• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

28.10.2022

17:10

NEMA MIRA U SRPSKOM FUDBALU! FSS pokrenuo POSTUPAK protiv VEČITIH! Na tapetu su još dva kluba i kapiten Nišlija!

Starsportphoto

Fudbal

NEMA MIRA U SRPSKOM FUDBALU! FSS pokrenuo POSTUPAK protiv VEČITIH! Na tapetu su još dva kluba i kapiten Nišlija!

Podeli vest

Disciplinska komisija Fudbalskog saveza Srbije pokrenula je postupak protiv nekoliko superligaških klubova i pojedinaca

Razlog tome je komentarisanje suđenja u 16. kolu Superlige, pa su posle mečeva u Nišu, Beogradu, u Subotici, pojedini igrači i funkcioneri dali sebi za pravo da ocenjuju učinak delioca pravde.

FSS je rešio da tome stane na put i zbog zaštite svog kadra i zvaničnih lica, pokrenuo niz radnji da bi smanjio u narednom periodu ovakve stvari.

Zatraženo je i izjašnjenje predsednika Partizana Milorada Vučelića, koji je dužan je da obrazloži izjave posle meča sa Javor Matisom (3:3), posebno komentarisanje suđenja Andrije Stojanovića i njegovih pomoćnika.

Crno-beli su se nakon utakmice oglasili saopštenjem uperenim protiv arbitara i Sudijske komisije FSS. Posle prijave Aleksandra Pivića, direktora takmičenja, na inicijativu Dejana Filipovića, prvog čoveka Sudijske komisije, predstavnici Partizana moraće da se konkretnije izjasne o teškim optužbama, iznetim u formi zvaničnog klupskog saopštenja.

Finansijska kazna preti i Crvenoj zvezdi. I klub iz Ljutice Bogdana, u zvaničnim pismima i odgovoru Partizanu, bavio se sudijama.

Foto: Starsportphoto

generalni direktori Partizana i Zvezde, Miloš Vazura i Zvezda Terzić

Na tapetu disciplinaca se našao i Javor koji je reagovao na saopštenje Partizana, a nekoliko dana kasnije direktor crno-belih Miloš Vazura je podneo disciplinsku prijavu protiv Ivanjičana. Vazura je rečenicu u saopštenju Javora: "Gospodo, bod je zaslužen, niste bili bolji, a to što ste navikli da vam drugi rešavaju utakmice, nije naš problem", okarakterisao kao "klevetu i širenje neistina" protiv Partizana povredili član 85 Disciplinskog pravilnika FSS.

Na tapetu komisije naći će se i Nikola Simović, predsednik Spartak Ždrepčeve krvi, koji će odgovarati zbog navoda, dostavljenih u klupskom saopštenju, posle remija sa lučanskom Mladošću (1:1).

Napokon, pokrenut je postupak i protiv Aleksandra Pejovića, veziste niškog Radničkog, čije su izjave povodom događaja na meču sa Zvezdom ustalasale fudbalsku javnost, pa će i on morati za to da odgovara i da bude kažnjen.

Dan ranije, pokrenuti su postupci protiv Vojvodine i Crvene zvezde zbog navijačke pirotehnike na tribinama. Zvezdine pristalice su u dva navrata aktivirali pirotehnička sredstva, i na "Karađorđu" i niškom Čairu, dok su "firmaši" to radili u derbiju sa crveno-belima.

Novosadski i beogradski crveno-beli će biti kažnjeni zbog toga.

Bonus video




Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!
Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!

U Skupštini Srbije nešto posle 13.00 časova počeo je sastanak predsednice Skupštine Srbije Ane Brnabić sa predstavnicima poslaničkih grupa, političkih stranaka nacionalnih manjina i udruženja, radi konsultacija oko obrazovanja radnih grupa za unapređenje izbornog procesa i uvid, kontrolu i reviziju Jedinstvenog biračkog spiska.

26.04.2024

14:13

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Kragujevački opštinari dali krv!
Humanitarna akcija

Kragujevački opštinari dali krv!

Zaposleni u Gradskoj upravi Kragujevac danas su, u organizaciji Samostalnog sindikata GU organizovali prvu od dve godišnje akcije dobrovoljnog davalaštva krvi za potrebe Banke krvi Univerzitetskog kliničkog centra u ovom gradu.

26.04.2024

12:17