• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

23.09.2022

22:41

MAĐARI ŠOKIRALI NEMCE! Salaj kao Zidan! Azuri IZBACILI Engleze! Zmajevi u A Ligi nacija! (VIDEO)

Tanjug

Fudbal

MAĐARI ŠOKIRALI NEMCE! Salaj kao Zidan! Azuri IZBACILI Engleze! Zmajevi u A Ligi nacija! (VIDEO)

Podeli vest

Fudbaleri Mađarske priredili su veliko iznenađenje u A Ligi nacija i pobedom nad Nemačkom u Lajpcigu rezultatom 1:0 (1:0) kolo pre kraja u Grupi 3 došli u situaciju da se bore za osvajanje prvog mesta sa Italijom

Osim plasmana u baraž za Evropsko prvenstvo, u slučaju da ne prođu kroz kvalifikacije do Šampionata Starog kontinenta, naši severni susedi su došli u poziciju i da se bore za plasman na završni turnir Lige nacija, na koji idu samo četiri prvoplasirane selekcije iz A divizije.

Gol odluke postigao je kapiten Atila Salai u 17. minutu, kada je sjajno odreagovao posle kornera Soboslaja, a onda maestralnom reakcijom i udarcem petom smestio loptu iza Ter Štegenovih leđa.

Pokušavali su Panceri do kraja meča da izbegnu prvi poraz u takmičenju, međutim, nisu uspeli, pa je na kraju odlučio spektakularan pogodak iz prvog poluvremena.

U derbiju grupe, Italija je savladala Englesku sa 1:0 (0:0) i poslala Gordi Albion u B Ligu nacija!

Ovim porazom, izabranici Gereta Sautgejta su kolo pre kraja bez šansi da se domognu treće pozicije i izbegnu ispadanje u niži rang, dok su Azuri ostali u trci za prvo mesto i plasman na Fajnal-for.

Najbolju šansu za Azure propustio je Barela u 56. minutu kada je na centaršut Di Marka gađao tik pored stative, ali i da je postigao pogodak, zastavica pomoćnog sudije zavijorila se u vazduhu, pa bi gol bio poništen zbog ofsajda

Pobednika je odlučio Đakomo Raspadori u 67. minutu, fantastičnim golom. Sa distance iskosa efektno je pogodio mrežu nemoćnog Poupa. Prethodno ga je uposlio kapiten Leo Bonući, a fudbaler Napolija majstorskim udarcem postavio ispostavilo se konačan rezultat!

Mogao je Kejn u 76. minutu da donese izjednačenje Albionu, ali je njegov udarac sa ivice šesnaesterca odbranio Donaruma.

Zmajevi su savladali Crnogorce u balkanskom obračunu u B Ligi nacija, pogotkom Demirovića u prvom minutu sudijske nadoknade prvog poluvremena, što joj je donelo plasman u A Ligu nacija!

Bosanci su kolo pre kraja na 11 bodova, četiri više od Sokolova, koji više ni teoretski ne mogu da ih ugroze. U drugom meču grupe, Finska je pobedila Rumuniju golom Temua Pukija u 12. minutu, prepustivši gostima poslednju poziciju u grupi.

LIGA NACIJA

A

Italija - Engleska 1:0 (0:0)
Raspadori 67.

Nemačka - Mađarska 0:1 (0:1)
Salai 17

 

Standings provided by SofaScore

 

B

BiH - Crna Gora 1:0 (1:0)
Demirović 45+1

Finska - Rumunija 1:0 (1:0)
Puki 12

 

Standings provided by SofaScore

 

C

Gruzija - Severna Makedonija 2:0 (1:0)
Miovski ag 35, Kvaraškelija 64

Bugarska - Gibraltar 5:1 (2:1)
Antov 23, Despodov 36, Kirilov 52, Stefanov 55, Petkov 81- Čipolina 26

 

Standings provided by SofaScore

 

D

Estonija - Malta 2:1 (1:1)
Sapinen p45+6, Anije 86. - Teuma p51

Standings provided by SofaScore

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Danka Ilić ubijena je pre tačno mesec dana, a ovo je detaljna rekonstrukcija stravičnog zločina: Devojčica ubijena na par metara od kuće
Hronika

Danka Ilić ubijena je pre tačno mesec dana, a ovo je detaljna rekonstrukcija stravičnog zločina: Devojčica ubijena na par metara od kuće

Danka Ilić (2) nestala je 26. marta u Banjskom polju kod Bora, u dvorištu porodične kuće svoje majke Ivane Ilić, dok se igrala sa starijim bratom. Prema rečima majke, sin je zatražio vodu, pa je ona otišla do automobila, ali kada se vratila Danka više nije bila tamo. Nažalost, potraga za devojčicom za kojom je tragala cela Srbija, ali i Evropa, završena je na tragičan način.

25.04.2024

20:46

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija