• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

24.09.2022

09:58

EVO ŠTA KAŽU KLADIONICE pred utakmicu Srbije i Švedske u Ligi nacija!

Reuters

Fudbal

EVO ŠTA KAŽU KLADIONICE pred utakmicu Srbije i Švedske u Ligi nacija!

Podeli vest

Fudbalska reprezentacija Srbije večeras će dočekati Švedsku u meču 5. kola Lige nacija (20.45, RTS 1, Arena 1 premijum), a tri dana kasnije odmeriće snage sa Norveškom u gostima

Ove dve utakmice su praktično poslednja provera pred Svetsko prvenstvo u Kataru (20. novembar - 18. decembar). Srbija bi sa dve pobede osvojila prvo mesto u grupi i izborila se da u sledećem izdanju Lige nacija igra u najjačoj diviziji.

Osigurala bi i rezervnu trasu ka sledećem Evropskom prvenstvu, ako se ne plasira kroz redovne kvalifikacije. Pobede bi pomogle i da se "orlovi" nađu u drugom šeširu pred žreb kvalifikacionih grupa za EP.

Kladionice veruju Orlovima

 

U prvom meču je Srbija slavila golom Luke Jovića sa 1:0, a kladionice i veruju u pobedu Srbije na "Marakani". Kvota na trijumf Orlova na dan odigravanja meča je 1.90, a na Šveđane od 3.90 do 4.20, dok je oko 3.60 da će meč biti okončan bez pobednika.

Inače, neće biti navijača sa kupljenim kartama zbog suspenzije od strane UEFA, ali će meču prisustvovati deca do 14 godina. Možda to i ne bude kazna, s obzirom na posetu na nekim prethodnim mečevima. Nema sumnje da će klinci napraviti sjajnu atmosferu i bodridi idole na "Marakani". 

Foto: Reuters

 

Trenutna situacija u našoj grupi je takva da Slovenija ima dva, a Švedska tri boda i njima su pobede neophodne. Mi sa sedam bodova jurimo Norvešku koje je sa 10 na vrhu.

 

Standings provided by SofaScore

 

Atmosfera u ekipi je sjajna, selekrtor Dragan Stojković spreman je za šalu.

- Imamo Mitroviće kao Topaloviće, koliko hoćete. Nisu došli da se slikaju, iako su lepi momci, zgodni. Došli su da upišu debi za reprezentaciju. Prema tome, kada će, da li će... Hoće sigurno, to ćete i videti. Došli su definitivno da debituju. Igraćemo nešto najjače što može kad je u pitanju sastav. Nemamo Nikolu Milenkovića zbog povrede, ali igramo trojicom pozadi, neko mora da igra, je li tako? Nećemo ostaviti prazno mesto. Ko će igrati, videćete sutra. Generalno, Srbija će izaći sa timom za koji smatram da može izneti izazov zvani švedski. Ko god bude tu, nemam dilemu da će igrati vrhunski, kako se očekuje. Znate već da Gudelj nije tu, otišao je i nema ga za ove dve utakmice. Ima i tu nekih zdravstvenih stvari, to moramo da prihvatimo. Radi se o trojici igrača. Ali to se dešava, nećemo plakati, za prosutim mlekom ne treba plakati nikada. Jedan ne može, drugi može - rekao je selektor Dragan Stojković.

 

Bonus video




Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!
Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!

U Skupštini Srbije nešto posle 13.00 časova počeo je sastanak predsednice Skupštine Srbije Ane Brnabić sa predstavnicima poslaničkih grupa, političkih stranaka nacionalnih manjina i udruženja, radi konsultacija oko obrazovanja radnih grupa za unapređenje izbornog procesa i uvid, kontrolu i reviziju Jedinstvenog biračkog spiska.

26.04.2024

14:13

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Kragujevački opštinari dali krv!
Humanitarna akcija

Kragujevački opštinari dali krv!

Zaposleni u Gradskoj upravi Kragujevac danas su, u organizaciji Samostalnog sindikata GU organizovali prvu od dve godišnje akcije dobrovoljnog davalaštva krvi za potrebe Banke krvi Univerzitetskog kliničkog centra u ovom gradu.

26.04.2024

12:17