• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: M. G.

25.10.2022

09:36

SRPSKI REPREZENTATIVAC PRED JEDNIM OD NAJVEĆIH IZAZOVA U KARIJERI! Pavlović protiv Čelsija juri prvo mesto u grupi

printscreen

Fudbal

SRPSKI REPREZENTATIVAC PRED JEDNIM OD NAJVEĆIH IZAZOVA U KARIJERI! Pavlović protiv Čelsija juri prvo mesto u grupi

Podeli vest

Fudbaleri Salcburga, za koji igra naš Strahinja Pavlović, imaju šansu da trijumfom protiv "plavaca" preuzmu vodeće mesto u grupi E Lige šampiona

Strahinja Pavlović (21) protiv moćnog Čelsija igra za prvo mesto u grupi Lige šampiona! Fudbaleri austrijskog Salcburga, za koji igra srpski reprezentativac, večeras (18.45, Arena 1 premijum) dočekuju engleskog velikana u 5. kolu E grupe elitnog takmičenja. Austrijanci bi pobedom kolo pre kraja grupne faze preuzeli lidersku poziciju.

Nakon četiri odigrana meča, Čelsi je prvi na tabeli sa sedam bodova, Salcburg ima šest, dok Milan i Dinamo Zagreb imaju po četiri. U glavnom fokusu biće Pavlović, koji igra fantastičnu sezonu u dresu prvaka Austrije. Mladi štoper skrenuo je pažnju i velikog Juventusa, koji namerava da ga dovede, a Strahinja će pravi test imati večeras protiv jedne od najbogatijih ekipa na planeti.
Do poslednjeg daha

Biće brutalna borba protiv Čelsija! Umorni smo, imamo povređenih igrača, ali smo i srećni što igramo ovakve mečeve
Matijas Jajsle

Veliko samopouzdanje

Nekadašnji defanzivac Partizana i Monaka Strahinja Pavlović kaže da će Salcburg pokušati da se suprotstavi timu koji vredi više od 860 miliona evra i koji ima velike ambicije ove sezone.

- Čelsi je krenuo da igra odlično u poslednje vreme i retko gubi utakmice. Dakle, znamo kakav nam tim dolazi u goste. Ali imamo i mi mnogo samopouzdanja zahvaljujući nedavnim nastupima. Jasno je da nam je potrebna skoro savršena utakmica da bismo pravili probleme takvom protivniku. Radićemo naporno na tome - kaže Pavlović, a prenosi "Kiker".

Poslednja šansa za Vlahovića i Kostića


Italijanski Juventus, za koji nastupaju Dušan Vlahović i Filip Kostić, večeras ima poslednju šansu da ostane u trci za plasman u osminu finala Lige šampiona. Torinski velikan gostuje Benfiki (21.00, Arena 2 premijum), i ako ne pobedi, oprostiće se od ovog takmičenja. Nakon četiri odigrana kola, PSŽ i Benfika imaju po osam bodova, a Juventus i Makabi Haifa po tri. Dakle, Juventusu trebaju pobede i večeras u Lisabonu i u poslednjem kolu protiv PSŽ-a, ali i da Benfika izgubi poslednji meč u Haifi protiv Makabija.


U Salcburgu su svesni da je pred njima vrlo važan meč. Mladi trener Matijas Jajsle (34), koji s velikim uspehom predvodi austrijski sastav, jedva čeka okršaj protiv dvostrukog prvaka Evrope.

- Biće brutalna borba protiv Čelsija! Moguće je da ćemo imati velikih problema sa sastavom tima, zbog povreda i izostanaka, ali to je posledica igranja mečeva na svaka tri dana. Jasno je da gust raspored zahteva mnogo od igrača, ali radujemo se što imamo priliku da smo često na terenu u različitim takmičenjima - poručuje Jajsle.

Međutim, i Čelsi ima svoju računicu pred večerašnji meč. "Plavci" uprkos svim najavama iz Mocartovog grada i dalje važe za velikog favorita i eventualnom pobedom bi obezbedili plasman u narednu rundu Lige šampiona. Prošlog vikenda odigrali su 1:1 sa Mančester junajtedom u okviru Premijer lige i, za razliku od starta sezone, igraju znatno bolje i manje prosipaju bodove.

Holand preti svojima


Još jedan derbi večerašnjeg programa u Ligi šampiona odigraće fudbaleri Borusije Dortmund i Mančester sitija (21.00, Arena 3 premijum). Meč će biti naročito interesantan zbog Erlinga Holanda, koji je ovog leta upravo iz nemačkog tima prešao na "Etihad". Sjajni Norvežanin igra fantastično ove sezone, i na 15 mečeva dao je već 22 pogotka.

Dovršiti započeto

Njihov menadžer Grejem Poter oprezan je u izjavama pred današnji meč. On ističe da Čelsi čeka težak meč, ali očekuje da njegova ekipa dokaže da je kvalitetnija od Pavlovića i društva.

- Moram da podsetim da smo protiv Salcburga već imali težak meč na "Stamford bridžu", a taj susret završen je remijem. Nakon toga smo sami sebi pobedama nad Milanom napravili bolju poziciju, odnosno prvo mesto u grupi. Sada nam je na umu da dovršimo posao, da sakupimo još bodova i da dođemo do cilja, plasmana u osminu finala. Igramo protiv teškog protivnika, ali motivisani smo i odigraćemo najbolje što možemo - kaže Poter.


LIGA ŠAMPIONA

5. kolo

Utorak

Grupa E
Salcburg - Čelsi 18.45
Dinamo (Z) - Milan 21.00

 

Standings provided by Sofascore

 


Grupa F
Lajpcig - Real M. 21.00
Seltik - Šahtjor 21.00

 

 

 

Standings provided by Sofascore

 


Grupa G
Sevilja - Kopenhagen 18.45
Dortmund - Man. siti 21.00

 

Standings provided by Sofascore

 


Grupa H
Benfika - Juventus 21.00
PSŽ - Makabi (H) 21.00

 

Standings provided by Sofascore

 


Sreda

Grupa A
Ajaks - Liverpul 21.00
Napoli - Rendžers 21.00

 

Standings provided by Sofascore

 


Grupa B
Klub Briž - Porto 18.45
Atletiko M. - Leverkuzen 21.00

 

 

 

Standings provided by Sofascore

 


Grupa C
Inter - Plzenj 18.45
Barselona - Bajern 21.00

 

 

 

Standings provided by Sofascore

 


Grupa D
Ajntraht - Marsej 21.00
Totenhem - Sporting 21.00

 

Standings provided by Sofascore

 

 

 

 

 

Bonus video




Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Vesti

TV

Pitanje koje je podelilo Srbe: Kućni ljubimci u kafićima, da ili ne? (VIDEO)
Live TV

Pitanje koje je podelilo Srbe: Kućni ljubimci u kafićima, da ili ne? (VIDEO)

Tema Vikend info jutra bila je pitanje koje je kopka gledaoce, ali i goste u studiju, a to je da li psi, generalno životinje, smeju da obitavaju u kafićima i restoranima i da li je opravdano naplaćivanje njihovog boravka u objektu. O tome su polemisali Aleksandar Gavrić iz organizacije Animal Rescue Srbija, modni fotograf Dejan Milićević, Ivan Gavrilović, pevač i veterinar Srećko Radojičić.

27.07.2024

13:17

Hronika

JOŠ Hronika VESTI

Planeta

Zabava

Magazin

JOŠ Magazin VESTI

Džet set

Srbija