• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: J. N.

24.09.2022

07:09

JURIŠ NA ŠVEĐANE! Samo pobeda čuva šanse za prvo mesto i promociju u elitnu diviziju!

fss

Fudbal

JURIŠ NA ŠVEĐANE! Samo pobeda čuva šanse za prvo mesto i promociju u elitnu diviziju!

Podeli vest

Dragan Stojković Piksi uoči večerašnje utakmice sa Švedskom u Ligi nacija (20.45) kaže da se Aleksandar Mitrović i Dušan Vlahović odlično razumeju na terenu i neće biti problem da istovremeno budu starteri


Napadači Aleksandar Mitrović i Dušan Vlahović mogu da igraju zajedno, poručuje selektor fudbalske reprezentacije Srbije Dragan Stojković Piksi.

"Orlovi" će večeras dočekati Švedsku u meču 5. kola Lige nacija (20.45, RTS 1, Arena 1 premijum), a tri dana kasnije odmeriće snage sa Norveškom u gostima.

Uštimovani

Ako imate dvojicu odličnih muzičara, ne vidim zašto ne bi mogli da sviraju zajedno
Dragan Stojković Piksi

Srbija bi sa dve pobede osvojila prvo mesto u grupi i izborila se da u sledećem izdanju Lige nacija igra u najjačoj diviziji. Osim toga, osigurala bi i rezervnu trasu ka sledećem Evropskom prvenstvu, ako se ne plasira kroz redovne kvalifikacije. Pobede bi pomogle i da se "orlovi" nađu u drugom šeširu pred žreb kvalifikacionih grupa za EP.

Gudelj otišao

Ove dve utakmice su praktično poslednja provera pred Svetsko prvenstvo u Kataru (20. novembar - 18. decembar), a navijače zanima za kojeg će se napadača Piksi odlučiti za početak utakmice ili će ih obojicu poslati na teren, jer su i Mitrović i Vlahović u golgeterskoj seriji.

- Sve je moguće. Vlahović i Mitrović su odlični napadači i ne vidim problem da budu zajedno na terenu. Sad, međutim, ne želim da otkrivam u kojem sistemu ćemo igrati. Važno je da se njih dvojica razumeju veoma dobro. Ako imate dvojicu odličnih muzičara, ne vidim zašto ne bi mogli da sviraju zajedno - kaže Stojković.

Foto: fss

 



Na poslednju konferenciju srpske reprezentacije pred meč sa Švedskom došao je i novinar italijanske "Gazete delo sport", kojeg je zanimalo Piksijevo mišljenje o trenutnoj formi Dušana Vlahovića. Napadač Juventusa je na "čizmi" na udaru kritika.

- Kao selektor sam veoma zadovoljan njegovim igrama i treninzima. Možda u Italiji očekuju da stalno postiže gol ili dva po meču, ali Serija A je teška liga za igranje. On je profesionalac, sjajan lik i uvek se žrtvuje za tim. Očekujem da pruži sve najbolje od sebe za reprezentaciju. U dobroj je formi, nije povređen, nema probleme i očekujem njegovu dobru igru protiv Švedske - kaže Stojković.

Tadić: Idemo na pobedu


Hoćemo stalno da pobeđujemo i nije bitno igramo li u Ligi nacija ili na Mundijalu, kaže kapiten "orlova" Dušan Tadić. 
- Želimo da pobedimo na obe utakmice, septembar je dobar mesec za igranje jer smo tek na početku sezone. Srećni smo što smo ovde, radujemo se utakmicama, nebitno da li je Liga nacija ili Mundijal. Ovo je sjajna generacija, selektor je napravio odličnu "hemiju" i to je najvažnije. Zbog toga i dolaze rezultati, samo treba da nastavimo tim ritmom. Uvek sam u službi tima, da hranim saigrače loptama. Puno mi je srce kada daju golove. Svako će doći do izražaja ako pratimo Misterove instrukcije - kaže Tadić.


Selektor Srbije još jednom je naglasio da ga ne interesuje preterano protiv koga igra, već samo kako će izgledati njegov tim. Priznao je da o sastavu u kojem će Švedska izaći na teren uopšte ne vodi računa.

- Nemam pojma u kojem sastavu će igrati Švedska, niti me interesuje. Znam generalno njihov sastav, ali neću svoje momke opterećivati tim informacijama. Interesuje me naš tim i da momci odigraju onako kako radimo svaki dan. Nemam dilemu oko našeg sastava, samo ne mogu da vam kažem. Stvorena je slika u mojoj glavi pre četiri dana i svaki dan se samo potvrđuje da to tako treba da bude. Nemamo Milenkovića zbog povrede, Nemanja Gudelj nije u kombinaciji za ove dve utakmice, on je već otišao - ističe selektor.

Ne mari za šešire

Ukoliko bi okončala takmičenje kao prva u grupi, Srbija bi sigurno bila u drugom šeširu u žrebu za kvalifikacije za Evropsko prvenstvo. 

- Irska je bila u drugom šeširu kad smo bili u kvalifikacijama za Mundijal u Kataru. I je l' joj to nešto pomoglo? Da li si drugi ili treći šešir, to nema veze, moraš da igraš. Plasman u bolji šešir nije garancija da ćeš se kvalifikovati za Evropsko prvenstvo - zaključuje Stojković.


LIGA NACIJA

5. kolo

LIGA B - grupa 4

Subota
Slovenija - Norveška 18.00
Srbija - Švedska 20.45

Standings provided by SofaScore

 

Bonus video




Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Kragujevački opštinari dali krv!
Humanitarna akcija

Kragujevački opštinari dali krv!

Zaposleni u Gradskoj upravi Kragujevac danas su, u organizaciji Samostalnog sindikata GU organizovali prvu od dve godišnje akcije dobrovoljnog davalaštva krvi za potrebe Banke krvi Univerzitetskog kliničkog centra u ovom gradu.

26.04.2024

12:17