• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

25.09.2022

08:21

MITROVIĆ U ISTORIJI SVETSKOG FUDBALA! Srbin u društvu Mesija, Ronalda, Pelea... (VIDEO)

Starsportphoto

Fudbal

MITROVIĆ U ISTORIJI SVETSKOG FUDBALA! Srbin u društvu Mesija, Ronalda, Pelea... (VIDEO)

Podeli vest

Aleksandar Mitrović je vodio Srbiju do pobede protiv Švedske (4:1) u Ligi nacija, upisao je het-trik i ušao u istoriju svetskog fudbala


Aleksandar Mitrović je postigao tri gola na "Marakani" i našao se među 50 najboljih strelaca u istoriji reprezentativnog fudbala. Stigao je do 49. golova u dresu Srbije, pa će protiv Norveške, ako bude igrao imati šansu za jubilarni 50. pogodak.

Istorija

Mitrović je trenutno na 45. poziciji večne liste, ali nema sumnje da će as Srbije samo napradovati. Od aktivnih igrača, ispred Mitra su osim Ronalda (117), Mesija (88), Četrija (84), Mabkhuta (80) i Levandovskog (76) još Romelu Lukaku i Luis Suarez (po 68 golova), Edin Džeko (63), Zlatan Ibrahimović (62), Havijer Ćićarito Ernandez (52)...

Postalo je teško pronaći prave reči kojima bismo opisali šta Mitrović radi u dresu Srbije. Napadač Fulama je davno postao najbolji strelac  u istoriji našeg fudbala, a sada nastavlja da poduže lestvicu i otežava posao onima koji imaju u planu da ga stignu i nadmaše. Neće to biti nimalo lako...

Kristijano Ronaldo (Portugal) 117 golova
Ali Daei (Iran) 109
Mokhtar Dahari (Malezija) 89
Lionel Mesi (Argentina) 88
Ferenc Puškaš (Mađarska) 88
Sunil Četri (Indija) 84
Ali Mabkut (UAE) 80
Godfri Čitalu (Zambija) 79
Husein Saed (Irak) 78
Pele (Brazil) 77
Robert Levabndovski (Poljska) 76...

Foto: Starsportphoto

Aleksandar Mitrović

Protiv Šveđana je prvo preokenuo rezultat, a potom i dokrajčio protivnika. Nema odbrane koja ima rešenje za Srbina. Prvo je u18. minuta posle centaršuta Živkovića smestio loptu u mrežu pored nemoćnih Šveđana. 

U sudijskoj nadokandi stigao je do još jednog gola. Ovog puta posle kornera Dušana Tadića.

 

Stigao je i do het-trika. Vlahović ga je uposlio, Aleksandar je ovog puta nogom zatresao mrežu. Linijski sudija podigao je zastavicu za ofsajd, usledila je provera iz VAR sobe i potvrda da je gol regularan. U toku drugog poluvremena Mitrović je osetio bol posle jednog udarca, morao je da izađe u 72. minutu, a nadamo se da će nastaviti da rešeta već u utorak protiv Norvežana.

 

 

 

 

Bonus video




Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija