• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: V. T.

24.10.2022

08:43

NORVEŠKI REPREZENTATIVAC OBORIĆE SVE MOGUĆE REKORDE! Holand će vredeti MILIJARDU EVRA

Tanjug

Fudbal

NORVEŠKI REPREZENTATIVAC OBORIĆE SVE MOGUĆE REKORDE! Holand će vredeti MILIJARDU EVRA

Podeli vest

Rafaela Pimenta, menadžerka fudbalera Mančester sitija, tvrdi da će njegova ukupna vrednost na tržištu uskoro dostići neverovatnih milijardu evra

Erling Holand na dobrom je putu da obori silne golgeterske rekorde, ali i da postane najskuplji fudbaler u istoriji!

Napadač Mančester sitija uskoro će postati prvi igrač čija će ukupna vrednost premašiti neverovatnu sumu od MILIJARDU EVRA, tvrdi njegova menadžerka Rafaela Pimenta.
Ona je naslednica imperije koju je stvorio Mino Rajola, a koji je od iznenadne smrti 30. aprila ove godine brinuo o Holandovoj karijeri.
Bolji od Mbapea

Normalno je da upoređujete Erlinga s Mbapeom, ali Holand ide korak dalje. On je igrač još većeg potencijala
Rafaela Pimenta

Kupljen za "siću"

"Građani" su letos kupili reprezentativca Norveške za samo 60 miliona evra iako je njegova vrednost prema proceni portala "Transfermarkt" još 7. oktobra 2021. godine dostigla brojku od 150 miliona evra.

"Milioneri" su, međutim, pristali da obeštećenje za Holanda bude 60 miliona i tu stavku su uneli u ugovor još kad su ga za samo 20 miliona evra doveli iz Red bul Salcburga. I tad je za Norvežanina plaćeno dvostruko manje obeštećenje, budući da je njegova vrednost u tom trenutku procenjivana na 45 miliona evra.

Pimenta tvrdi da će se sve ove cifre ubrzo zaboraviti, jer je Holand "eksplodirao" u dresu Sitija i njegova vrednost raste iz dana u dan. Na 15 utakmica ove sezone već je dao 22 gola, što znači da protivničku mrežu pogađa u proseku na svakih 55 minuta!

- Mislim da će Erling biti prvi igrač koji će ostvariti transfer od oko milijardu evra. Ukoliko spojite njegovu fudbalsku vrednost, zatim vrednost njegovog imidža, vrednost njegovih sponzorskih ugovora, to je sigurno milijarda. Ako imate imalo pojma o tržištu, normalno je da upoređujete Erlinga s Mbapeom, ali Holand ide korak dalje. On je igrač još većeg potencijala - smatra Pimenta, naslednica imperije koju je stvorio Mino Rajola.

Foto: Tanjug

Erling Holand



Britanski sportski portal "Atletik" objavio je pre nekoliko dana da u Holandovom ugovoru sa Sitijem postoji otkupna klauzula od 200 miliona evra koja može biti aktivirana najranije u leto 2024. godine. I ona je navodno namenski napravljena za Real Madrid.

Menadžer Sitija Pep Gvardiola demantovao je postojanje bilo kakve klauzule, ali je Pimenta odgovorom na isto pitanje unela novu pometnju.

- Dobra stvar u tome kad ste advokat jeste to što, kad vas pritisnu o određenoj temi, vi samo možete da kažete "ne mogu da pričam o tome - rekla je menadžerka i odbila da demantuje postojanje klauzule.

Bolji od Ronalda i Mesija zajedno

 

Norveška "zver" Erling Holand, koji je 21. jula napunio tek 22 godine, već ima spektakularnih 157 golova u klupskom fudbalu. To je više nego što su dva najbolja fudbalera svih vremena, Leo Mesi i Kristijano Ronaldo, uspeli da postignu zajedno u istom uzrastu. Oni su kombinovano dali 138 golova.
Holand je u 50 utakmica za Molde dao 20 golova. Zatim je na 27 mečeva za Salcburg postigao 29 golova, a u 89 utakmica u dresu Borusije Dortmund upisao je čak 86 pogodaka. U Sitiju je trenutno na 22 gola.

Perez sprema novac

Španski mediji spekulišu da predsednik Real Madrida Florentino Perez uveliko priprema teren da već sledećeg leta, a najkasnije 2024. krene po Holanda. Ako bi na kraju sezone angažovao Norvežanina, onda ne bi važila pomenuta klauzula i transfer bi sigurno oborio trenutni svetski rekord, koji drži PSŽ kad je za 222 miliona evra kupio Nejmara od Barselone.

"Kraljevski klub" biće, navodno, spreman i da Norvežaninu ponudi platu od 100 miliona evra po sezoni. Trenutno najveća godišnja primanja ima Mbape, kojem "sveci" plaćaju 50 miliona evra.
Francuz je u ovom trenutku i fudbaler s najvećom vrednošću na tržištu, a "Transfermarkt" procenjuje da ona iznosi 160 miliona evra. Holand je samo 10 miliona evra jeftiniji.
 

 

Bonus video




Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

Epidemija malih boginja bukti u Beogradu! Veliki broj obolele dece širom Srbije
Društvo

Epidemija malih boginja bukti u Beogradu! Veliki broj obolele dece širom Srbije

Nа tеritоriјi grаdа Bеоgrаdа, u окviru еpidеmiје priјаvljеnе 22.2.2024. gоdinе, rеgistrоvаnо је 57 slučајеvа mоrbilа, оd којih је 47 pоtvrđеnо u Rеfеrеntnој lаbоrаtоriјi Institutа zа virusоlоgiјu, vакcinе i sеrumе „Tоrlак”, а 10 оbоlеlih оsоbа su коntакti lаbоrаtоriјsкi pоtvrđеnih slučајеvа.

07.05.2024

22:58

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija