• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

24.09.2022

18:45 >> 22:40

RAPSODIJA PIKSIJEVIH ORLOVA! Srbija demolirala Šveđane uz het-trik Mitrogola i bombu Lukića! Spektakl gledalo na HILJADE mališana (VIDEO)

Starsportphoto

Fudbal

RAPSODIJA PIKSIJEVIH ORLOVA! Srbija demolirala Šveđane uz het-trik Mitrogola i bombu Lukića! Spektakl gledalo na HILJADE mališana (VIDEO)

Podeli vest

Fudbaleri Srbije odigrali su utakmicu petog kola Lige nacija protiv Švedske na "Marakani" i deklasirali goste sa 4:1 (2:1)

Može selektor Dragan Stojković da bude prezadovoljan, ali može i cela nacija onim što je ove večeri videla od fudbalera Srbije na meču protiv Švedske! 

Jesu se naši ofanzivci i ispromašivali, ali su nakon neočekivanog gola u 15. minutu, kada je Klason posle greške Stefana Mitrovića matirao Vanju Milinković-Savića dali gas i režirali preokret!

 

Foto: Starsportphoto

 
 
 
 

Glavni režiser bio je Aleksandar Mitrović, koji je zabeležio het-trik! On je bio  precizan u 18, 45+1 i 50. minutu, pa je razgalio i ugrejao na hilajde mališana na "Marakani". Prvi je as Fulama postigao nakon centaršuta Živkovića, kada je Mitrović nadskočio beka Švedske i glavom loptu poslao u mrežu. U samom finišu prvog poluvremena ponovo je naš rasni golgeter nadvisio čuvare i glavom zatresao mrežu na asistenciju Tadića iz kornera.

Foto: Starsportphoto

 

Zbog kazne UEFA na tribinama stadiona „Rajko Mitić“ bila su samo deca, a bilo je preko 10.000 mališana uzrasta do 14 godina. U svlačionice se otišlo sa prednošču Srbije, a na semaforu je stajalo 2:1!


Gde su stali, tu su i nastavili Piksijevi puleni u drugom poluvremenu! Fenomenalno je Dušan Vlahović prograo Mitrovića, ali je sudija poništio gol! Ipak, nakon VAR-a, utvrđeno je da nije bio ofsajd! To je bio 49. pogodak Mitrovića za našu zemlju!  

Foto: Starsportphoto

 

I to nije bilo sve! Bomba Saše Lukića je oduševila sve u 70. minutu! Sjajno je igrač Torina pogodio i povtdio surovu dominaciju naše selekcije!

Ako se po jutru dan poznaje, i ukoliko ponovimo ovu igru portiv Norveške, završićemo kao prvi u grupi i napraviti fenomenalnu uvertiru za Katar! No, treba sačekati meč u Oslu, ali ova igra i te kako raduje i hrabri!  

 

SRBIJA-ŠVEDSKA   4:1 (2:1)

Stadion: "Rajko Mitić"                     Sudija: Georgi Kabakov (Bugarska)

A. Mitrović 18, 45+1, 50, Lukić 70 - Klason 15, 

SRBIJA: V. Milinković-Savić,  Mašović, S. Mitrović, Babić, A. Živković, Lukić, S. Milinković-Savić, Kostić, Tadić, Vlahović, A. Mitrović

ŠVEDSKA: Olsen, Sundgren, Hin, Lindelef, Klason, Svamberg, Kajuste, Augustinson, Kuluševski, Gekereš, Forsberg.

 

UŽIVO:

Drugo poluvreme:

KRAJ! Pobeda Srbije 4:1!

90+1 - Žuti karton za Račića!

89. minut - Vlahovića je zamenio Luka Jović

86. minut - Aleksandar Mitrović drži led na nozi...Nadamo se da nije ništa ozbiljno...

84. minut  - Ivan Ilić i mlađi Stefan Mitrović su u igri! Mladi fudbaler Crvene zvezde zamenio je Dušana Tadića i upisao prve minute za Srbiju. Istovremeno, u igru je ušao i Ilić umesto Kostića.

81. minut- Sprema se dvosturka izmena u našem timu! Srbija kontroliše igru u završnici utakmice i rutinski privodi kraju susret iz kojeg će očigledno izaći sa nova tri boda.

72. minut - Ispraćen je Aleksandar Mitrović ovacijama, a Račić je na terenu!

70. minut - GOOOL! Kakava bomba Saše LUKIĆA ZA 4:1! Lazović je proigrao Lukića koji je sa leve ivice šesnaesterca rivala poslao loptu u malu mrežu i razgalio decu na tribinama!

69. minut - Pokušao je Fosberg, ali nije bio precizan...

67. minut - Žuti karton za Sergeja Milinković-Savića zbog grubog starta...

64. minut: Elanga i Kvaison su u igri, a teren su napustili Klason i Gekereš.

63. minut - Sada napad Srbije! Pokušali su Piksijevi izabranici do gola preko Vlahovića, ali je njegov udarac blokirao Sundgren...

60. minut - Preti sada Švedska, ali je Mašović bio na pravom mestu da otkloni opasnost...

56. minut- Aleksandar Mitrović je uputio udarac sa desne strane, ali je golman Olsen bio budan i sprečio našeg golgetera da postigne jubilarni 50. gol za Srbiju.

50. minut - HET-TRIK ALEKSANDRA MITROVIĆA! Uposlio ga je sjajno Dušan Vlahović, ali je sudija poništio gol! Ipak, nakon VARA- utvrđeno je da nije ofsajd! To je 49. pogodak Mitrovića za našu zemlju! 

46. minut- Počeo je drugi deo susreta na "Marakani". Umesto Živkovića u igri je Lazović, dok je Kajustea zamenio Olson.

Prvo poluvreme:

Kraj prvog dela! Srbija posle preokreta vodi 2:1!

45. minut- GOOOOL! 2:1 - Aleksandar Mitrović, jedan i jedini! 48. put je srpski as postigao gol u dresu Srbije!  Ponovo je naš rasni golgeter nadvisio čuvare i glavom zatresao mrežu na asistenciju Tadića iz kornera.

44. minut - Bilo je sada opasno, Kostić je poslao loptu ka Tadiću, ali od svega samo gol!

42. minut - Pokušao je Sergej Milinković-Savić, ali šutira visoko preko gola! 

37. minut - Ruku na srce Srbija je imala mnogo ozbiljnije i zrelije prilike, ali za sada po gol na obe strane...

32. minut - Au kakva šansa za Srbiju! Sjajno je Sergej Milinković Savić uposlio Vlahovića čiji je udarac odbranio Olse, a odbijena lopta se vratila do napadača Juvea, koji je potom pokušao da uposli Tadića, ali je poslao prejaku loptu ka kapitenu koji je preusmerio ka golu rivala, ali je opet čuvar mreže Šveđana uspešniji! 

27. minut - Srbija ima kontrolu i ofanzivnija je od gostiju...

21. minut - Sjajan prodor Kostića, ali Vlahović šutira pored gola! Odličnu šansu propustio je napadač Juventusa!

18. MINUT - ALEKSANDAR MITROVIĆ DONOSI IZJEDNAČENJE!Na centaršut Živkovića Mitrović je nadskočio beka Švedske i glavom loptu poslao u mrežu. Ovo mu je 47. gol u dresu Srbije!

15. mintut - GOL! Klasen je matirao Vanju  Milinković- Savića! Kuluševski je izbacio Stefana Mitrovića iz igre i uposlio Klasona koji je prvu pretnju Švedske realizovao!

14. minut - Andrija Živković je sada prokockao veliku šansu za Srbiju! Tadić ga je odlično našao...

8. minut - Vlahović je krenuo u kontru, ali ga je prekršajem zaustavio Hin, koji je na debiju dobio žuti karton.

Foto: Informer

 

6. minut - Sada  akcija naše reprezentacije! Vlahović je pred golom rivala loše zahvatio loptu, ali i gol bi bio poništen jer je pomoćni sudija kasnije signalizirao ofsajd.

4. minut - Orlovi su krenuli u poslednji izazov na domaćem terenu pred Svetsko prvenstvo u Kataru i ofanzivni su od starta! 

1. minut - Počeo je meč! Prvi napad ima Švedska! 

20:40 - Prelepa atmosfera na "Marakani". Istok i jug su puni, zapad i sever su zatvoreni!

20:20 - Stigao je i Nenad Bjeković u Ljutice Bogdana!

 

20:15 - Nema navijača, ali će Orlovi imati veliku podršku mališana!

Foto: Informer

 

20:00 - Sve je više dece koja hrle da vide svoje idole!

19:49 - Oko "Marakane" se stvorila ogroma gužva! Autobusi sa decom su stigli, a mališani su okupirali Autokomandu!

 

19:55 - Fudbalska reprezentacija Slovenije savladala je Norvešku rezultatom 2:1 (0:0) u B Ligi nacija Grupa 4 i na taj način učinila "veliku uslugu" Srbiji pred gostovanje u Oslu

19:45 - Naša selekcija sa dve pobede bi mogla da stignu do prvog mesta u Grupi 4, ali bi takođe posao mogla da im olakša Slovenija ukoliko savlada Norvešku! Vodili su Norvežaniu sa 1:0, ali su Slovenci dali gas i nekoliko minuta pre kraja vode 2:1!

19:35- U poslednjem meču Srbije i Švedske, Orlovi su trijumfovali, a strelac jedinog gola bio je Luka Jović u nadoknadi prvog poluvremena.

19:30 - Rezerve na ovom meču za Srbiju su: Dmitrović, M. Ilić, Pavlović, Mladenović, Eraković, Radonjić, Račić, Jović, S. Mitrović, I. Ilić, Đuričić, Lazović, a za Švedsku: Linde, Nortfelt, J. Anderson, Gudmundson, Valemark, Elanga, Kurtulus, Karlstrem, Išak, K. Olson, Kvaison, Usu.

19:14 - Podsetimo, prvi u grupi ide na mini kvalifikacioni turnir za plasman na prvenstvo Evrope i seli se u najelitniji rang Lige nacija, dok poslednji u grupi ide lestvicu niže...

19:01 - U ovom momentu stanje na tabeli izgleda ovako: Norveška 10, Srbija 7, Švedska 3 i Slovenija 2, ali Norveška trenutno vodi protiv Slovenije 1:0!

 

Standings provided by SofaScore

 

18:46 - Ovaj meč sudi bugarski sudija Georgi Kabakov, koji je od ranije poznat srpskoj fudbalskoj javnosti. Najbolji bugarski arbitar sudio je Zvezdi i Partizanu, a i jedni i drugi su pobedili kad je Kabakov sudio. Crveno-belima je bio srećne ruke prošle godine protiv Kluža (4:0), dok je crno-belima delio pravdu na revanš meču šesnaestine finala Lige konferencija protiv Sparte iz Praga (2:1). 

18:45 - Dobar dan i dobro došli na lajv blog portala Informer.rs, na kojem iz minuta u minut možete pratiti dešavanja sa meča Srbija-Švedska koja se igra u okviru Lige nacija.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Stockholm

pre 1 godinu

Nema navijaca?Pa sta su onda deca na stadionu?Igraci???

sledeća vest

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija