• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

31.10.2022

08:50

DOŠAO JE I TAJ DAN! Fudbalski savez Srbije BIRA PREDSEDNIKA, Nenad Bjeković JEDINI KANDIDAT!

Starsportphoto

Fudbal

DOŠAO JE I TAJ DAN! Fudbalski savez Srbije BIRA PREDSEDNIKA, Nenad Bjeković JEDINI KANDIDAT!

Podeli vest

Fudbalski savez Srbije dobiće u ponedeljak predsednika! Sa početkom u 14.00, u Sportskom centru u Staroj Pazovi biće izabran novi predsednik FSS

Jedini kandidat za novog prvog čoveka FSS je aktuelni potpredsednik Nenad Bjeković i izvesno je da će biti izabran za naslednika Slaviše Kokeze, koji je podneo ostavku pre više od godinu i po.
 

Bjeković jedini kandidat

Nenada Bjekovića su predložili i podržali Fudbalski savez Beograda, Fudbalski savez Regiona istočne Srbije i Fudbalski savez Kosova i Metohije. Statutom FSS predviđeno je da legitimitet predlagača imaju isključivo regionalni Savezi, ili pet delegata, članova Izborne skupštine.

Ukoliko bude izglasan, Bjeković će na čelu srpskog fudbala biti do 2026. godine.

Nenad Bjeković je mesta u Izvršnom odboru namenio uspešnim biznismenima poput Aleksandra Mihailovića, Branka Milutinovića, Gorana Karića i Željka Drčelića . Jedan od potpredsednika biće Branislav Nedimović, doskorašnji ministar poljoprivrede

Foto: fss

 

Protiv izbora Nenadan Bjekovića za predsedika Fudbalskog Saveza Srbije je Crvena zvezda. Tražili su crveno-beli odlaganje izborne sednice Skupštine FSS za period od 90 dana, što je FSS odbio. Samo tri nedelje je ostalo do početka Svetskog prvenstva u Kataru, ali opet u Srbiji fudbal nije u centru pažnje. Danima nižu se nižu saopštenja i optužbe. Zvezda je na dan izbora još jednom poručila da je protiv izbora Nenada Bjekovića i da je krivica Saveza što je Zvezda izopštena iz rada FSS.

FK Crvena zvezda ne može i neće prihvatiti izbor Nenada Bjekovića za novog predsednika FSS. S obzirom na istoriju odnosa Bjekovića i Crvene zvezde, predlog Bjekovića je čin neprijateljstva prema našem klubu.

Foto: Starsportphoto

Nenad Bejković će biti novi predsednik FSS


 
Mi smo za mir sa FSS. Nije naša već odluka FSS da budemo izopšteni iz izbora. To je nekorektno, neprirodno, to je silovanje fudbalske Srbije u čemu mi učestvovati nećemo.

Predsednik FSS mora biti čovek pomirenja, čovek koji će okupiti sve fudbalsko Srbije za jedan sto da resavamo probleme i radimo zajedno u interesu srpskog fudbala. G Bjekoviću, za sve ovo vreme niste se udostojili da nas jednom pozovete, da čujete  najveći klub u zemlji i da mi čujemo vas. Vaša poruka Crvenoj zvezdi ovim je jasna. Vi ne želite saradnju, vi ne želite da budete ujedinitelj i lider srpskog fudbala. Poruka Zvezdi je jasna, sa Vama na celu nas najveći Klub nastavlja da bude izopšten iz rada Saveza i 14 godina marginalizacije i ugnjetavanja Crvene zvezde se nastavlja - navedeno je između ostalog u dopisu Zvezde Fudbalskom savezu Srbije.

U svakom slučaju, izborna Skupština FSS počinje u 14 časova, kada će biti izabrani novi predsednik Saveza.

 

 

Bonus video




Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)
Live TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)

Gost "Info dana" bio je analitičar Saša Borojević. On je govorio o tome na koji način su povezani svi ratovi koji se trenutno rasplamsavaju po celom svetu. Evo kakve veze ima Balkan i Srbija sa projektima velikih sila. Uživo u program, putem vajber linka, uključio se i Dževad Galijašević, stručnjak za terorizam koji je komentarisao kompleksne odnose između Amerike i Izraela.

19.04.2024

17:55

Mnogo je nelogičnosti u slučaju ubijene Danke Ilić! Zašto ubice neće da kažu gde je telo? (VIDEO)
Live TV

Mnogo je nelogičnosti u slučaju ubijene Danke Ilić! Zašto ubice neće da kažu gde je telo? (VIDEO)

Mnogo je nelogičnosti u slučaju ubistva Danke Ilić. Osumnjičeni za ubistvo od samog početka pokazuju vrlo neobično ponašanje. O tome šta je sve neobično u ovom slučaju, u emisiji "Info dan" govorile su Maja Jovanović iz Biroa za borbu protiv trgovine decom i psihološkinja Katarina Matić. Uživo u program javila se i novinarka Informera Vesna Jović sa najnovijim informacijama iz okoline Bora.

19.04.2024

16:35

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija