistvo u Jakovu svedočila majka žrtve
Hronika

"Laže da ga je Vuk pretukao": Na suđenju Đuri Nikoliću za ubistvo u Jakovu svedočila majka žrtve

Bila sam u dvorištu Novakovića, u tu kuću je udata moja ćerka i bavila sam se decom. Čula sam da je došao Milan Nikolić i udario mog sina Vuka sa obe šake. Nisam videla, ali sam čula tada šta se desilo. Milan mu je zapretio prstom i rekao, "j....u ti majku", a Vuk mu je odgovorio, "ti da j...š moju Draganu. Milan je mali čovek, ali je poskočio i sa obe šake udario Vuka. To su snimile kamere.

28.03.2024

18:01

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija