• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: M. G.

04.10.2022

10:34

DERBI LIGE ŠAMPIONA IGRA SE U MILANU! Barsa potpisuje otkaz Inzagiju

reuters

Fudbal

DERBI LIGE ŠAMPIONA IGRA SE U MILANU! Barsa potpisuje otkaz Inzagiju

Podeli vest

Barselona u sjajnoj formi gostuje vicešampionu Italije Interu, koji bi u slučaju poraza već večeras mogao da otpusti trenera Simonea Inzagija

Barsa stiže u Milano da presudi Simoneu Inzagiju! Italijanski vicešampion Inter večeras (21.00, Arena 2 premijum) dočekuje španskog giganta u okviru 3. kola grupe C Lige šampiona, što je, prema svim parametrima, derbi dana u elitnom takmičenju.

Za ljubitelje fudbala, naročito one koji navijaju za Inter, biće zanimljivo videti šta će biti sa trenerom Simoneom Inzagijem, koji je pred smenom u poslednjih mesec dana. Poznati strateg i njegov klub su za vikend doživeli vrlo neprijatan poraz od Rome u Seriji A, što mu je čak treći u poslednje četiri utakmice u prvenstvu. Mediji na "čizmi" uveliko pišu da bi Inzagiju meč protiv Barselone mogao da bude poslednji na klupi "nero-azura", naravno, u slučaju da doživi još jedan neuspeh.
Ugrožen

Svaki trener je u opasnosti, svake nedelje i u svakoj utakmici
Simone Inzagi, trener Intera

Katalonci su sila

Međutim, mlađi brat čuvenog Filipa Inzagija prilično je miran u najavi večerašnjeg derbija.

- Svaki trener je u opasnosti, svake nedelje i u svakoj utakmici. Moja ekipa je odigrala protiv Rome možda i najbolji meč u sezoni, ali su nas detalji delili do boljeg rezultata. Potrebne su nam pobede da bismo se osećali samouvereno. Večeras nas čeka veoma bitna utakmica u Ligi šampiona. Učinićemo sve da slavimo sa našim navijačima, koji nas bodre konstantno - poručuje Inzagi.

Rival vicešampiona Italije biće strašna Barselona, koja ponovo liči na jednu od najjačih sila u Evropi. Katalonci su u Primeri od sedam mečeva dobili šest, a jednom su odigrali nerešeno. Gol-razlika u prvenstvu Španije im je sjajnih 19:1! U Ligi šampiona su, sa druge strane, ubedljivo pobedili Plzenj, ali su nesrećno izgubili od Bajerna, lidera grupe. Kladionice ih očekivano vide kao velike favorite pred večerašnji duel, pa stoga i ne čudi što je kvota na njihovu pobedu 1,75, naspram preko 4,00 na Inter.

Tadić sa Ajaksom čeka neporaženi Napoli

 

Kapiten reprezentacije Srbije Dušan Tadić sa svojim Ajaksom večeras (21.00, Arena 3 premijum) dočekuje u meču 3. kola grupe A neporaženi Napoli. Ajaks je u prva dva kola savladao Rendžers i izgubio od Liverpula, dok je Napoli, koji igra fantastično ove sezone, pobedio oba pomenuta rivala. U istoj toj grupi i u istom terminu, na stadionu "Enfild" svoj međusobni okršaj odigraće prošlogodišnji finalisti Lige Evrope i Lige šampiona.


Trener Barselone Ćavi Ernandez kaže da je današnji meč na "Đuzepeu Meaci" jedan od najbitnijih za njegov tim dosad. Uz to, analizirao je igru svojih najvećih zvezda, pre svih Roberta Levandovskog.

Foto: Tanjug

Robert levandovski



- Imali smo tri dana da se pripremimo za vrlo bitan meč. Za vikend protiv Majorke nismo blistali, ali smo pobedili, što je jako bitno. Zadovoljan sam igrama Levandovskog, on je jedan od najboljih igrača na svetu. Ono što me u poslednje vreme naročito raduje jeste sjajna defanziva, a tu Đordi Alba, Đerar Pike i Andreas Kristensen rade odličan posao - naglašava Ćavi.

Dodatni motiv

Barselona će imati i dodatni motiv da savlada Inter, koji joj je na neki način ostao dužnik. Naravno, reč je o sezoni 2009/10. kada je italijanski velikan izbacio Katalonce u polufinalu Lige šampiona. Ostaće upamćeno da je Inter kod kuće dobio 3:1 i postao jedini tim koji je nadigrao moćnu Barsu te sezone. U revanšu je španski predstavnik imao igrača više maltene čitav meč, ali je slavio sa nedovoljnih 1:0, što je tada Murinjovom Interu omogućilo plasman u finale.
 

Bonus video




Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Danka Ilić ubijena je pre tačno mesec dana, a ovo je detaljna rekonstrukcija stravičnog zločina: Devojčica ubijena na par metara od kuće
Hronika

Danka Ilić ubijena je pre tačno mesec dana, a ovo je detaljna rekonstrukcija stravičnog zločina: Devojčica ubijena na par metara od kuće

Danka Ilić (2) nestala je 26. marta u Banjskom polju kod Bora, u dvorištu porodične kuće svoje majke Ivane Ilić, dok se igrala sa starijim bratom. Prema rečima majke, sin je zatražio vodu, pa je ona otišla do automobila, ali kada se vratila Danka više nije bila tamo. Nažalost, potraga za devojčicom za kojom je tragala cela Srbija, ali i Evropa, završena je na tragičan način.

25.04.2024

20:46

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija