• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

24.10.2022

07:06

BJEKOVIĆ OKUPIO MILIONERE! Budući predsednik FSS već sastavio svoj tim saradnika!

Starsportphoto

Fudbal

BJEKOVIĆ OKUPIO MILIONERE! Budući predsednik FSS već sastavio svoj tim saradnika!

Podeli vest

Nenad Bjeković je mesta u Izvršnom odboru namenio uspešnim biznismenima poput Aleksandra Mihailovića, Branka Milutinovića, Gorana Karića i Željka Drčelića . Jedan od potpredsednika biće Branislav Nedimović, doskorašnji ministar poljoprivrede

Budući predsednik Fudbalskog saveza Srbije Nenad Bjeković (74) sastavio je tim budućih saradnika u kojem je i nekoliko bogataša!

Poznati i uspešni domaći biznismeni, koji su "teški" stotine miliona evra, biće novi članovi Izvršnog odbora FSS. Sve će biti ozvaničeno na izbornoj sednici Skupštine, koja je zakazana za 31. oktobar (14.00) u Sportskom centru u Staroj Pazovi!
Podrška

Bjeka je pravi izbor za predsednika FSS, a posebno mi se sviđa što je oko sebe okupio ozbiljne ljude
Milovan Đorić

Među onima čija se imena posebno izdvajaju su četvorica potpredsednika. To su Branislav Nedimović, doskorašnji ministar poljoprivrede, Aleksandar Mihailović, vlasnik kompanije "IPS Enerdži", Branko Milutinović, osnivač i direktor "Nordeusa", kao i Goran Karić, generalni direktor kompanije "Hemslejd limited" i bivši prvi čovek Napretka, u vreme vladavine Marka Miškovića. Mesto u IO rezervisano je i za Željka Drčelića, vlasnika kompanije "Konkord vest".

Tu je i Tumbaković

Dugogodišnji član FSS i bivši direktor "Trenerske škole" Milovan Đorić (77) kaže za Informer da mu se sviđa Bjekovićev spisak saradnika.

- Verujem da je Nenad pravi izbor za novog čelnika Saveza. Video sam da će u Izvršnom odboru biti veliki broj uspešnih i bogatih biznismena. To mi se sviđa i očekujem da bude pun pogodak - poručuje Đorić za naš list.

U odnosu na prethodni saziv IO, u novom neće biti Dragomira Lazovića iz Javora, prvog čoveka Zajednice klubova Superlige i Prve lige, ali ni Marjana Rnića, predsednika Komisije za žalbe FSS. Izostavljeni su još i Novica Tončev iz Radnika, Janoš Žemberi iz TSC, kao i Dragan Simović iz subotičkog Spartaka, koji je i na čelu FS Vojvodine.

S druge strane, kao predsednicima regionalnih saveza funkcije u vrhu FSS sleduju Marku Zdravkoviću (FS Beograda), Zoranu Ignjatoviću (FS Regiona istočne Srbije) i Nebojši Živanoviću (FS Regiona zapadne Srbije), dok bi region Vojvodine trebalo da predstavlja Dragoljub Samardžić, bivši predsednik Vojvodine.

Zvezda i "delije" izričito protiv

Čelnici Crvene zvezde, kao i njeni navijači izdali su saopštenja u kojima se jasno protive da Nenad Bjeković bude izabran za novog predsednika FSS. Crveno-beli su zatražili da se izborna sednica Skupštine odloži za 90 dana, kako se ne bi dizala tenzija pred odlazak na Mundijal u Kataru. "Delije" tvrde da je "Bjeković bio dugogodišnji funkcioner Partizana, čovek koji je uz Žarka Zečevića, pokojnog Mirka Marjanovića i ostale političke i fudbalske strukture otimao titule i donosio ih Partizanu".
Legenda kluba sa "Marakane" Miloš Šestić kratko je za Informer prokomentarisao aktuelnu situaciju.
- Uvek sam uz moju Zvezdu i navijače, šta god da je u pitanju. Ne mogu da idem protiv sebe - kaže Šestić.

Statutom su predviđena i mesta za predstavnike Sudijske i Trenerske organizacije, a to su Dejan Delević i Ljubiša Tumbaković. Ženski fudbal zastupaće advokat Snežana Petrović, a futsal Bojan Pavićević. Takođe, budući predsednik ima pravo da, bez uslova, imenuje još četiri člana IO.
Međutim, ono što baca senku na ove izbore u srpskoj kući fudbala su saopštenja FK Crvene zvezde, a potom i njenih navijača "delija", koji su izričito protiv toga da Bjeković bude novi predsednik FSS. Kao glavni razlog za bunt naveli su to što je on bio dugogodišnji funkcioner Partizana.

Foto: fss.rs

Aleksander Čeferin i Nenad Bjeković

Bez mrlje u karijeri

Nekadašnji selektor naše reprezentacije Milovan Đorić, koji je dobar deo igračke karijere proveo upravo na "Marakani", tvrdi da su te optužbe neosnovane.

- Nekome se sviđa plavuša, a nekome crnka. Ne može svima uvek da bude po volji. Bjeka je neokaljan čovek, imao je sjajnu karijeru. Dugo se poznajemo. Igrali smo jedan protiv drugog kao članovi Proletera i Slobode, odnosno Partizana i Zvezde. Kakve veze ima što je on partizanovac. Pa prethodni prvi čovek FSS Slaviša Kokeza bio je zvezdaš. Verujte, u ovom sistemu neće odlučivati samo predsednik, jer će posle mnogo godina Izvršni odbor činiti ozbiljni ljudi - objašnjava Đorić za naš list.
 

Bonus video




Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija