• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Beta

16.10.2022

18:50

DOŠAO SAM U GRAD SPORTA I FUDBALA! Damir Čakar predstavljen u Novom Pazaru!

Printscreen You Tube, Elta HD

Fudbal

DOŠAO SAM U GRAD SPORTA I FUDBALA! Damir Čakar predstavljen u Novom Pazaru!

Podeli vest

Novi trener fudbalera Novog Pazara Damir Čakar rekao je na današnoj promociji da mu je drago što je u tom klubu i da će ekipa pokušati da završi jesenju polusezonu na najbolji mogući način.

- Prethodni šef struke (Vladimir Gaćinović) radio je izuzetan posao i napravio velike rezultate. Igrali smo fudbal u slično vreme, znamo se lično i o njemu imam najbolje mišljenje. Mislim da je Pazar u dobroj seriji i da se visoko kotira na tabeli. Nadam se da ćemo u ova preostala četiri kola u Super ligi, ali i u Kupu Srbije, nastaviti u istom stilu - rekao je Čakar novinarima u Novom Pazaru.

Crnogorski stručnjak je na klupi Pazaraca, trenutno petoplasiranih u elitnom takmičenju sa 26 bodova, nasledio Gaćinovića, s kojim je dan ranije sporazumno raskinuta saradnja.   

Svojevremeno trofejni prvotimac Partizana i državni reprezentativac, Čakar je ocenio da je pred njim veliki izazov jer je došao u "grad sporta i grad fudbala".

Foto: Starsportphoto

- Pazar postaje, mada je uvek i bio veliki klub. Žao mi je što ovde nisam završio igračku karijeru, kako bih ovdašnjim ljubiteljima fudbala i narodu ostanem u još boljem sećanju. Verujem, ipak, da me dobro pamte kao fudbalera - naveo je 49-godišnji trener.

On je istakao da dobro poznaje situaciju u srpskom fudbalu i da je često bio i u prilici da gleda utakmice u Novom Pazaru.      

- Čovek sam fudbala. Pratim sva dešavanja, a posebno Novi Pazar. Mnogo je razloga. Tu su moji prijatelji. U jako sam dobrim odnosima sa prvim čovekom kluba i počasnim predsednikom (Rasimom Ljajićem). Mislim da Pazar ima dobar tim i da nije slučajno visoko pozicioniran -  dodao je Čakar.

Njemu će u radu sa ekipom pomagati prvi asistent i analitičar Marko Jovanović, dok će sa golmanima i dalje raditi Suad Prtinac.    

Foto: Starsportphoto

Čakar će na pazarskoj klupi debitovati u sredu u Jagodini, u šesnaestini finala Kupa Srbije. Četiri dana kasnije predstaviće se i publici na Džaizkoin areni, u meču 16. kola Super lige sa Voždovcem.      

Generalni sekterar Pazaraca Fikret Međedović priznao je da je u prethodne tri godine četiri ili pet puta kontaktirao Čakara, sa željom da ga privoli da preuzme neku funkciju u klubu.    

- Bila je priča da bude sportski direktor ili trener. Nisu mogle da se 'poklope kockice', sve do sad. Razgovarali smo kratko jer se vrlo dobro znamo i brzo smo se dogovorili. Ispred kluba mu želim sreću i da nam donese mnogo uspeha - rekao je Međedović.
 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Vesti

TV

Stigla je "Nacionalna čitanka" za najmlađe đake! Evo kakve zanimljive sadržaje nudi "Riznica"! (VIDEO)
Live TV

Stigla je "Nacionalna čitanka" za najmlađe đake! Evo kakve zanimljive sadržaje nudi "Riznica"! (VIDEO)

Izmenom zakona o udžbenicima uvedena je "Nacionalna čitanka" za osnovno i srednje obrazovanje. Inicijativa je potekla od predsednika Aleksandra Vučića, a učenici će je dobiti besplatno. Šta je to što će nacionalna čitanka doneti nastavnicima, a šta učenicima? Na ovu temu u "Info jutro" govorili su direktor OŠ "Kneginja Milica" Darko Eger i učiteljica Anita Gvero.

27.09.2024

09:27

Hronika

Oglasio se ministar Dačić o pucnjavi na Dedinju! Nikola Vavić uhvaćen na mestu napada sa povredama, pronađen odbačen pištolj i čaura!
Hronika

Oglasio se ministar Dačić o pucnjavi na Dedinju! Nikola Vavić uhvaćen na mestu napada sa povredama, pronađen odbačen pištolj i čaura!

Potpredsednik Vlade i ministar unutrašnjih poslova Ivica Dačić izjavio je da je večeras oko 20:20 časova, u Beogradu, u ulici Slavka Ćuruvije, od strane građana prijavljena upotreba vatrenog oružja i da je, izlaskom policije na lice mesta, pored svog vozila zatečen Nikola Vavić sa vidljivim površinskim ogrebotinama u predelu oba kolena, koji nije hteo da sarađuje sa policijskim službenicima.

27.09.2024

00:12

JOŠ Hronika VESTI

Planeta

Zabava

Magazin

JOŠ Magazin VESTI

Džet set

Srbija

Kasandra, dođi, čekamo te! Kučevo na nogama!
Srbija

Kasandra, dođi, čekamo te! Kučevo na nogama!

- Naravno da bismo voleli da Kasandra dođe da nas poseti! Pa mi je volimo najviše u Srbiji! Meštani Kučeva s oduševljenjem su dočekali vest da je glumica Koraima Tores, koju su zavoleli krajem 90-ih kao Kasandru, stigla u Beograd.

26.09.2024

19:30